NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytanie o borg
Autor Wiadomość
lukwest 
Poczatkujacy
westcoast

Wysłany: Czw Lut 09, 2012 10:48 am   Pytanie o borg

Witam
Mam takie małe banalne pytanie , otóz wyczytałem w dwóch zródłach ale moze i zapytam tutaj , z informacji które wyczytałem BORG za wynajem to kaucja, ale tez ponoć zabezpieczenie ze gdyby w czasie wynajmowania mieszkania w jakimś danym miesiącu były problemy finansowe mozna ów czynsz płacony pokryc borgiem . Czy ktoś się juz tym spotkał, dzieki za wszelkie info .

jso 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Czw Lut 09, 2012 10:50 am   

Borg ma być zabezpieczeniem ewentualnych szkód materialnych. Gdyby było tak jak mówisz to każdy po wprowadzeniu się nie płaciłby do momentu "wykorzystania" borgu, a za kolejne miesiące płacił normalnie, natomiast właściciel pozostałby z lokatorem, ale bez borgu w ręku. Taki coś mijałoby się z celem i z pewnością właściciel nie będzie zachwycony jeśli tego spróbujesz.
Ostatnio zmieniony przez jso Czw Lut 09, 2012 10:51 am, w całości zmieniany 1 raz  

MacGrey 
Gaduła

Wysłany: Czw Lut 09, 2012 12:52 pm   

lukwest napisał/a:
otóz wyczytałem w dwóch zródłach

Jesli posiadasz kontrakt najmu mieszkania lub bedziesz w jego posiadaniu to postaraj sie wyczytac czy znajduje sie na nim klauzula,ze" Kaucja zabezpieczajaca(zwrotna) nie moze zostac zaliczona na pokrycie biezacych naleznosci z tytulu wynajmu lokalu".Dowiesz sie tez jak wyglada procedura zwrotu wplaconej kaucji.

Odpowiedz do tematu