Gdzie wziąść telefon na umowe ? |
Autor |
Wiadomość |
Goudaa
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Kwi 24, 2011 9:33 pm Gdzie wziąść telefon na umowe ?
|
|
|
Siemanko wszystkim forumowiczom!
Otóż pytanie mam i wam je zadam
Od niedawna jestem w Holandii...konkretnie w Goudzie.
I potrzebowałbym wziąść sobie telefon na umowe, za niewielka kwote, ale z jakimś spoko telefonem:)
Gdzie polecacie wziąść?
I czego wymagają od klienta? Dowodu, karty bankomatowej?(Korzystam z karty mojego kumpla , ale moje wynagrodzenie tam wpływa).
Proszę pomóżcie mi.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
Goudaa
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Kwi 24, 2011 10:29 pm
|
|
|
ale czy moge wziac jak korzystamze starego konta kumpla? |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Nie Kwi 24, 2011 11:31 pm
|
|
|
moze byc problem , bo przy abonamencie trzeba zaplacic pinem jednego centa dla kontroli z ty to ty , wiec jesli dane z konta lub karty sa inne niz w dokumentach to moga robic z tym problem
monika |
|
|
|
|
Goudaa
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Kwi 25, 2011 10:46 am
|
|
|
Ale ja znam PIN do karty bo to ja z niej korzystam, tylko że jest na mojego kolege. |
|
|
|
|
ona21
Nieśmiały użytkownik ona
|
Wysłany: Pon Kwi 25, 2011 7:07 pm
|
|
|
pin ci nic nie pomoze gdyz konto zalozone w danym banku nie jest twoja wlasnoscia i przy przelewie oni beda widzieli dane wlasciciela a nie twoje. Tak mysle zebys moze nie szedl bo moga sobie pomyslec ze komus ukradles i narobisz sobie problemow lepiej sie pierw zapytaj w danym punkcie czy taktez moze byc. |
|
|
|
|
grocho600
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lip 03, 2011 4:00 am Gdzie wziąść telefon na umowe ?
|
|
|
To dlaczego nie zalozyles jeszcze wlasnego konta??? Idz do 1-lepszego oddzialu ING z paszportem,wszystkie druki potrzebe do zalozenia konta wypelnia za ciebie,podajesz adres zam. w NL. Po 3-4 dniach na podany adres przyjdzie ci karta,1-2 dni pozniej ,powiadomienie,ze na najblizszym odziale TNT POST,masz do odebrania polecony z ING(koperta z PIN),oczywisie nie zapomnij dokumentu tozsz.Dodam ze zalozenie konta w ING NL-nic nie kosztuje!!! I problem masz z glowy.A z karta kumpla to nie przejdzie,musisz miec konto NL,no i 1centa na tym koncie .Polecam VODAFONE,Zawarcie umowy-MAX 15min i wychodzisz z nowy FONEM! pozdro |
_________________ HYUNDAI |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Wto Lip 05, 2011 6:46 pm
|
|
|
co to znaczy wziasc telefon? |
|
|
|
|
Oskar
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Lip 17, 2011 10:39 pm
|
|
|
www,gsmeasy.nl - tutaj zamawialem, wychodzi taniej no i jak trafisz na promocje to moze cos wybierzesz sobie gratis do telefonu, jest wiele innych tego typu stron. Dostarczaja na wybrany przez Ciebie adres. |
_________________ Ostrzezenie za ostrzezeniem.... |
|
|
|
|
Niunia27
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 23 Lip 2010 Posty: 113
|
Wysłany: Śro Lip 27, 2011 9:32 pm
|
|
|
Ja zamawiam przez internet.Ale odnawiam umowe co rok.Ale tez uwazam,ze z kontem otworzonym na kolege bedzie problem.Przy podpisywaniu pierwszej umowy w vodafone robili kopie paszprtu i karty z banku.A z kolei W T-Mobile(moj maz ma tam)prosili wyciag z banku nie starszy niz 3 miesiace.Ale gdzies czytalam,ze w kazdym sklepie wymagaja cos innego.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|