Przesunięty przez: Gochna H Pon Lis 23, 2015 7:33 pm |
Wymiana polskiej waluty |
Autor |
Wiadomość |
Balonka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lis 12, 2011 11:07 pm Wymiana polskiej waluty
|
|
|
Witam,
Czy mógłby mi ktoś poradzić czy możliwa jest wymiana złotówek na euro w holandii?? Jeżeli tak to gdzie w okolicy R'damu? Sprawdzałam różne strony tutejszych kantorów ale złotówek tam nie widziałam.
Z góry dziękuję za odpowiedzi. |
|
|
|
|
adamek88
Gaduła
|
Wysłany: Sob Lis 12, 2011 11:19 pm
|
|
|
Nie lepiej dogadać się z kimś znajomym i się wymienić? Teraz dużo ludzi będzie jechało do PL na święta wiec ludzie będą potrzebować PLN. Będzie tak korzystniej dla Ciebie jak i dla drugiej strony |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Sob Lis 12, 2011 11:48 pm
|
|
|
jezeli masz gotowke w rece to zrob jak radzi adamek88. jak masz kase na koncie w pl to, w zaleznosci od kwoty, zrob przelew. wielu bankach sepa to 5zl. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
Balonka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 11:49 am
|
|
|
Mam gotówkę, tez myslałam żeby dać znajomym jak bedą jechać ale to potrwa jeszcze ponad miesiąc a pieniążki potrzebne teraz ;( |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 12:11 pm
|
|
|
Balonka napisał/a: | Mam gotówkę, tez myslałam żeby dać znajomym jak bedą jechać ale to potrwa jeszcze ponad miesiąc a pieniążki potrzebne teraz ;( |
Ile masz tych zl i ile chcesz euro ??? |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Katje
Gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 14 Maj 2010 Posty: 137
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 12:15 pm
|
|
|
Nie wiem w jakim banku jestes, ale w Rabobanku mozna wplacac na konto walute, do wartosci €3000 jest stala oplata €6 (powyzej, wyzszaoplata) plus do kursu jest doliczany tak zwany koersopslag (kurs jest zawyzany), ktory jest zalezny od rodzaju waluty. Przy pobieraniu z bankomatu w PL doliczne mam 1%, wiec podejzewam, ze w przypadku wplaty bedzie podobnie. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 12:16 pm
|
|
|
Beny.rac,
badz bardziej dyskretny i zadaj tego typu pytanie na priwie
matko swieta, zaraz zapytasz czy ma majteczki w kropeczki .... |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
.:Paco:.
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 2:03 pm
|
|
|
Balonka napisał/a: | Mam gotówkę, tez myslałam żeby dać znajomym jak bedą jechać ale to potrwa jeszcze ponad miesiąc a pieniążki potrzebne teraz ;( |
znajomi pewnie jak pojada do PL na swieta to beda sprzedawac euro na PLN to zamiast to robic TY mozesz juz im teraz sprzedac PLN za Euro w NL - po jakims tam kursie.... no chyba,ze masz bardzo duzo tutaj to wtedy najlepiej jak mowi zaq ale to potrwa |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 6:46 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | Beny.rac,
badz bardziej dyskretny i zadaj tego typu pytanie na priwie
matko swieta, zaraz zapytasz czy ma majteczki w kropeczki .... |
Gochna jej majteczki mnie nie interesuja a jak bedzie miala pare K zl to zawsze moge sie dogadac i pomoc ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
MeryJane
Poczatkujacy MeryJane
|
|
|
|
|
DominiqueLV
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lis 16, 2011 7:48 pm
|
|
|
a nie lepiej zrobić wszystko przez neta np. na internetowykantor.pl? kwestia tylko czy masz konto walutowe w pl i normalne konto złotówkowe w pl. |
|
|
|
|
zaq
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Lis 16, 2011 8:42 pm
|
|
|
a ten kantor przyjmuje gotowke w holandii? chyba o to w tym watku chodzi... |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
|
|
|
|
MeryJane
Poczatkujacy MeryJane
|
Wysłany: Czw Lis 17, 2011 7:54 am
|
|
|
tak wymienia gotowke, wiem bo wymienialam w oddziale w Zwolle |
|
|
|
|
DominiqueLV
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lis 19, 2011 9:40 pm
|
|
|
zaq napisał/a: | a ten kantor przyjmuje gotowke w holandii? chyba o to w tym watku chodzi... | no ale jeśli ktoś ma konto walutowe w polsce to zrobienie przelewu na polskie konto nie jest trudne. tak mi się po prostu rzuciło na mózg jako jedno z rozwiązań problemu - może trochę okrężne ale bez wychodzenia z domu |
|
|
|
|
zaq
|
Wysłany: Sob Lis 19, 2011 10:15 pm
|
|
|
obawiam sie, ze bez wychodzenia z domu sie nie uda:) |
|
|
|
|
|