btw |
Autor |
Wiadomość |
Siwerson1985
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 12:04 am btw
|
|
|
Co to jest to btw dokładnie bo załozylem firme i gosci proponuje mi 16/h i ile mi zostanie z tego na czysto jak to policzyc 19%odiczyc i to btw czy jak to jest czy to on płaci to btw ja mam mu wystawiac faktury na tyle ile zarobiłem.help |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD

Pomogła: 13 razy Wiek: 35 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 12:09 am
|
|
|
hmm jesli zalozyles firme i nawet tego nie wiesz to masakra...
ty masz pracowac u niego, wiec na logike jak on moze ci wystawic fakture ?
oczywiscie ze ty...ale zapytaj go dokladnie czy ma namysli 16 euro excl czy incl btw...najczesciej firmy mowia o kwotach bez wat...czyli na " czysto " wtedy wychodzi Ci 16.
Zalezy jeszcze dokladnie co i jak robisz...czy btw tez musi byc doliczone czy nie.
Musisz isc do dobrej ksiegowej i sie dowiedziec bo to zbyt powazne sprawy zebys nie mial o nich pojecia po zalozeniu firmy.
|
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 12:19 am
|
|
|
BTW jest to podatek VAT. Jak sie umawiacie na 16 brutto to masz na fakturze, wtedy zostaje 13,50 netto i jeszcze od tego minus podatke dochodowy.
Jak sie umawiacie na 16 netto, to masz na fakturze 16 + 19% i od 16 placisz dochodowke |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Pią Lip 08, 2011 12:20 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|