Zamknięty przez: Gochna H Śro Mar 02, 2011 8:31 pm |
możliwość posiadania auta o poj. do 2litów |
Autor |
Wiadomość |
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Pon Lut 21, 2011 7:22 pm możliwość posiadania auta o poj. do 2litów
|
|
|
Hejka,
czy spotkaliście się z czymś takim, że w Holandii osoby które nie ukończyły któregoś roku zycia nie mogą mieć zarejestrowanego na siebie auta o pojemności większej niż 2 litry? Ostatnio ktoś mnie zaskoczył takim stwierdzeniem, postanowiłam poszperać po internecie, ale niczego sensownego nie znalazłam |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Lut 22, 2011 3:58 pm
|
|
|
przepis troche bez sensu, bo np. 3.0V6 ze staji PSA jest wyraznie slabsze niz 2.0TFSI z Audi |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
taner32
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 22, 2011 5:23 pm
|
|
|
moze i bez sensu ale tez o tym slyszalem na 100%pewny nie jestem ale chyba cos takiego wprowadzili w ostatnich latach dla mlodych kierowcow jak nie zapomne jutro sie spytam |
|
|
|
|
jakusto3
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 3 razy Wiek: 37 Dołączyła: 22 Sty 2009 Posty: 75 Skąd: Leeuwarden/RZE
|
Wysłany: Wto Lut 22, 2011 5:44 pm
|
|
|
nie wiem o ukończenie którego roku życia chodzi,( może dotyczy to nastolatków) ale ja mam 23 lata i samochód o pojemności 2.4... i nikt mnie się nie pytał o wiek przy rejestracji |
Ostatnio zmieniony przez jakusto3 Wto Lut 22, 2011 5:47 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
|
Wysłany: Sob Lut 26, 2011 8:24 am
|
|
|
taner32 napisał/a: | moze i bez sensu ale tez o tym slyszalem na 100%pewny nie jestem ale chyba cos takiego wprowadzili w ostatnich latach dla mlodych kierowcow jak nie zapomne jutro sie spytam |
taner32 czy udało Ci się cosik dowiedzieć więcej na ten temat? |
|
|
|
|
taner32
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 4:48 pm
|
|
|
zawsze zapomone w robocie sie spytac a dzis jeszcze robilem dokladnie z tym kolesiem ktory by wiedzial czy to prawda czy nie.
Jutro naprawde sie postaram i postaram sie niezapomniec |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 7:39 pm
|
|
|
agastepa13,
Podobnie jak Ty poszperalam troche w necie i nic na ten temat nie znalazlam ,
dlatego zastanawiam sie czy rzeczywiscie pojemnosc silnika ma tu jakiekolwiek znaczenie
predzej bym postawila pytanie ile taka mloda osoba bedzie musiala zaplacic za ubezpieczenie?
z tego co wiem i z tego co wyczytalam na forum holenderskim ,dla poczatkujacych jest ono wyzsze
(a wszystkie osoby niezaleznie od wieku ,ktore posiadaja prawo jazdy nie dluzej niz piec lat uznawane sa wlasnie za poczatkujacych kierowcow)
stad zazwyczaj rodzice biora na siebie auto ''mlodego'' by zaoszczedzic przyslowiowego dziesiatka co w skali rocznej moze dac 200 euro , czasem wiecej
byc moze sie myle , ale widze syna sasiadow ,ktory jeszcze pare lat temu jezdzil hulajnoga po chodniku dzis porusza sie autem o pojemnosci silnika 2.5
a wiem na pewno ze chlopak nie ma jeszcze 20 lat ...
|
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Mar 01, 2011 7:48 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
taner32
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 02, 2011 5:58 pm
|
|
|
wyglada na to ze to tylko sciema i plota.Spytalem sie tego kolesia to mowi ze cos slyszal o tym ale jak doklanie z tym jest to nie wie,przy okazji spytalem sie jeszcze 4 osob ale wszyscy stwierdzieli ze to tylko takie gadanie...ale pewnosci na 100% nie maja.No ale tez patrzalem na necie i nic o tym nie ma a by napewno cos bylo na roznowatych holenderskich forach |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
|
Wysłany: Śro Mar 02, 2011 8:29 pm
|
|
|
oki, dziękuję za fatygę wszystkim, którzy się zainteresowali spytać zawsze można prawda pozdrawiam
ps. można zamknąć temat |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
|