wlasna firma-nie wyplacone pieniadze |
Autor |
Wiadomość |
lewy2
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 5:24 pm wlasna firma-nie wyplacone pieniadze
|
|
|
Witam
Mam wlasna firme, ale pracuje dla innego polaka, co jakis czas wystawiam faktury za prace godinowa, jednakze od jakiegos czasu nie mam pracy, ani przelewow za zalegle faktury.
Chcialbym sie dowiedziec jaka jest procedura przy takich prypadkach? listy ponaglajace, podanie do incaso itp? jakbym mogl prosic to jakies wzory itp?
Z gory bardzo dziekuje
Pozdrawiam
Andrzej |
|
|
|
|
.:Paco:.
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 9:36 pm Re: wlasna firma-nie wyplacone pieniadze
|
|
|
lewy2 napisał/a: | Witam
Mam wlasna firme, ale pracuje dla innego polaka, co jakis czas wystawiam faktury za prace godinowa, jednakze od jakiegos czasu nie mam pracy, ani przelewow za zalegle faktury.
Chcialbym sie dowiedziec jaka jest procedura przy takich prypadkach? listy ponaglajace, podanie do incaso itp? jakbym mogl prosic to jakies wzory itp?
Z gory bardzo dziekuje
Pozdrawiam
Andrzej |
Procedura? Sam starasz sie to zalatwic a jak nic nie wychodzi idziesz do incaso i oni sie zajmuja sprawa i sciagaja gosciowi kase....jesli masz ksiegowego/ksiegowa oni powinni to zrobic i doskonale wiedziec co i jak |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Śro Sty 26, 2011 7:03 am
|
|
|
na poczatku piszesz dwa listy ponaglajace- podaje link ze wzorem whttp://www.tuxx.nl/aanmaning jesli to nie pomoze zglaszasz sprawe do incasso - oczywiscie moze to zrobic za ciebie twoj ksiegowy- jesli kwota faktur jest wyzsza niz 5.000 euro skontaktuj sie z adwokatem. pozdrawiam |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
Ostatnio zmieniony przez agata Śro Sty 26, 2011 7:05 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|