kara 100 euro |
Autor |
Wiadomość |
beti40
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lip 21, 2011 12:32 pm kara 100 euro
|
|
|
witam przyjechalam do meza w odwiedziny do holani na pare dni ktos powiedzial pracodawcy ze ja tam przebywam i nalozyl kare 100e za mieszkanie. to sie zgodze 65 e a 35 e to nie wiem czy prawnie jak maz nie podpisywal zadnego reglaminu mieszkaniowego i zasad karania.koordynator wiedzial ze ja przyjade a pozniej sie wyparl przy pracodawcy holendrze.zastanawiam sie czy moznakarac bez podpisania zasad kar mieszkaniowych |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Czw Lip 21, 2011 12:44 pm
|
|
|
to jest sparta uitzendbiura robia co im sie podoba jak chcesz to idz sie sadzic masz prawo... |
|
|
|
|
magdusia668
Poczatkujacy magdusia668
Wiek: 50 Dołączyła: 10 Mar 2008 Posty: 10 Skąd: Torrevieja
|
Wysłany: Pią Lip 22, 2011 6:20 pm
|
|
|
ja kilka lat temu tez mialam taka sytuacje , jak przyjechalam do meza na tydzien to pojawil sie taki sam problem no i ... szybko wynajelismy swoje mieszkanie . |
_________________ magdusia668 |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Pią Lip 22, 2011 7:16 pm
|
|
|
Dla mnie to logiczne, jeśli pracodawca/biuro oferuje zakwaterowanie dla swoich pracowników w postaci mieszkań/pokojów/domków, to to zakwaterowanie jest dla pracowników, a zapraszanie gości musi być uzgodnione z pracodawcą/biurem i to oni muszą wrazić zgodę na Twój pobyt. Jak wybrnęlibyście z sytuacji, gdy do mieszkania/domku Twojego męża pracodawca chciałby dokwaterować następnych pracowników? Wchodzi z nowym pracownikiem do domku/mieszkaniu, a tu natyka się na Ciebie i robi wielkie oczy, dlaczego obca osoba kręci się po pracowniczym domku/mieszkaniu.
Pozdrawiam |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
Damianos
Gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 20 Cze 2009 Posty: 173
|
Wysłany: Pią Lip 22, 2011 7:30 pm
|
|
|
agastepa13, ale przecież beti40, pisze, że beti40 napisał/a: | koordynator wiedzial ze ja przyjade |
beti40, najlepiej, żeby biuro pokazało podpisany przez Twojego męża regulamin w którym znajduje się punkt zabraniający przyjmowania gości. Ewentualnie niech mąż przejrzy umowę i zobaczy czy w niej nie ma punktu odnośnie opisanej sytuacji. Jeżeli jednak mąż nie podpisywał niczego takiego kara jest nałożona nielegalnie. |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Pią Lip 22, 2011 7:39 pm
|
|
|
Damianos, to że koordynator wiedział, nie znaczy, że pracodawca wiedział.
kończę karierę w tym temacie i pozdrawiam |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
flowerpower9
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lip 23, 2011 12:45 am
|
|
|
państwo w państwie...zawsze się można od tych pseudo kar odwołać...inna sprawa, że oni od razu karę dali, tak jakby nie mogli pouczyć:), no tak, kasa musi pasować
znajomi teraz jak jeżdżą, to wynajmują mieszkanie, płacą mniej niż za mieszkania/domki oferowane przez firmę pośredniczącą i sobie bardzo to chwalą, ostatnio do jednego przyjechała dziewczyna, innym razem do drugiego żona iżadnych kar i innych bzdet.
A inna sprawa, trochę to głupie i bezsensowne, przyjechała żona do męża na kilka dni, i od razu chłopa potraktowali z góry, a jak ma się pokój i firma wrzuca kogoś obcego na kilka dni - zanim temu komuś znajdą lokum (choć było ustalone, że pokój 2 osobowy) to idąc tym tokiem, firma powinna zapłacić karę lokatorom:)
z tego, co wiem, koordynator to jakby łącznik między firmą, a pracownikami, niezłe z niego ziółko musi być, skoro się wyparł wszystkiego - może coś też skubnął
nztego wychodzi, że najlepiej na piśmie zwrócić się z prośbą o coś. |
Ostatnio zmieniony przez flowerpower9 Sob Lip 23, 2011 12:47 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Sob Lip 23, 2011 10:40 am
|
|
|
beti40 napisał/a: | witam przyjechalam do meza w odwiedziny do holani na pare dni ktos powiedzial pracodawcy ze ja tam przebywam i nalozyl kare 100e za mieszkanie. |
Witam,
Niech maz przeczyta regulamin mieszkaniowy - kazdy posrednik taki dokument umieszcza w domu ...
beti40 napisał/a: | prawnie jak maz nie podpisywal zadnego reglaminu mieszkaniowego i zasad karania |
Jesli maz mieszka na mieszkaniu firmowym to obowiazuja tam zasady ustalone przez firme , jesli tam mieszka to akceptuje te warunki
... beti40 napisał/a: | koordynator wiedzial ze ja przyjade a pozniej sie wyparl przy pracodawcy holendrze | Tu akurat nie ladnie z jego strony ...
Napisze cos od siebie :
Rozumiem ze Pani Maz zaprosil Pania do siebie na mieszkanie FIRMOWE ale czy na pewno poinformował o tym koordynatora albo np wlasciciela mieszkania ??? |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
|