RATY PRZEZ INTERNET |
Autor |
Wiadomość |
a08083
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Wiek: 42 Dołączyła: 18 Maj 2007 Posty: 49
|
Wysłany: Nie Lut 24, 2008 8:37 pm RATY PRZEZ INTERNET
|
|
|
Czy kupowaliście coś przez internet na raty(np.Otto.nl,Neckerman)?Jak to wygląda?Jakie są warunki zakupu? |
|
|
|
|
AnnaW
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 22 Paź 2006 Posty: 551 Skąd: Delft
|
Wysłany: Pon Lut 25, 2008 7:59 pm
|
|
|
Ja na przyklad ciuchy to tylko kupuje na necie, wlasnie w Otto, Neck, czasem Wekhamp i Bonaparte.
Zamawiasz ciuch, potem masz chyba 3 tygodnie aby zwrocic jezeli Ci cos nie pasuje, jak zwracasz wszystko, nie placisz kosztu transportu. Inaczej bedzie to okolo 5eur, nie za duzo...Placisz tez do kilku tygdoni po, przelewem na ich konto, naich stronie nternetowej dostaniesz haslo i mozesz sobie sprawdzic kiedy i chcesz ile masz zaplacic i do kiedy. Mozesz takze placic w ratach....
Pzodrawiam |
|
|
|
|
Magda W
Pomogła: 3 razy Wiek: 45 Dołączyła: 09 Lut 2007 Posty: 553 Skąd: Zoetermeer / Gdynia
|
Wysłany: Pon Lut 25, 2008 11:05 pm
|
|
|
Aniu a jak jest z rozmiarowkami bo wiesz przez internet nie da sie przymierzyc a rozmiar rozmiarowi nie rowny |
_________________ Życie jest za krótkie żeby pić marne wino
Życie jest za krótkie by miłości dać zginąć
Życie jest za krótkie żeby się nie spieszyć
Życie jest za krótkie by się nim nie cieszyć |
|
|
|
|
Beata
Super gaduła
|
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 10:13 pm
|
|
|
Nie wiem jak jest z rozmiarami w wyzej wymienimych sklepach. Natomiast w Esprit rozmiary sa zawyzone, czyli jezeli normalnie nosisz 38 musisz zamowic 36. Zwroty sa za darmo. Dodam jeszcze ze w czwartek zamowilam przez internet bluzke, a w sobote mialam juz ja w domu. |
|
|
|
|
a08083
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Wiek: 42 Dołączyła: 18 Maj 2007 Posty: 49
|
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 9:13 pm
|
|
|
Chodziło mi raczej o większe zakupy,np.meble.Jakie trzeba spełnić warunki żeby dostać coś takiego na raty,np.czy trzeba mieć tu zameldowanie,na jaki okres trzeba mieć umowę o pracę? |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 10:57 am RTV na raty
|
|
|
Przez internet. Znacie jakies strony? |
|
|
|
|
deray
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 11:42 am
|
|
|
Jesli chodzi o Neckermann'a to zanim dostalem cos wiekszego na raty, musialem kupic kilka rzeczy za gotowke. Z kazdym gotowkowym zakupem, zwiekszalem wysokosc progu kredytowego. Ostatnio na raty bralem TV. Wypelnilem jedynie formularz na stronie www, pozniej pismo odnosnie sprawdzenia dochodow i sie udalo. Wiekszych problemow nie bylo:)
Nie myslalem ze sie uda a jednak poszlo:) Raty niskie tak wiec mozna splacac po kilka jednoczesnie:) Oplaty za kredyt minimalne wiec planuje juz kolejne zakupy:) O wiele przyjemniej niz wydac wieksza kwote jednorazowo:) |
|
|
|
|
mamqa
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 10 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 1:45 pm
|
|
|
stroopwafel napisał/a: | Przez internet. Znacie jakies strony? |
Wekhamp.nl ale najpierw poczytaj to: http://forum.niedziela.nl/viewtopic.php?t=35284 |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
marijaa
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 2:21 pm
|
|
|
deray napisał/a: | odzi o Necker Raty niskie tak wiec mozna splacac po kilka jednoczesnie:) Oplaty za kredyt minimalne wiec planuje juz kolejne zakupy:) |
Tylko ze splacasz same procenty i bedziesz splacal je latami, artykul juz bedzie zuzyty a Ty nadal bedziesz nadal splacal... |
|
|
|
|
mario007
Super gaduła
Pomógł: 11 razy Dołączył: 18 Lip 2009 Posty: 338 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 3:33 pm
|
|
|
deray napisał/a: | Raty niskie tak wiec mozna splacac po kilka jednoczesnie:) Oplaty za kredyt minimalne wiec planuje juz kolejne zakupy:) O wiele przyjemniej niz wydac wieksza kwote jednorazowo:) |
marijaa ma racje procenty w domach sprzedazy wysylkowej to przewaznie koszty rzedu 15-20% w skali roku. Jak juz chcesz cos kupic na raty to idz do swojego banku i popros o kredyt konumpcyjny tam oprocentowanie wynosi okolo 8-10%.
Mariusz |
_________________ Mariusz |
|
|
|
|
deray
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 4:48 pm
|
|
|
Nie wiem o jakich wy kredytach myslicie ze bede splacal to latami. Ale mieszkania nie kupilem a pisze o TV. I nie place po 5-10 euro na miesiac tylko tak jak juz napisalem, wplacam po 50, dlatego splata idzie sprawnie i szybko. Miesiecznie oplat mam 12 euro, to sa wlasnie odsetki. Jak ktos ma zamiar placic wlasnie same odsetki to nawet nie ma po co banku leciec.
Wszedzie naliczaja procent, nikt za darmo nie pozycza:) A jesli ktos planuje zakup za kilka tysiecy na kilkanascie lat, to calkiem inny temat. |
|
|
|
|
asior
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 8:07 am
|
|
|
witam mam taki problem zamówiłem na stronie OTTO zmywarkę fajna i wo gule w każdym razie o taką mi chodziło ... ale przez przypadek na innej str. znalazłem taką samą zmywarkę ale tańszą o 80 e ... jestem na siebie troche zly bo zanim złożyłem zamówienie zastanawialem sie a jak już złożyłem znalazłem coś lepszego
W każdym razie moje pytanie brzmi jak mogę anulować moje zamówienie na str, OTTO wszędzie sprawdzałem i nic ... nie mogę tej pozycji znaleźć gdzie można anulować tą zmywarkę Pomocy |
|
|
|
|
anetaad4
Poczatkujacy anetaad4
|
Wysłany: Pon Lis 14, 2011 1:18 pm OTTO-zakupy przez internet.Problem z otrzymaniem zamówienia
|
|
|
Na początku września zamówiłam przez internet sofę do salonu.Czas oczekiwania wynosił 5-6 tygodni.Po upływie tego terminu napisałam maila do firmy OTTO ,kiedy dostarczą mi kanapę.W odpowiedzi napisali,że muszę za nią zapłacić.Sofę zapłaciłam od razu składając zamówienie.Wysłałam ponownie maila w załączniku dołączyłam potwierdzenie wpłaty na ich konto bankowe.Napisali kolejnego maila ,w którym podziękowali za złożenie zamówienia i napisali,że dostanę gratis kubki.Kubki przyszły po 2 dniach.Ale sofy dalej nie ma.Wysłałam ponownie maila ,dołączyłam potwierdzenie zapłaty za zamówioną sofę.Poprosiłam o odpowiedź kiedy dostarczą sofę,a odpowiedź była taka,że muszę za nią zapłacić.Kolejny raz wysłałam maila i załączyłam potwierdzenie zapłaty za sofę (03.11.)do tej pory nie dostałam odpowiedzi.Czy ktoś miał podobną sytuację?Jak odzyskać pieniądze?Nie zamierzam ponownie płacić za coś co zapłaciłam a czego nie dostałam.Proszę o pomoc. |
|
|
|
|
lkdsrio6x
Poczatkujacy abc923
|
Wysłany: Sob Lis 19, 2011 10:11 am
|
|
|
There is no man so bad,but he secretly respects the good.A true great man will neither trample on a worm,nor sneak to an emperpor. |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Sob Lis 19, 2011 3:53 pm
|
|
|
anetaad4, przeczytałem Twojego posta, i dosłownie typowa sytuacja w Holandii, wypisz wymaluj. Klejenie głupa, odsyłanie do różnych działów, przełączanie na liniach po pięć razy do tych samych osób. Najprosciej byłoby chyba wysłać do nich oficjalny list, z żądaniem wydania towaru w okreslonym terminie, załączyć dowód wpłaty postraszyć ich, że podejmiesz stosowne kroki w przypadku nieotrzymania zakupionego przez Ciebie towaru, i zobaczyłbym jak wtedy do tego się odniosą. |
|
|
|
|
|