Pytanie o borg |
Autor |
Wiadomość |
lukwest
Poczatkujacy westcoast
Wiek: 47 Dołączył: 27 Wrz 2008 Posty: 35 Skąd: NETHERLANDS
|
Wysłany: Czw Lut 09, 2012 10:48 am Pytanie o borg
|
|
|
Witam
Mam takie małe banalne pytanie , otóz wyczytałem w dwóch zródłach ale moze i zapytam tutaj , z informacji które wyczytałem BORG za wynajem to kaucja, ale tez ponoć zabezpieczenie ze gdyby w czasie wynajmowania mieszkania w jakimś danym miesiącu były problemy finansowe mozna ów czynsz płacony pokryc borgiem . Czy ktoś się juz tym spotkał, dzieki za wszelkie info . |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Czw Lut 09, 2012 10:50 am
|
|
|
Borg ma być zabezpieczeniem ewentualnych szkód materialnych. Gdyby było tak jak mówisz to każdy po wprowadzeniu się nie płaciłby do momentu "wykorzystania" borgu, a za kolejne miesiące płacił normalnie, natomiast właściciel pozostałby z lokatorem, ale bez borgu w ręku. Taki coś mijałoby się z celem i z pewnością właściciel nie będzie zachwycony jeśli tego spróbujesz. |
_________________ Dumny Polak |
Ostatnio zmieniony przez jso Czw Lut 09, 2012 10:51 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
MacGrey
Gaduła

Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Cze 2010 Posty: 140 Skąd: Rijswijk
|
Wysłany: Czw Lut 09, 2012 12:52 pm
|
|
|
lukwest napisał/a: | otóz wyczytałem w dwóch zródłach |
Jesli posiadasz kontrakt najmu mieszkania lub bedziesz w jego posiadaniu to postaraj sie wyczytac czy znajduje sie na nim klauzula,ze" Kaucja zabezpieczajaca(zwrotna) nie moze zostac zaliczona na pokrycie biezacych naleznosci z tytulu wynajmu lokalu".Dowiesz sie tez jak wyglada procedura zwrotu wplaconej kaucji. |
|
|
|
|
|