Zamknięty przez: Duuvelke Czw Maj 12, 2011 10:05 pm |
Praca w Holandii a rozliczenie z polskim Urzędem Skarbowym |
Autor |
Wiadomość |
suchy404
Poczatkujacy suchy404
|
Wysłany: Czw Maj 12, 2011 9:16 pm Praca w Holandii a rozliczenie z polskim Urzędem Skarbowym
|
|
|
Witam
Mam pytanie odnośnie takiego tematu-mieszkam w Holandii od 3 lat, tu pracuję i jestem zameldowany, spłacam hipotekę, od dwóch lat osiągam dochody tylko tutaj, ale jestem też zameldowany w Polsce.
Jak w takiej sytuacji wygląda sprawa ze składaniem deklaracji podatkowej?
Czy powinienem wykazać w polskim Urzędzie Skarbowym że rozliczyłem się w Holandii z uzyskanych dochodów, że tu spędzam większą część roku, pracuję itd. czy nie mam takiego obowiązku? Chodzi mi o to że jestem, tak jak już pisałem, zameldowany również w Polsce.
Czy w razie problemów z polską Skarbówką wystarczy przedstawienie zaświadczenia że jestem rezydentem podatkowyn na terenie Holandii? Czy zaświadczenie to można przedstawić za lata ubiegłe czy tylko za rok bieżący?
Dziękuję z góry za pomoc
Pozdrawiam |
_________________ Suchy404 |
Ostatnio zmieniony przez suchy404 Czw Maj 12, 2011 9:18 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Czw Maj 12, 2011 9:19 pm
|
|
|
Witam,
Istnieje już taki temat :
http://www.niedziela.nl/forum/viewtopic.php?t=8298
Miłego czytania ...
Temat do zamknięcia ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
|