Przesunięty przez: Gochna H Nie Lip 24, 2011 8:29 pm |
Wyjazd do pracy-jechać własnym pojazdem czy lepiej autokarem |
Autor |
Wiadomość |
Albertus
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lip 24, 2011 5:47 pm Wyjazd do pracy-jechać własnym pojazdem czy lepiej autokarem
|
|
|
Cześć!
I teraz pytanie... czy lepiej jechać autokarem czy własnym motorem/ewentualnie samochodem? Z kumplami jeździliśmy do Niemiec motorami na truskawki i w sumie było fajnie, nie było problemu. Do tego własny pojazd to większa swoboda, niezależność i łatwość w przemieszczaniu się, czyli w ewentualnym szukaniu następnej pracy. Z drugiej strony, jadąc autokarem nie muszę się o nic martwić - żadne parkingi i ewentualnie ubezpieczenia mnie nie obchodzą. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tej kwestii? Czy pracodawca chętniej patrzy na ludzi z własnym transportem? Czy nie mają żadnych obiekcji jeśli chodzi o parkowanie na ich terenie? Czy posiadanie prawa jazdy (polskiego, ale mam też angielskie) jest jakimkolwiek atutem w szukaniu pracy?
post czesciowo edytowany
propozycje transportu , oraz pracy to do serwisu ogloszeniowego |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Lip 24, 2011 8:28 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
andi
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lip 24, 2011 6:50 pm
|
|
|
Swój środek transportu=niezależność. Nie wiem gdzie będziesz mieszkał, ale jak zatrudniasz się bezpośrednio u pracodawcy to jego za bardzo nie interesuje czym dojedziesz do pracy, masz być i tyle.
Jednak odradzałbym jechać motorem gdyż tutaj przeważnie pada. Są oczywiście dni słoneczne, ale zdarzy się to raz może dwa razy w tygodni, a tak to pogoda jest w kratkę. |
|
|
|
|
celek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lip 24, 2011 10:13 pm
|
|
|
Ja szukam przez biuro i Pani w biurze przedstawiając mi ostatnio oferty, powiedziała, że poszukują tylko ludzi z prawem jazdy(też mam).
Czyli, jest za dużo chętnych i sama znajomość języka to nie wszystko. Teraz do najprostszej roboty oni wymagają prawka kat. B i najlepiej jeszcze z doświadczeniem(na własnym prywatnym, osobowym samoch.). Jak inni piszą. Czasem trzeba zawieźć grupkę osób poza ośrodek do pracy a lepiej, jak więcej osób ma prawko-możesz mieć, niekoniecznie będziesz jeździł.-ale to moja czysto teoretyczna wiedza, tylko tu i w biurze posłyszana-oby była niedługo doświadczona |
|
|
|
|
|