NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
wlasna firma-nie wyplacone pieniadze
Autor Wiadomość
lewy2 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sty 25, 2011 5:24 pm   wlasna firma-nie wyplacone pieniadze

Witam

Mam wlasna firme, ale pracuje dla innego polaka, co jakis czas wystawiam faktury za prace godinowa, jednakze od jakiegos czasu nie mam pracy, ani przelewow za zalegle faktury.

Chcialbym sie dowiedziec jaka jest procedura przy takich prypadkach? listy ponaglajace, podanie do incaso itp? jakbym mogl prosic to jakies wzory itp?

Z gory bardzo dziekuje

Pozdrawiam

Andrzej

.:Paco:. 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Wto Sty 25, 2011 9:36 pm   Re: wlasna firma-nie wyplacone pieniadze

lewy2 napisał/a:
Witam

Mam wlasna firme, ale pracuje dla innego polaka, co jakis czas wystawiam faktury za prace godinowa, jednakze od jakiegos czasu nie mam pracy, ani przelewow za zalegle faktury.

Chcialbym sie dowiedziec jaka jest procedura przy takich prypadkach? listy ponaglajace, podanie do incaso itp? jakbym mogl prosic to jakies wzory itp?

Z gory bardzo dziekuje

Pozdrawiam

Andrzej

Procedura? Sam starasz sie to zalatwic a jak nic nie wychodzi idziesz do incaso i oni sie zajmuja sprawa i sciagaja gosciowi kase....jesli masz ksiegowego/ksiegowa oni powinni to zrobic i doskonale wiedziec co i jak

agata 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy
Wysłany: Śro Sty 26, 2011 7:03 am   

na poczatku piszesz dwa listy ponaglajace- podaje link ze wzorem whttp://www.tuxx.nl/aanmaning jesli to nie pomoze zglaszasz sprawe do incasso - oczywiscie moze to zrobic za ciebie twoj ksiegowy- jesli kwota faktur jest wyzsza niz 5.000 euro skontaktuj sie z adwokatem. pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez agata Śro Sty 26, 2011 7:05 am, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu