NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zmiana(zmniejszenie) liczby godzin w kontrakcie. Realne?
Autor Wiadomość
jw1987 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sty 24, 2011 3:09 pm   Zmiana(zmniejszenie) liczby godzin w kontrakcie. Realne?

Witam.
Pracuje w Hotelu jako kelnerka i mam kontrakt na 1400 godzin rocznie.
Problem w tym, że pracuję w kratkę... tzn: rano, wieczór... w różnych kombinacjach co mi nie odpowiada i dlatego zaczęłam szukać czegoś dodatkowego.
Dostałam właśnie propozycję pracy tyle, że nie na kontrakt, tylko jak się to mówi "na czarno" dlatego chciałabym zmniejszyć liczbę tych godzin o co najmniej połowę, nie wiem tylko czy skoro już podpisałam kontrakt na 1400 godzin jest to realne. Czy ktoś się orientuje? I jaka jest minimalna liczba godzin w kontraktach? Nie mam na mysli tych "zero".
Dla jasności nie mogę się zwolnić całkowicie, gdyż mogę stracić wtedy huurtoeslag.

Proszę o odpowiedz połapane osoby.
Z góry dzięki

Pozdrawiam

agata 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy
Wysłany: Śro Sty 26, 2011 7:13 am   

Witaj z tego co wyliczylam to twoj kontrakt jest na jakies 3/4 etatu pytasz czy mozesz zminiejszyc liczbe godzin- owszem musisz tylko porozmawiac z przelozonym i powiedziec ze chcesz np. pracowac na pol etatu i wtedy bedzie to okolo 88 godzin miesiecznie a na rok okolo 1060. najlepiej sama sobie to przelicz i wylicz ile chcialabys pracowac.
ale jesli chodzi o zmniejszenie godzin na kontrakcie to istnieje taka mozliwosc ale i tak wszystko zalezy od pracodawcy bo to on musi wyrazic zgode na ewentualne zmiany.
pozdrawiam

Odpowiedz do tematu