NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Holenderski handmade. Gdzie szukać?
Autor Wiadomość
bashi 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lut 02, 2012 1:21 pm   Holenderski handmade. Gdzie szukać?

Witam!

Poszukuję holenderskich sklepów (internetowych lub stacjonarnych) z wyrobami handmade. Szczególnie o biżuterię mi chodzi. Coś a'la polska Pakamera, gdzie wiele osób sprzedaje swoje wyroby. Czy coś takiego w ogóle w Holandii istnieje?

Na forum nie znalazłam podobnego tematu. Mam nadzieję, że faktycznie nie istniał, bo nie lubię robić bałaganu.

Mam duże ilości ręcznie robionych kolczyków do sprzedania, ale za bardzo nie wiem gdzie mogłabym je wystawić. A moja kolekcja ciągle się powiększa... Marktplaats się niestety nie sprawdził. Dlatego szukam dalej.

Będę wdzięczna za podanie nazw sklepów lub ich adresów internetowych!

andevi 
Super gaduła

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Czw Lut 02, 2012 2:43 pm   

http://www.etsy.com/

To akurat nie typowo holenderskie, ale w Holandii popularne, coś jak Allegro. Ludzie wystawiają tam rękodzieło. Odpala się serwisowi jakąś niewielką prowizję od sprzedanego towaru. Stronka swego czasu była po angielsku, teraz już jest częściowo przetłumaczona na holenderski. Zajrzyj, może akurat?
Na miejscu może mogłabyś pogadać z właścicielami małych sklepików hobbystycznych.

Marcelinta
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Mar 01, 2012 1:03 pm   

Witam.wiem że w Delfcie sa 3 sklepy,które kupuja bądż robia taką bizuterie.niestety nie znam nazw wszystkich ulic, 1 jest na de kromstraat(jest to taki malutki sklepik z ekstrawaganckimi gadżetami),2 duży jest w okolicy Breestraat 30,tam tez można kupić i zrobić na miejscu koraliki i również na tej ulicy przy coffeeshopie The Game jest galeria-sklepik i wiem że włascicielka skupuje różne cuda nieznanych artystów(dzbanki,obrazy i czasem bizuterie).możesz spróbować :) albo poprostu na www.marktplaats.nl. holendrzy lubia takie recznie robione cuda... życzę powodzenia

bashi 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Mar 01, 2012 1:30 pm   

Dziękuję serdecznie za porady! Mam nadzieję, że jak ktoś sobie jeszcze o jakimś sklepie przypomni to da mi znać;). Na razie postaram się skontaktować z wyżej podanymi.

Marktpaats próbowałam, ale jak na razie tylko raz udało mi się coś sprzedać.

Odpowiedz do tematu