Zamknięty przez: Gochna H Śro Lip 13, 2011 4:59 pm |
zwrot podatku za tzn po naszemu " rozłakowe" |
Autor |
Wiadomość |
agnieszka_27
Poczatkujacy agnieszka_27
Wiek: 43 Dołączyła: 11 Maj 2008 Posty: 23 Skąd: Den Haag - Rotterdam
|
Wysłany: Pon Lip 13, 2009 5:21 pm zwrot podatku za tzn po naszemu " rozłakowe"
|
|
|
witam
w marcu maz rozliczyl sie przez biuro
20.05 otrzymal list z informacja ile otrzyma zwrotu podatku (najpierw przyszla kasa a po tygodniu koperta)mial zaznaczone ze przesla mu na jego konto
poniewaz ja jestem w polsce maz rozliczyl nas także na " tzw rozłakowe" - wiem ze to nie jest prawidlowa nazwa,
26.06 dostalam niebieska koperte do Polski z informacja ile dostane zwrotu podatku moim polski adresem i numerem sofi ( z tym ze w tym liscie nie ma napisanego numeru konta na jakie przesla zwrot)
w biurze gdzie rozliczal sie mąż tj, w Holandii otrzymalismy papiery z rozliczenia gdzie bylo zaznaczone ze zwrot za tzw, rozłakowe ma byc przelane na meza holenderskie konto
moje pytanie - jak dlugo sie czeka za zwrotem? z boku jest tylko informacja ze moge sie odwolac do 7.08 nic pozatym? nie ma zadnej innej informacji?
nie ma tez informacji ze brak numeru konta albo cos sie nie zgadza?
w zwiazku z tym - czy mam czekac czy dzwonic do balastingu?
jest tez napisana kwota do zwrotu 2040 euro- czy ta kwota bedzie wyplacona w ratach czy w calosci?
biuro ktore nas rozliczalo mowi zeby czekac bo wszystko jest ok, ale czy to nie dziwne ze minelo juz 3 tyg i nic? |
|
|
|
|
nollewska
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 8 razy Dołączyła: 24 Sie 2006 Posty: 547 Skąd: Veghel/Torrevieja
|
Wysłany: Pon Lip 13, 2009 11:19 pm
|
|
|
Tak, tak, czekac! Urzad podatkowy w NL ma zolwie tempo! Przekonali sie o tym juz niejedne osoby.
Mozna tez zadzwonic do urzedu i przedstawic sprawe.
Zadawalajaca informacja bedzie chyba tylko fakt, ze kwota bedzie wyplacona jednorazowo. |
_________________ Nollewska
www.kancelariabean.com
Kancelaria Podatkowa On-line |
|
|
|
|
JoannajobNL
Poczatkujacy podatek z Holandii
|
Wysłany: Czw Lip 16, 2009 10:29 pm
|
|
|
agnieszka_27 napisał/a: | nie ma tez informacji ze brak numeru konta albo cos sie nie zgadza?
w zwiazku z tym - czy mam czekac czy dzwonic do balastingu?
jest tez napisana kwota do zwrotu 2040 euro- czy ta kwota bedzie wyplacona w ratach czy w calosci?
|
Może odpowiem nieco dokładniej na pani pytania.
Jeśli nr konta nie będzie się zgadzał lub go nie będzie to u.podatkowy wyśle w tej sprawie do pani korespondencję
agnieszka_27 napisał/a: | moje pytanie - jak dlugo sie czeka za zwrotem? z boku jest tylko informacja ze moge sie odwolac do 7.08 nic pozatym? nie ma zadnej innej informacji? |
Jeśli chodzi o tzw rozliczanie rozłąkowego to jego wypłata dla obydwu partnerów zazwyczaj odbywa się w różnych terminach i to wcale nie musi być okres 3 tyg a z doświadczenia wiem,że bywa kilkumiesięczny lub nawet pół roku. |
_________________ Joanna jobNL
www.podatek-holandia.pl
Holandia-podatki,rodzinne,dofinansowanie do ubezpieczenia zdrowotnego,tłumaczenia |
|
|
|
|
lukasrap
Gaduła
|
Wysłany: Wto Lip 12, 2011 8:54 pm
|
|
|
Witam, a ja mam takie pytanie. A mianowicie, jak dlugo mozna czekac na wyplate tzw. rozląkowego (heffingskorting)? Chodzi o to, ze w styczniu b.r. rozliczalem sie za rok 2008 i 2009. Rozliczalem sie z mamą mieszkajacą w Polsce ktora jest na rencie. Soffi nr wyrobilem juz jej w ubieglym roku. A wiec w staralem sie o to rozłąkowe za te 2 lata. Pod koniec marca przyszedl list z Belastingu z potwierdzeniem numeru konta, ze na te konto zostanie przelane heffingskorting. List zostal wyslany na poczatku marca, do Polski doszedl pod koniec marca . No i do dzisiaj cisza. Ani kasy, ani zadnych innych wiadomosci..
Czy ktos wie, jak dlugo mozna czekac? Pozdrawiam. |
|
|
|
|
marek121
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lip 13, 2011 9:05 am
|
|
|
ja czekałem 2 lata za 2009 dostałem miesiąc temu pozdrawiam trzeba się uzbroić w cierpliwość . znajomy mi mówił że można dzwonić do belastingu i oni mówią kiedy zostaną wypłacone pieniądze najlepiej dzwonić i się dowiadywać bo pużniej tylko niepotrzebne kłopoty i nerwy |
|
|
|
|
|