Okres jazdy na motorze/skuterze |
Autor |
Wiadomość |
adenua
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sie 20, 2011 5:36 pm Okres jazdy na motorze/skuterze
|
|
|
Drodzy,
W perspektywie mam przeprowadzke do Holandii (okolice Amsterdamu). Chcialbym zabrac swoj skuter o pojemnosc do 50ccm i jezdzic tam na PL blachach. Posiadam prawko kat. B.
Jak dlugo mozna poruszac sie na skuterze w Holandii? Czy pogoda pokrywa sie z Polska kiedy to sezon na motor jest od okolic maja do poznego wrzesnia?
Jednoczesnie chcialbym sie z wszystkimi przywitac. Mam nadzieje, ze uda sie spotkac z niektorymi forumowiczami w NL.
Update
Obejrzalem roczne opady i temperatury. Wyglada na to, ze jest podobnie jak w PL, choc troche chlodniej.
Pogoda: NL PL |
Ostatnio zmieniony przez adenua Sob Sie 20, 2011 5:42 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Sie 20, 2011 7:03 pm
|
|
|
adenua,
Cytat: | Czy pogoda pokrywa sie z Polska kiedy to sezon na motor jest od okolic maja do poznego wrzesnia? |
z tego co obserwuje od lat .... podobnie jak rower tak i skuter jest uzywany tu nawet pora zimowa
Cytat: | Wyglada na to, ze jest podobnie jak w PL, choc troche chlodniej |
moim zdaniem klimat jest lagodnijeszy niz polski
temat z forum motocyklisci w Holandii http://forum.niedziela.nl...ab4fc0481a0f47c |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Sob Sie 20, 2011 8:44 pm
|
|
|
gochna, ostatnie 2 zimy pokazaly, ze taki duzo lagodniejszy to nie jest |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
Honda
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Sie 23, 2011 7:49 pm
|
|
|
Mozna i cały rok , jezdziłem jedną zime do pracy motórem
Ale mam duzy motór i nie odważyłbym sie nim jechać kiedy temperatura spadnie ponizej zera bo mozna wyglebić jak lód bedzie na drodze, dlatego chce sobie kupić jakiegos małego crossa tylko powiedzcie mi czy moge go zarejestrować na siebie nie mając tu meldunku , Prawko mam oczywiscie A i B (polskie) |
|
|
|
|
|