GDZIE DOŁADOWAĆ LUB KUPIĆ NOWĄ KARĘ chip do parkometrów |
Autor |
Wiadomość |
ewela2009
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 06 Sty 2009 Posty: 44
|
Wysłany: Czw Mar 03, 2011 1:47 pm GDZIE DOŁADOWAĆ LUB KUPIĆ NOWĄ KARĘ chip do parkometrów
|
|
|
Witam moje pytanko jak wyżej
W Polskim sklepie kupiłam kartę chip o wartości 20e
w sklepie policzono mi za nią 25 więc nie chcę kupować kolejnej tylko jeśli to możliwe gdzie i jak mogę ją doładować
Pozdrawiam |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Czw Mar 03, 2011 1:58 pm
|
|
|
ja mam chipa juz w karcie z banku ale podaje linka gdzie powinnas znalezc odpowiedz
http://forum.niedziela.nl...a786f681b6ad50c |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
ewela2009
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 06 Sty 2009 Posty: 44
|
Wysłany: Czw Mar 03, 2011 6:39 pm
|
|
|
Dziękuje za odpowiedz
[ Dodano: Czw Mar 03, 2011 7:26 pm ]
Jeszcze jedno pytanko
jutro mam łatwić meldunek w Gemmente i mam auto na tate on jest w Pl a mi dał auto na jakiś czas
parking pod domem jest płatny czy dostanę kartę parkingową jako mieszkaniec i ile kosztuje taka karta jakie są warunki |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Pią Mar 04, 2011 10:00 am
|
|
|
Lekko zboczę z tematu - polecam parkować za pomocą telefonu komórkowego. Jest kilku dostawców takich usług (bodajże 4), z czego 3 wymaga płacenia stałego abonamentu, ale za to jest jeden (http://www.smsparking.nl/), z którego można korzystać bez abonamentu. Działa to z samochodem na obcych blachach. Koszty są takie, że zarówno zaczynając jak i kończąć parkowanie dostaje się SMS zwrotny od dostawcy, za co płaci się po 15 centów, a więc po prostu do kosztu parkowania dolicza się +30 centów. Niby drożej, a jednak taniej, bo załatwiając coś "na mieście" nie trzeba kupować biletu "z górką" (np. idziemy do urzędu i nie wiemy ile czasu tam spędzimy), a płacimy jedynie za dokładnie wykorzystany czas. Do tego nie trzeba stać w kolejce do parkomatu, ani go obsługiwać stojąc w deszczu. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Mar 04, 2011 11:38 am
|
|
|