NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
kara 100 euro
Autor Wiadomość
beti40 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lip 21, 2011 12:32 pm   kara 100 euro

witam przyjechalam do meza w odwiedziny do holani na pare dni ktos powiedzial pracodawcy ze ja tam przebywam i nalozyl kare 100e za mieszkanie. to sie zgodze 65 e a 35 e to nie wiem czy prawnie jak maz nie podpisywal zadnego reglaminu mieszkaniowego i zasad karania.koordynator wiedzial ze ja przyjade a pozniej sie wyparl przy pracodawcy holendrze.zastanawiam sie czy moznakarac bez podpisania zasad kar mieszkaniowych

bejupi 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Czw Lip 21, 2011 12:44 pm   

to jest sparta uitzendbiura robia co im sie podoba jak chcesz to idz sie sadzic masz prawo...

magdusia668 
Poczatkujacy
magdusia668

Wysłany: Pią Lip 22, 2011 6:20 pm   

ja kilka lat temu tez mialam taka sytuacje , jak przyjechalam do meza na tydzien to pojawil sie taki sam problem no i ... szybko wynajelismy swoje mieszkanie .

agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy
Wysłany: Pią Lip 22, 2011 7:16 pm   

Dla mnie to logiczne, jeśli pracodawca/biuro oferuje zakwaterowanie dla swoich pracowników w postaci mieszkań/pokojów/domków, to to zakwaterowanie jest dla pracowników, a zapraszanie gości musi być uzgodnione z pracodawcą/biurem i to oni muszą wrazić zgodę na Twój pobyt. Jak wybrnęlibyście z sytuacji, gdy do mieszkania/domku Twojego męża pracodawca chciałby dokwaterować następnych pracowników? Wchodzi z nowym pracownikiem do domku/mieszkaniu, a tu natyka się na Ciebie i robi wielkie oczy, dlaczego obca osoba kręci się po pracowniczym domku/mieszkaniu.
Pozdrawiam :039:

Damianos 
Gaduła

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pią Lip 22, 2011 7:30 pm   

agastepa13, ale przecież beti40, pisze, że
beti40 napisał/a:
koordynator wiedzial ze ja przyjade

beti40, najlepiej, żeby biuro pokazało podpisany przez Twojego męża regulamin w którym znajduje się punkt zabraniający przyjmowania gości. Ewentualnie niech mąż przejrzy umowę i zobaczy czy w niej nie ma punktu odnośnie opisanej sytuacji. Jeżeli jednak mąż nie podpisywał niczego takiego kara jest nałożona nielegalnie.

agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy
Wysłany: Pią Lip 22, 2011 7:39 pm   

Damianos, to że koordynator wiedział, nie znaczy, że pracodawca wiedział. :039:
kończę karierę w tym temacie i pozdrawiam :033:

flowerpower9 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lip 23, 2011 12:45 am   

państwo w państwie...zawsze się można od tych pseudo kar odwołać...inna sprawa, że oni od razu karę dali, tak jakby nie mogli pouczyć:), no tak, kasa musi pasować

znajomi teraz jak jeżdżą, to wynajmują mieszkanie, płacą mniej niż za mieszkania/domki oferowane przez firmę pośredniczącą i sobie bardzo to chwalą, ostatnio do jednego przyjechała dziewczyna, innym razem do drugiego żona iżadnych kar i innych bzdet.

A inna sprawa, trochę to głupie i bezsensowne, przyjechała żona do męża na kilka dni, i od razu chłopa potraktowali z góry, a jak ma się pokój i firma wrzuca kogoś obcego na kilka dni - zanim temu komuś znajdą lokum (choć było ustalone, że pokój 2 osobowy) to idąc tym tokiem, firma powinna zapłacić karę lokatorom:)

z tego, co wiem, koordynator to jakby łącznik między firmą, a pracownikami, niezłe z niego ziółko musi być, skoro się wyparł wszystkiego - może coś też skubnął

nztego wychodzi, że najlepiej na piśmie zwrócić się z prośbą o coś.
Ostatnio zmieniony przez flowerpower9 Sob Lip 23, 2011 12:47 am, w całości zmieniany 1 raz  

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Sob Lip 23, 2011 10:40 am   

beti40 napisał/a:
witam przyjechalam do meza w odwiedziny do holani na pare dni ktos powiedzial pracodawcy ze ja tam przebywam i nalozyl kare 100e za mieszkanie.

Witam,

Niech maz przeczyta regulamin mieszkaniowy - kazdy posrednik taki dokument umieszcza w domu ...

beti40 napisał/a:
prawnie jak maz nie podpisywal zadnego reglaminu mieszkaniowego i zasad karania

Jesli maz mieszka na mieszkaniu firmowym to obowiazuja tam zasady ustalone przez firme , jesli tam mieszka to akceptuje te warunki
...
beti40 napisał/a:
koordynator wiedzial ze ja przyjade a pozniej sie wyparl przy pracodawcy holendrze
Tu akurat nie ladnie z jego strony ...

Napisze cos od siebie :
Rozumiem ze Pani Maz zaprosil Pania do siebie na mieszkanie FIRMOWE ale czy na pewno poinformował o tym koordynatora albo np wlasciciela mieszkania ???

Odpowiedz do tematu