NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
czy jest mozliwosc otrzymania pozyczki z banku
Autor Wiadomość
balbinka227 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Mar 12, 2008 2:08 pm   czy jest mozliwosc otrzymania pozyczki z banku

witam,mam prosbe czy moglby mi ktos napisac czy jest mozliwosc otrzymania pozyczki w holandii przez bank?moj chlopak pracuje to prawie 2 lata ma stale dochody,ale w rabobank gdzie ma konto odmowili mu udzilenia tak zwanego debetu,czy jest wogole mozliwos otrzymania pozyczki w banku?
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Sie 10, 2013 4:43 pm, w całości zmieniany 1 raz  

ikke 
Gaduła

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Śro Mar 12, 2008 2:32 pm   

oczywiscie, szczerze mowiac, troszke sie zdziwilam, gdy przeczytalam, ze wlasny bank nie udzielil wam pozyczki, sprobujcie w postbank. aha, co do rabobank, jezeli macie oferte totaalpaket, powinniscie dostac debet, max 10.00
pozdrawiam

balbinka227 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Mar 12, 2008 3:13 pm   odp

dzieki za odpowiedz a nie orientujesz sie ile sie czeka na decyzje i w razie czego na przelew w tym postbanku ni ile trezba pracowac zeby dostac u nich pozyczke.nie wiem jaki moj chlopak ma pakiet w rabobank.wszystko zakladala im firma.

jd2k 
Poczatkujacy
J@col

Wysłany: Śro Mar 12, 2008 3:28 pm   

Witam,

ja osobiscie mam opcje debetu w RABOBANK,

potrzebowalem ostatni pasek z wynagrodzenia i 20 minut czasu, mozliwosc pobrania wymaganej kwoty byla w nastepnym dniu.

Mysle ze wszystko zalezy od opiekuna klienta w banku, ja osobiscie nie znam jezyka holenderskiego wszystkie formalnosci w banku zalatwialem w jezyku angielskim.
Ostatnio zmieniony przez jd2k Śro Mar 12, 2008 3:33 pm, w całości zmieniany 1 raz  

ikke 
Gaduła

Wysłany: Śro Mar 12, 2008 3:54 pm   

przewaznie na odpowiedz czeka sie do tygodnia, z tego co wiem trzba miec co najmniej 2 lata udokumentowanych wplywow min 650 miesiecznie.

balbinka227 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Mar 12, 2008 4:44 pm   odp

no to klops bo moj chlopak dopiero od ponad roku ma przelewy do rabobank a wczesniej pracowal przez polska firme i kasa byla na polskie konto.jestem pod sciana.potrzebujemy na kaucje na mieszkanie i za cholere jak na zlosc nie idzie nic zalatwic.chyba sie musze pozegnac z tym mieszkaniem

[ Dodano: Sro Mar 12, 2008 5:47 pm ]
a od jakiego czasu masz stale przelewy do rabobank?i czy w umowie bylo ze przysluguje ci limit debetowy?

[ Dodano: Sro Mar 12, 2008 5:53 pm ]
jd2k napisał/a:
Witam,

ja osobiscie mam opcje debetu w RABOBANK,

potrzebowalem ostatni pasek z wynagrodzenia i 20 minut czasu, mozliwosc pobrania wymaganej kwoty byla w nastepnym dniu.

Mysle ze wszystko zalezy od opiekuna klienta w banku, ja osobiscie nie znam jezyka holenderskiego wszystkie formalnosci w banku zalatwialem w jezyku angielskim.

a od jakiego czasu masz stale przelewy do rabobank?i czy w umowie bylo ze przysluguje ci limit debetowy?

lanya 
Poczatkujacy

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Śro Mar 12, 2008 5:14 pm   

ja mam rowniez konto w rabobanku. Debet do 1000 euro zaproponowali mi od razu przy zakladaniu konta i zostalo to uwzglednione przy umowie. Wiem, ze moi znajomi zalatwiali ten debet po jakims czasie i udalo im sie bez problemu, nawet dostali wiekszy niz ja ;)

Mathnl 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Śro Mar 12, 2008 5:55 pm   

ikke napisał/a:
przewaznie na odpowiedz czeka sie do tygodnia, z tego co wiem trzba miec co najmniej 2 lata udokumentowanych wplywow min 650 miesiecznie.
Rachunek w postbanku.Po 3 miesiącach napisałem wniosek przez internet.Rozpatrzony odmownie.Po jakimś pół roku znowu napisałem wniosek przez internet.Na drugi dzień miałem otwarty debet.To min 650 euro dotyczy opłat za obsługę konta nie debetu(tzw. Rood Staan).

balbinka227 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Mar 12, 2008 6:18 pm   

lanya napisał/a:
ja mam rowniez konto w rabobanku. Debet do 1000 euro zaproponowali mi od razu przy zakladaniu konta i zostalo to uwzglednione przy umowie. Wiem, ze moi znajomi zalatwiali ten debet po jakims czasie i udalo im sie bez problemu, nawet dostali wiekszy niz ja ;)

a czy musieliscie miec regularne wplywy przez jakis okres czasu?bo wiem ze w post banku trzeba miec conajmniej przez dwa lata .dokladnie nie wiem co powiedzieli chlopakowi w tym rabobanku bo mnie tam nie bylo a teraz on jest jeszcze w pracy,wiem tylko tyle ze nie dostal

lanya 
Poczatkujacy

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Śro Mar 12, 2008 7:07 pm   

balbinka227 napisał/a:

a czy musieliscie miec regularne wplywy przez jakis okres czasu?bo wiem ze w post banku trzeba miec conajmniej przez dwa lata .

Konto w rabo zalozylam na krotko po przyjezdzie i od razu zaproponowali mi debet. Takze ja nie mialam zadnego okresu probnego. Ale np moim znajomym w rabo w innej miejscowosci juz tego nie proponowali i zalatwiali to pozniej. Ale tez dostali od razu, bez zadnych problemow i bez okresu probnego ;)

jd2k 
Poczatkujacy
J@col

Wysłany: Śro Mar 12, 2008 9:10 pm   

Balbinka,

jak starałem się o debet (także na kaucję) miałem przepracowane 2 miesiące i dwia wynagrodzenia zdążyły wpłynąć na konto w RABO.

Dostałem jak już pisałem w 20 min dispo debet w wysokości 4 x wpływy miesiącznie bez problemów.

Jedyny dokument o który pracownik banku poprosił były paski z wypłaty.

Jak już pisałem myślę że decyzja udzielenia takiego dispo debetu jest tylko uzalezniona od pracownika banku oraz parametrów oceniających ciebie jako ryzyko dla banku, z tego co się doczytałem w warunkach prowadzenia konta w RABO nie dostaniesz debetu gdy masz negatywną historię kredytową w NL.

Mój tip:

Próbować w każdym banku, z tego co usłyszałem od kolegi w pracy (Czech) dostał on także bez problemów debet w SAS banku, nawet bez zaświadczenia od ręki na 2000,- EUR.

Magda W 

Wysłany: Czw Mar 13, 2008 8:18 am   

Witam

Wiem ze teraz masz za malo czasu i pali wam sie z pozyczka jednak ja moge wam polecic wziecie cos na raty w media markt .Jesli tam cos wezmiesz po jakims czasie przysylaja ci karte kredytowa Prime line gdzie mozesz pozyczac gotowke .My tak zrobilismy i teraz z pozyczkami jakichkolwiek pieniedzy nie ma problemu. Mozna gotowke zamowic przez internet i czekasz do 10 dni roboczych na kase lub za ok 13 euro dostajesz kaske w ciagu 3 dni. Pozdrawiam i polecam ;)
Życie jest za krótkie by się nim nie cieszyć
Ostatnio zmieniony przez Magda W Czw Mar 13, 2008 8:19 am, w całości zmieniany 1 raz  

Coccolinco 
Super gaduła

Wysłany: Pią Mar 14, 2008 11:13 am   

Czy żeby coś dostać na raty w media markcie(lub w innym sklepie) wystarczy paszport i nr konta ? no i jaki jest limit na tej karcie kredytowej z MM? :033:

Magda W 

Wysłany: Nie Mar 16, 2008 10:11 pm   

Zeby wziasc na raty musisz miec paszport ,wyciag z banku,(najlepiej jest im pokazac prawo jazdy holenderskie jesli takowe posiadasz wtedy mniej od ciebie wymagaja) mysle tez ze umowe o prace (my musielismy dac papier KvK) .Limit na karcie masz ok 1000 euro ale z czasem jak splacasz raty limit ci sie zwieksza .Pozdrawiam
Życie jest za krótkie by się nim nie cieszyć

Sylwo 
Nieśmiały użytkownik
Sylwek

Wysłany: Wto Mar 18, 2008 2:53 pm   

W Polsce jestem emerytem wojskowym - mam emeryturę i 42 lata. Ta emerytura to około 800 Euro w przeliczeniu. Wpływa na konto w polskim banku. Wybieram się na stałe do Holandii i mam do Was pytanie - co powinienem zrobić aby emerytura zwiększyła moją zdolność kredytową w Holandii? Mam też mieszkanie własnościowe w Warszawie, które zamierzam wynająć. Czy kwota z wynajmu i sam fakt posiadania mieszkania też jakoś może zwiększyć moją zdolność kredytową?

Odpowiedz do tematu