dentysta |
Autor |
Wiadomość |
majka83
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sie 07, 2011 8:56 pm dentysta
|
|
|
witam wszystkich na forum pilnie poszukuje dentysty najlepiej polskiego w Aalsmeer lub okolicach bardzo prosze o pomoc majka |
|
|
|
|
Estamos
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 6 razy Wiek: 40 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Pon Sie 08, 2011 6:22 pm
|
|
|
www.tandartsoosteinde.nl jeden z wielu.
Mam nadzieję że liczysz się z solidnym uszczupleniem konta no chyba, że ubezpieczenie.
Wypadła mi plomba a ząb trzeba było leczyć kanałowo, Całkowity koszt 417 euro.
Taka rada, właściwie ostrzeżenie. Szukając taniego dentysty możecie trafić do adresu :
www.dentalreizen.com
"Klinika" znadue się Berg en Terblijt koło Maastricht. Zaproponowali mi to samo leczenie za które zapłaciłem 417 euro za niecałe 105 euro. Policzyłem wyszło 400km samochodem w obie strony, 4 godzinki w pracy mniej i tak byłem na plusie po tej wycieczce 250 euro do przodu. Jednak nie. Umawiając się tam liczyłem na szybkie przyjęcie. Czekałem od 1330 do 1900!!! Mamiono mnie ciężkim przypadkiem jakiegoś kolesia i że już będę przyjęty. Nawet mi zęba znieczulili a potem dałem nogę jak usłyszałem że chce mi rozwiertać zdrowego zęba, którego leczyłem w Polsce 5 tygodni prędzej!!! W tym przypadku tanie mięso psy jedzą. |
|
|
|
|
majka83
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sie 08, 2011 9:44 pm
|
|
|
witam dziękuje za odp jutro jestem umówiona z dętystą a mój problem polega na tym ze po prostu obruszała mi się jedynka i zobaczę jutro ile mi powie bo w PL mnie to kosztowało 100 i trwało to 1.5 godz czy warto ryzykowac moje ubespieczenie jest bez pakietu z dętystą jak myslisz jaka moze byc cena usługi moze warto wzasc tydzien urlopu zrobic to w PL i zobaczyc sie z rodziną MAJKA |
|
|
|
|
Estamos
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 6 razy Wiek: 40 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Wto Sie 09, 2011 5:43 am
|
|
|
Nie wiem na ile znasz holenderski ale poszuka kilka tematów niżej tam bodajże Gochna dała linka do usług i opłat za nie.
Jeśli masz możliwość i chcesz do PL dlaczego nie. Z mojego doświadczenia wynika że cena usługi u dentysty w Holandii est taka sama liczbowo tylko że wyrażona w euro. |
|
|
|
|
kajusia
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sie 14, 2011 5:17 pm
|
|
|
moge zalaczyc mój rachunek od stomatologa otoz leczenie jednego kanału wyniosło 336eur,rachunek pieknie rozpisany po kolei koszt porady to jakies 19 eu,koszty 3 zdjec rentgenowskich,koszty igielek,koszt wszystkich po kolei uzytych preparatów,elegancko wypisane a na koncu kwota do zaplacenia,jezeli nie chcesz zabka leczyc mozesz go wyrwac i wyniesie Cie to od 40 do 70 eur o ile cała szczeka Ci nie opadnie jak zobaczysz rachunek,ale zrobione super. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Sie 14, 2011 5:22 pm
|
|
|
kajusia,
Cytat: | otoz leczenie jednego kanału wyniosło 336eur |
zgadza sie, mozna zaplacic i 450 euro za to samo leczenie i tu dopiero szczeka opada ...
z tym, ze jesli posiadasz pakiet do dentysty
i oczywiscie w zaleznosci od tego do jakiej kwoty twoje ubezpieczenie zwraca koszty
to mozesz zaplacic za wykonanie tej stomatologicznej'' roboty'' tylko 75 euro , reszte pokryje ubezpieczalnia |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
|