Zamknięty przez: Gochna H Śro Cze 22, 2011 4:05 pm |
Przewód ADSL |
Autor |
Wiadomość |
KKamil
Gaduła
Wiek: 34 Dołączył: 25 Maj 2009 Posty: 128 Skąd: Wrocław / Eindhoven
|
Wysłany: Śro Cze 22, 2011 9:21 am Przewód ADSL
|
|
|
Witam, wie ktoś gdzie kupić kabel ADSL (nie wiem dokładnie jak się nazywa) który idzie z gniazdka telefonicznego do modemu ? Był u mnie monter z KPN i mówił że ten który mam jest po prostu słabej jakości czy coś takiego, sprawdził jakimś miernikiem, no i w sumie to zwykły kabel telefoniczny który kupiłem w MM.
Jest jakiś typowy kabel do internetu i gdzie takowy zakupić ? |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Cze 22, 2011 9:35 am
|
|
|
pierwsze slysze, zeby jakis specjalny kabel byl potrzebny. moze kabel ktory kupiles to jakis chinski wynalazek z przewodami grubosci wlosa, ktore obok miedzi nawet nie lezaly? |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
nuta
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 469
|
Wysłany: Śro Cze 22, 2011 9:46 am
|
|
|
jest taki kabel, zapytaj w punkcie KPN kiedys widzialam, ze byly luzem.jest podobny do kabla internetowego, z tym ze koncowki ma mniejsze. |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Cze 22, 2011 10:45 am
|
|
|
punkt kpn to dobre miejsce na szukanie takiego kabla. w koncu kto jak kto, ale oni powinni miec takie ktore dzialaja z ich urzadzeniami
ale to nic innego jak zwykly kabel telefoniczny. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
KKamil
Gaduła
Wiek: 34 Dołączył: 25 Maj 2009 Posty: 128 Skąd: Wrocław / Eindhoven
|
Wysłany: Śro Cze 22, 2011 3:45 pm
|
|
|
zaq napisał/a: | punkt kpn to dobre miejsce na szukanie takiego kabla. w koncu kto jak kto, ale oni powinni miec takie ktore dzialaja z ich urzadzeniami
ale to nic innego jak zwykly kabel telefoniczny. |
A jednak co innego, bo jest to kabel ISDN, jest nieco grubszy niż normalny kabel telefoniczny, ale ma takie same końcówki jak wspomniany.
Dostałem go w Praxisie
Temat do zamkniecia, dziękuje za pomoc. |
|
|
|
|
|