Ktoś mnie okrada ! |
Autor |
Wiadomość |
bolo181286
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sie 20, 2011 1:29 am Ktoś mnie okrada !
|
|
|
Witam,
Po zjechaniu do Polski z Holandii po trzech latach spotkała mnie bardzo ciekawa sytuacja.
Dokładnie zjechałem w grudniu 2010. I od tego czasu legalnie pracuję w Polsce. Niedawno sprawdzałem stan mojego konta w ABN AMRO, a to bardzo nie miła niespodzianka, a mianowicie. W kwietniu 2011 firma TELFORT bv zabrała ponad 36e, a następnie każdego miesiąca 9,95e. Jestem bardzo zaskoczony, jak to jest możliwe ??? Czy ktoś może mnie nakierować gdzie mogę uzyskać jakąś pomoc, żeby to wyjaśnić. Czekam na jakieś informacje.
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Sie 20, 2011 11:10 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Estamos
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Sob Sie 20, 2011 5:38 am
|
|
|
A to bardzo dziwne. Z tego co piszesz wynika, że podpisałeśumowe z Telfortem na internet czy telefon. Jednak żeby to zrobić musiałbyś zapłacić przy podpisywaniu kontraktu 1 centa a skoro tego nie zrobiłeś bo pracujesz w Polsce to:
- albo ktoś używa Twej karty do bankomatu i zna PIN.
- albo sie grubo pomylili przy wpisywaniu rachunku bankowego w system. |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Sob Sie 20, 2011 1:12 pm
|
|
|
a moze ktos podal twoj numer konta bo z tego co zrozumialam to jest automatyczne incasso- jak mozesz skontaktuj sie z telefortem i z nimi wyjasnij . |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
lukasrap
Gaduła
|
Wysłany: Śro Sie 31, 2011 9:11 pm
|
|
|
Najlepszym sposobem byloby udanie sie do Banku i zablokowanie tych wyplat. Rowniez, mozesz sie domagac o zwrot z ostatnich 3 miesiecy... Wszystko na miejscu zalatwisz w Banku, kasa na koncie bedzie w przeciagu 2 tygodni...
No ale jak jestes w Polsce i nie mozesz udac sie do Banku, to wiem ze rowniez telefonicznie mozesz zablokowac te wyplaty.. Nie wiem jak jest z cofnieciem kasy...
Nieraz tak sie zdarza, ze firmy przez ktore kiedys robilismy przelewy, maja nasze dane i sami pobieraja sobie kase z naszego konta.. Mnie osobiscie przez 6 miesiecy jedna z firm sciagala co miesiac dokladnie 35 euro.. Jak sie okazalo, kilka lat temu, robilem za pomoca tej firmy przelew na Skype...
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|