APK - szybkie pytanko do eksperta |
Autor |
Wiadomość |
vigo
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Maj 29, 2012 6:35 pm APK - szybkie pytanko do eksperta
|
|
|
Mam pewne pytanie. Mianowicie kupiłem samochód (na export) z ważnym APK do dnia 11 czerwca 2012. Samochód stoi puki co u znajomego holendra i będzie tam stał do 7-8 czerwca. W tych właśnie dniach (7-8.VI) planuje zakup tablic zjazdowych. I teraz pytanie :
Ja wracam do Polski 15 czerwca i ( APK ważne mam do 11 czerwca) i czy dostane zjazdówki (kupując je 7-8 czerwca) ważne na 14 dni czy też wydadzą mi tylko na te dni na które mam ważne APK ( czyli ważne do 11 czerwca) ?????
Chodzi mi tu o to czy muszę "specjalnie" na tą okoliczność robić nowe APK czy też nie??? Proszę o wypowiedź ludzi którzy mają pojęcie w tym temacie bo słyszałem już różne wersje.
Z góry wielkie dzieks |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Maj 29, 2012 11:51 pm
|
|
|
vigo,
od razu zaznaczam nie jestem ekspertem
Pomagalam w podobnej sprawie , stad wiem , ze osoba wykupujaca zjazdowki otrzymala je tylko do ostatniego dnia waznosci APK
niestety/ albo stety ...po wpisaniu numerow tablic rejestracyjnych auta wyskakuje ten ''nieszczesny'' APK
pani wykonujaca swoja prace oznajmila , ze zjazdowki (w tym wypadku )beda wazne tylko prez tydzien
(a zaplacisz, i tak jakbys wykupowal na 14 dni) |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Maj 30, 2012 12:07 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
YANNOSICK
Super gaduła Cogito ergo sum

Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Sie 2007 Posty: 389 Skąd: Zeeland
|
Wysłany: Śro Maj 30, 2012 12:09 am
|
|
|
vigo, zrób APK w promocji gdziekolwiek za 19 € i z bańki. W PL zapłacisz więcej za przegląd. |
_________________ If You always follow, You will never lead. |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Maj 30, 2012 9:26 am
|
|
|
a tak z ciekawosci zapytam. czy przeglad holenderski jest wazny w pl? czy trzeba robic jeszcze raz przy rejestracji? |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
YANNOSICK
Super gaduła Cogito ergo sum

Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Sie 2007 Posty: 389 Skąd: Zeeland
|
Wysłany: Śro Maj 30, 2012 11:14 am
|