Chcę kupić nowe auto u dealera :Z |
Autor |
Wiadomość |
bobikpl
Super gaduła :)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 352 Skąd: Friesland
|
Wysłany: Nie Wrz 25, 2011 10:05 am Chcę kupić nowe auto u dealera :Z
|
|
|
Chciałem się podzielić uwagami z moich wizyt w salonach Renault.Chcę kupić nowe Twingo.
-pracownicy uprzejmi i kompetentni,cierpliwi-PLUS
-oferta,promocje-w folderach bełkot marketingowy.Owszem są zniżki,oddanie swojego auta w rozliczniu- ale odejmowane od wyższej ceny samochodu,wycena auta w rozliczeniu drastycznie niska (ja rozumiem weg is weg ale aż tak nie jestem podniecony zakupem nowego auta żeby stare za bezcen oddawać).
-Kosten rijklaar maken/afleverkosten. Do ceny doliczamy koszty przygotowania samochodu,tablic,transportu.Ok 850 euro .Bardzo drogo ,cena zakupu zaskakująco rośnie.
-Czas dostawy -Grudzień Poczułem się jakbym Bentley`a zamawiał.
Albo te auta są takie super ,że schodzą "na pniu" albo...zbierają zamówienia i pieniądze żeby fabryka mogła naprodukować na bieżąco.Nie wiem.
W sumie na razie nie podjąlem decyzji.
Poczekam na inną "super promocję".Może ktoś wie-mają tu promocje na auta "zaszłoroczne"?
(przyklad auto rok produkcji 2010 zakupione na początku 2011) |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM
Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Nie Wrz 25, 2011 10:27 am
|
|
|
no niestety u wszystkich dealerow tak jest.
jesli kupujesz nowe auto - czas realizacji 3 miesiace.
czasem wysprzedaja nowe samochody z showroom'u, ale te sa juz z okreslonymi dodatkami, kolorem itp ale jezeli zdecydujesz sie na takowe mozesz odebrac je od razu w innym wypadku niestety trzeba czekac okolo 3 miesiace.
Proponuje poszukac u dealerow wysprzedajacych modele z salonu- aha dodatkowo na takie mozesz dostac jeszcze korting.
wrzucam ci linka gdzie stoja nowe do sprzedazy wlasnie z showroom'u
http://showroom.autokiosk...uwe-auto-kopen/
wpisz tylko marke i znajdziesz cos.... |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
Ostatnio zmieniony przez agata Nie Wrz 25, 2011 10:33 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Katje
Gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 14 Maj 2010 Posty: 137
|
Wysłany: Nie Wrz 25, 2011 10:39 am
|
|
|
Grudzien, czyli niecale 2 miesiace to mozna powiedziec, ze mniej niz sredni czas oczekiwania, 3 miesiace to standard. A male auta schodza szybko, bo niski bpm, niski podatek drogowy, mniejsze ubezpieczenie, mniej pala, wiec sie na nie troche czeka
Afleverkosten sa miej wiecej takie same dla kazdego samochodu, nie wazne czy to Twingo za 7tys czy Insignia za 40, na to sie nic nie da poradzic, koszty rejestracji, tablic, pierwszego przegladu i tyle wyjdzie.
Podzwon/popatrz na stronach salonow Renault w twojej okolicy, czesto jest tak, ze maja na stanie modele juz gotowe do sprzedazy, tylko np. nie maja czegos co ty chciales albo maja cos wiecej.
Co do ceny jaka daja za Twoje auto w rozliczeniu to norma, nie wazne czy salon czy 'komis', tam zawsze dostaniesz mniej niz wystawiajac na marktplaats, z tym, ze tam od razu pozbywasz sie samochodu i masz drugi, nie czekasz na kupca, nie masz dwoch samochodow w garazu (bo stary sie jeszcze nie sprzedal, a nowy juz jest - podwojne ubezpieczenie, podwojny podatek drogowy itp.).
Co do promocji to wiem, ze moj lokalny dealer Forda 2-3 razy w roku ma takie akcje, ze mozna kupic poprzedni model/rocznik taniej i zazwyczaj jest napisane, ze oferta limitowana tylko tyle i tyle sztuk (jakos wiosna mozna bylo np. kupic poprzedni model focusa o 5tys taniej).
Obecnie Opel tez ma dosc ciekawa promocje, mozesz brac u nich auto na raty i je splacac przez 5 lat bez odsetek (z tym, ze musisz wplacic minimum 15% wartosci auta), z modeli porownywalnych do Twingo maja Agile (cena startowa o tysiac wyzsza niz Twingo), do tego dorzucaja 5 lat assistance i 5 lat przegladow gratis.
Co do innych promocji, najlepiej samemu patrzec po stronach dealerow w okolicy, sprawdzac autoonline.nl (tam zdarzaja sie perelki typu showmodel (nie jazda testowa) za 2/3 ceny,, no i dealerzy tez wystawiaja tam nowe auta jakie maja na stanie/w promocji.
A no i zawsze mozna sie targowac ze sprzedawcami, a ze sprzedaja coraz mniej/coraz tansze auta to zalezy im na sprzedazy bardziej niz kiedys |
|
|
|
|
bobikpl
|
Wysłany: Nie Wrz 25, 2011 11:06 am
|
|
|
agata,Katje, Dzięki.
Tyle czekać-masakra. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Wrz 25, 2011 8:28 pm
|
|
|
Kup w PL, przywiez tutaj. Po oplaceniu BPM przy obecnym kursie EUR wyjdzie to mocno korzystnie.
Tutejsi dealerzy sa mocno rozpuszczeni przez firmy leasingowe. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
bobikpl
|
Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 4:01 pm
|
|
|
m4rcin,
Chyba by się nie opłacało bo Twingo jest zwolnione z wegenbelasting 2 lata (tylko z salonu,roczne używane czy sprowadzone tego nie ma),koszty przerejestrowania,czas na to wszystko.W przypadku innych aut być może się opłaci |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 4:07 pm
|
|
|
Raczej chodzi o emisje, wiec pewnie nowe maja szanse sie zalapac (nie wazne czy kupione tutaj czy nie). Kolega pol roku temu sprowadzil Lupo 3L z 2001 roku i jest wegenbelastingvrij (a nie bylo BPM vrij). Musial jedynie dostarczyc homologacje od VW bo bez niej auto niebyloby wegenbelastingvrij. |
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Pon Wrz 26, 2011 4:08 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
darkis
Super gaduła
Pomógł: 5 razy Wiek: 52 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 360 Skąd: Venlo-Nijmegen
|
Wysłany: Pon Wrz 26, 2011 6:52 pm
|
|
|
Wiem cos na temat wegenbelastingfrij -ow..
Wiec w PL nie ma dostepnych modeli , ktore by spelnialy wymogio pojazdow bezpodatkowych, san chcialem kupic VW Polo lub Seata Ibize ale w PL nie sa dostene wersje VW Polo 1.2 D Bluemotion(Tylko ten model jest zwolniony z podatku)!!!
Zas Seat Ibiza 1.2 Ecomotive jest rowniez w PL niedostepny, wersje 1.2 diesel sa w Polsce, ale ten model bez Bluemotino( VW ) lub Ecomotive(Seat) sa normalnie opodatlowane w NL.
Wiec kupilem nowy VW Polo 1.2 Bluemotion w NL, w salonie..
No i oczywiscie na poczatku jak powiedzialem ze jestem zainteresowany to powiedzieli mi 3 miesiace, ......W internecie znalazlem prywatne firmy importujace Polowki, troche tansze, ale....
Prywatny import, model jakis dziwny, menu tylko po wlosku, zas roznica w cenie nie zbyt duza...
Wiec wrocilem do dealera i kupilem show model...w ciagu 2 tygodni mialem juz samochod, no i w rozliczeniu oddalem swojego Opla Astre w bardzo dobrej cenie( notabene kupilem od "uczciwego" holenderskiego handlarza, ktory 2 tygodnie przed zakupem przezemnie auta byl z nim na APK i stan licznika mial 260 000 tys, zas ja go kupilem ze stanem 160 000...no coz Holenderska uczciwosc...no ale dopoki nie wiedzialem to nie bolalo----)))) |
_________________ www.stalgorzow.pl |
|
|
|
|
bobikpl
|
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 4:55 pm
|
|
|
Zamówiłem,czekam na decyzję o przyznaniu kredytu.
Akcja:
-korting 1000 eur. od ceny katalogowej
-raty na 36 miesięcy 0% i bez opłat
-auto w rozliczeniu,trochę tracę ale mogę sprzedać samodzielnie i wpłacić uzg.wartość.
W segmencie aut małych ,klasa A ,BPM vrij,wegenbelasting vrij,
9250 eur (z autem w rozliczeniu 7750 eur.) . za "wszystko mające",tylko bez cruise control i zestawu głośnomówiącego Twingo to chyba najtaniej w tym segmencie aut.
Odbiór:grudzień
Nie chce mi się szukać showmodel`i,z tego co znalazłem kolor i wyposażenie mi nie odpowiada, cenowo też szału ni ma. |
Ostatnio zmieniony przez bobikpl Pią Wrz 30, 2011 5:08 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
darkis
Super gaduła
|
Wysłany: Nie Paź 02, 2011 3:42 pm
|
|
|
ale wiesz ze na chwile obecna te auta sa zwolnione z BPW i wegenbelasting tylko do konca 2012 roku!
CO bedzie potem to sie jeszcze overheid mocno zastanawia, ale z tego co slychac to raczej bedzie podatek drogowy, ale jakas mniejsza podstawa.
No ale jak zniosa ulgi to zapewne ceny tych aut spadna....
A co do tego showmodel to moj znajomy holender pracuje w salonie opla , powiedzial mi ze i tak te show modele sprzedaja jako nowe....no bo w koncu sa nowe, tylko ze 1-2 miesiace staja w salonie na pokaz.... |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Paź 02, 2011 5:38 pm
|
|
|
do stycznia 2014 |
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Nie Paź 02, 2011 5:38 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
darkis
Super gaduła
|
Wysłany: Pon Paź 03, 2011 3:43 pm
|
|
|
to juz to zaklepali ze do 2014????Kurcze ale przody, 800 eur rocznie mam w kieszeni!!! |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Paź 03, 2011 3:48 pm
|
|
|
tak pisza tuta: http://www.autowegenbelastingvrij.nl/ |
|
|
|
|
darkis
Super gaduła
|
Wysłany: Pon Paź 03, 2011 4:23 pm
|
|
|
cytat:
"De financiële voordelen voor milieuvriendelijke auto's gaan veranderen. Het voordeel op wegenbelasting (motorrijtuigenbelasting) en de vrijstelling voor BPM vervallen in 2014. Toch is dat geen reden om een 'gewone' auto te kopen: auto fabrikanten stunten nu met hun prijzen waardoor je een zeer groot voordeel op de aanschafprijs kunt halen dankzij het BPM voordeel."
to wychodzi na to iz do 2014 czyli , konca 2014 roku...bo do tej pory bylo zaklepane ze do 31.12.2012....fajnie!!! |
|
|
|
|
.:Paco:.
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Pon Paź 03, 2011 9:21 pm
|
|
|
sluchajcie a czy wszystkich samochodow to dotyczy ze stony podanej przez marcina? bo np tam jest Fiat Panda, ktora produkuja od 2003 roku..tzn jakbym kupil w benzynie np 2004 tez bym nie placil podatku drogowego - czy chodzi tylko o nowe samochody? |
|
|
|
|
|
|