Ciag dalszy pomyslow Kampa |
Autor |
Wiadomość |
.:Paco:.
Gaduła nad gadułami :-)
|
|
|
|
|
Estamos
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Śro Sty 18, 2012 7:04 pm
|
|
|
No i co z tego? Gadanie Kampa można porównać do Kaczńskiego kiedy mówi o Niemcach.
Holendrom się wdaje jacy to oni nie są fajni bo mnóstwo Polaków chce u nich pracować. Kiedy już Polacy są zbędni to do domu i zamykamy temat. Tylko, że to trochę inaczej ale o tym ciut niżej.
W artykule jest napisane, że chodzi o bezdomnych Polaków, którzy stanowią nawet 40% korzystających ze schronisk. A niech ich deportują, tylko ciekawe na jakiej podstawie? Za to, że są bezdomni nie mogą. Mogą ich wsadzac do pudła za przestępstwa ale bezdomny żebrak nie jest przestępcą jeśli nie popełnia przestępstw. I tak koło się zamyka.
Mają tu wielu orientalnych nierobów, o przepraszam dzieciorobów może niech pan Kamp przedstawi dane ile kosztuje holenderski budżet utrzymanie wszystkich islamskich dzieciorobów a ile bezdomnych bezrobotnych Polaków. Nie zrobi tego, bo zaraz by stracił stanowisko.
Kamp mówi też o tym, że mają dosyć pracowników. Ho ho ho, ale pojechał po bandzie. Pracuję w rolnictwie, W sumie cały rok z małymi wakacjami, wszyscy rolnicy, których znam mogliby wykpić słowa Kampa. W sezonie zbiorów bardzo ciężko znaleźć kogoś do pomocy nawet na kilka dni i nawet nie cały dzień (8h). Bo albo w szklarni za duszno, albo deszcz, albo za niskie progi w sensie bezrobotnemu śmiesznemu managerowi 3 zmiany na podrzędnym aldim nie pasuje zrywać gruszek.
Kończąc, obecnie Holandia jest mi bliższa niż Polska bo po prostu więcej tu przebywam. Jeśli chcą deportować szumowiny niech to robią. Ja też nie chce mieszkać z szumowinami i jeszcze się za nich wstydzić. Jednak jeśli będą chcieli mnie wyrzucić bo nie mam chwilowo pracy a chcę ją znaleźć to będą zmuszeni to zrobić siłą. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Śro Sty 18, 2012 7:16 pm
|
|
|
Cytat: | Kończąc, obecnie Holandia jest mi bliższa niż Polska bo po prostu więcej tu przebywam. | I tego sie trzymaj
Moim zdaniem wszystkich nierobów , ćpunów ,bandziorow z polski to powini od razu do busa wsadzac i do PL - nie czarujmy sie Panowie i Panie czasem jak widze BURACTWO z Polski ktore nie znam innego slowa niz K...a i w sklepach czy na ulicy zachowuje sie gorzej niz Małpy w Zoo ( przepraszam małpki za porównanie ) to az mi ich zal i wstyd za nich ...
Rozumiem ze sie komus noga powinela i stracil prace i szuka innej ale jej szuka a nie chodzi po okolicy i mysli co by tu komus zapier albo komus napier...
Tyle w temacie ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Estamos
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Śro Sty 18, 2012 8:19 pm
|
|
|
Beny.rac napisał/a: |
Tyle w temacie ... | Bij mnie Udziela mi się, bo nie muszę wstawać o 5:30 tylko o 7:30 a to oznacza że pora wdziać koszulkę Barcy i kibicować!!! |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Śro Sty 18, 2012 8:49 pm
|
|
|
Estamos napisał/a: | Udziela mi się, bo nie muszę wstawać o 5:30 tylko o 7:30 | E tam ja jutro wstaje po 8.30... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Estamos
|
Wysłany: Śro Sty 18, 2012 8:58 pm
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | Estamos napisał/a: | Udziela mi się, bo nie muszę wstawać o 5:30 tylko o 7:30 | E tam ja jutro wstaje po 8.30... | Niektórym to się powodzi |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Sty 18, 2012 9:00 pm
|
|
|
Napisal bys cos na PW a nie glupoty piszesz o jakis powodziach ... |
|
|
|
|
xenon
Super gaduła
|
Wysłany: Czw Sty 19, 2012 12:09 pm
|
|
|
Nie wiem dlaczego czlowiek ten czesto podkresla Polakow jako ludzi nie chcacych uczyc sie jezyka holenderskiego. Gdybym mial mozliwosc zadal bym pytanie temu panu: gdzie Polacy maja tego jezyka sie uczyc. Skoro moja gmina oraz inne sasiadujace gminy (szkoly) organizuja kursy ale nie wiedziec czemu pomijaja polakow. Jestes polakiem musisz koszty ponosic sam.A jest to wydatek kilku tysiecy euro!
Ostatnio zadalem sobie troche trudu i podzwonilem po szkolach i organizacjach w Polsce. Bylem troszke zdziwiony. W Polsce nie ma najmniejszego problemu z nauka jezyka polskiego przez cudzoziemcow. Jezeli jest z kraju UE wystarczy sie zapisac i miec checi nauki ( ewentualnie poniesc koszty ok 300zl = ok 66 euro ). Jezeli z poza Uni wystarczy przedstawic cel pobytu w Polsce. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Czw Sty 19, 2012 1:08 pm
|
|
|
xenon, dla azylantow sa pokrywane czesciowo, przyznam ze duza czesc jest oplacana przez panstwo ale i nie mala kwote pokrywaja azylanci.
EU mieszkancy niestety od bodajze 2011 musza sami oplac .nIK TEZ NIE ZOBOWIAZUJE NIKOGO DO UCZESZCZANIA NA DROGIE KURSY JEZYKOWE oganizowane przez gminy . Mozesz tez uczeszczac na k.jezykowe w innych instancjach i te sa naprawde nie drogie cos 60 - 75 e za 10-12 lekcji .pozatym sa takie cuda jak LOI , NTI , itd. Po takim kursie mozna samemu zglosic sie ona egzamin NT ktory jest tylko wymagany jak chesz sie starac o obywatelstwo . Nie wiem dokladnie jaka czesc wydatkow na szkole mozna rozliczyc przy rozliczeniu rocznym , ale taka mozliwosc istnieje.
Pozatym przed 2011 byly kursy darmowe i jakos nie bylo wielu chetnych na uczeszczanie na takowe. Wiec chyba tym podpiera sie pan minister.
Co do oplat w polsce to jezli je przeliczysz na wysokosc wyplaty w pl dla cudzioziemca to zauwazysz ze to jest tez kosztowny wydatek , zakladajac ze cudzoziemiec zarabia +/- 800 zl . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Czw Sty 19, 2012 1:10 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Czw Sty 19, 2012 1:59 pm
|
|
|
baileys napisał/a: | xenon, dla azylantow sa pokrywane czesciowo, przyznam ze duza czesc jest oplacana przez panstwo ale i nie mala kwote pokrywaja azylanci. |
Teoretycznie tak a w praktyce dostaja bonusy w wysokosci takiej jak eigen bijdrage i bilans jest na zero i nic juz nie musza doplacac |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
Ostatnio zmieniony przez Bronka Czw Sty 19, 2012 2:00 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|