NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nasz czas...
Autor Wiadomość
Hera 
MODERATOR
Hera

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Śro Sty 26, 2011 10:52 pm   Nasz czas...

*Mówią, iż należy codziennie jeść jedno jabłko ze względu na żelazo i jednego banana ze względu na potas. I też jedną pomarańczę na wit. C i pół melona żeby poprawić trawienie, oraz filiżankę zielonej herbaty bez cukru aby zapobiegać cukrzycy.

*Każdego dnia należy pić dwa litry wody (tak, a potem je wysikać na co schodzi dwukrotnie więcej czasu niż na wypicie).

*Codziennie należy pić Activię lub inny jogurt, żeby mieć L. Casei Defensis, i choć nikt nie wie co to za gówno jest, wygląda na to że jeśli codziennie nie zjesz półtora miliona tych bakterii, zaczynasz widzieć ludzi niewyraźnie.

*Codziennie jedną aspirynę żeby zapobiegać zawałowi i lampkę czerwonego wina w tym samym celu, plus jeszcze jedną białego na układ nerwowy. I jedno piwo już nie pamiętam na co. Jeśli wypijesz to wszystko razem, to nawet jeśli od razu dostaniesz wylewu, to nie masz się co przejmować, bo nawet się nie zorientujesz.

*Codziennie trzeba jeść błonnik. Dużo, ogromne ilości błonnika, aż zdołasz sie doskonale wypróżnić

*Należy przyjmować między sześcioma a ośmioma posiłkami dziennie, lekkimi, i oczywiście nie zapominając o dokładnym pogryzieniu sto razy każdego kęsa.

*Robiąc małe obliczonko już na samo jedzenie zejdzie Ci z pięć godzinek.

*A, po każdym posiłku należy umyć zęby, to znaczy po Activii, i błonniku zęby, po jabłku zęby, po bananie zęby... i tak dokąd starczy Ci zębów.

*Lepiej powiększ łazienkę i wstaw sprzęt audio, ponieważ między wodą, błonnikiem i zębami spędzisz tam dziennie wiele godzin.

*Trzeba spać osiem godzin i pracować kolejne osiem, plus pięć jakie potrzebujemy na jedzenie = 21. Jeśli nie spotka Cię coś niespodziewanego zostają Ci trzy. Wg statystyk oglądamy telewizję trzy godziny dziennie. No dobrze, już nie możesz, bo codziennie trzeba spacerować co najmniej pół godziny (dane z doświadczenia - lepiej po 15 minutach wracaj, bo inaczej z pól godziny zrobi Ci się godzina).

*Należy dbać o przyjaźnie, gdyż są jak rośliny, należy je podlewać codziennie, i jak jedziesz na wakacje, to jak sądzę również.

*Ponadto należy być dobrze poinformowanym, więc trzeba czytać co najmniej dwa dzienniki i jeden artykuł z czasopisma, żeby skontrastować informacje.

*A! trzeba uprawiać sex każdego dnia, ale bez popadania w rutynę, trzeba być innowatorskim, kreatywnym, odnowić uczucie pożądania. To wymaga swojego czasu. A co dopiero jeśli ma to być sex tantryczny!
(celem przypomnienia: po każdym posiłku myjemy zęby!).

*Na koniec z moich obliczeń wychodzi mi jakieś 29 godzin dziennie.

*Jedyne rozwiązanie jakie przychodzi mi do głowy to robienie kilku rzeczy na raz, na przykład : bierzesz prysznic w zimnej wodzie i z otwartymi ustami, w ten sposób połykasz 2 litry wody.

*Wychodząc z łazienki ze szczoteczką do zębów w ustach uprawiasz sex (tantryczny ) ze swoim partnerem/partnerką, który w międzyczasie ogląda telewizję, i opowiada Ci co się dzieje na ekranie, w czasie gdy szczotkujesz zęby,masz jeszcze jedną wolną rękę? Zadzwoń do przyjaciół!! I do rodziców!! Wypij wino (po telefonie do rodziców przyda się).

*Uff.. Jeśli zostały Ci jeszcze dwie minuty, to prześlij to dalej do przyjaciół (których trzeba podlewać jak rośliny).

*A teraz już Cię zostawiam, bo z jogurtem, połową melona, piwem, pierwszym litrem wody i trzecim posiłkiem z błonnikiem, nie wiem już co zrobić, ale pilnie potrzebuję ubikacji.

*A! po drodze wezmę szczoteczkę do zębów..

*Jeśli już wcześniej to pisałam, to wybaczcie, to pewnie Alzheimer, którego mimo tylu środków zapobiegawczych nie uniknęłam...

Pozdrawiam :039:
Jutro będzie lepszy dzień

jagodka 
Gaduła nad gadułami :-)
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 4:28 pm   

:081:

niezle

zibil 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Sty 27, 2011 9:03 pm   

hehehe :mrgreen:

Mucha_75 
Mucha

Wysłany: Czw Sty 27, 2011 10:26 pm   

Tiaa, już parę lat temu to czytałem, faktycznie jak się nad tym zastanowić, to ocipieć idzie :)

mamqa 

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 8:38 am   

Biorąc na logikę styl życia osób które dożyły 100 lat wychodzi na to że powinny już dawno zejść z tego świata... niejedna taka osoba pali lub paliła, piła alkohol lub może jeszcze popija tzw. nalewki (jak np. starsza siostra siostra mojej babci... jeśli dożyje do grudnia tego roku będzie miała 100 lat :) ), o zdrowych zasadach żywieniowych kiedyś nie słyszeli, o higienie jakie takie pojęcie mieli (kąpiel raz w tygodniu :D ), nie można powiedzieć że stresu nie mieli bo jednak dwie wojny przeżyły (takie długowieczne osoby, naturalnie) i co z tego wynika? Absolutnie nic... Wg. mnie najwięcej wpływu na nasze zdrowie i ilość lat jakie przyjdzie nam przeżyć to co najwyżej geny mają wpływ, choć nie to żebym z tego powodu paliła czy piła, no ja akurat nie lubię :) Ale co ma być to będzie :)

PS. w sumie w dzisiejszych czasach chyba najbardziej zabija nas to co dodają nam do jedzenia i "piękne", "czyste" środowisko...

bobikpl 
Super gaduła
:)

Wysłany: Pią Sty 28, 2011 3:40 pm   

Hera,
Ciekawe spostrzeżenia :) Wesoly początek weekend`u
Dokładnie,ktoś prowadzi "zdrowy tryb życia" a w jedzeniu pochlania konserwanty,aspartamy i wszelakie inne g....
Ostatnio zmieniony przez bobikpl Pią Sty 28, 2011 3:42 pm, w całości zmieniany 1 raz  

ElaM 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Sty 30, 2011 2:18 pm   

hahahaha suuper to jest :081:

Odpowiedz do tematu