zamiana PL auta na NL |
Autor |
Wiadomość |
ashine
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lip 04, 2012 4:25 pm zamiana PL auta na NL
|
|
|
Witam,
przeszukalam cale forum lecz nie znalazlam konkretnej odpowiedzi na temat zamiany auta z polskimi tablicami na auto z holenderskimi.
Mam auto na Pl tablicach i znalazam auto na zjazdowkach (sprowadzone z NL i jest w Polsce). Sprzedajacy powiedzial ze moge spowrotem te auto zarejestrowac w NL a moje wezmie w zamian. Powiedzial rowniez, ze zolte blachy z tego auta sa dalej wazne wiec jesli zaplace 84 e w gemeente to wzroca mi je i po krzyku. Wyczytalam gdzies ze jesli auto ma juz zjazdowki to trzeba na nowo przeprowadzac cala rejestracje i teraz nie wiem jak to naprawde wyglada
druga sprawa to Polska. czy musze cos przedstawiac czy tez cos placic z tytulu zamiany auta na auto z zagranicy (auto zostanie na Nl tablicach) ?!
Prosze pomozcie |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Śro Lip 04, 2012 4:29 pm
|
|
|
ashine napisał/a: | Powiedzial rowniez, ze zolte blachy z tego auta sa dalej wazne wiec jesli zaplace 84 e w gemeente to wzroca mi je i po krzyku. | niestety nie jest to prawda
Auto trzeba na nowo zarejestrowac w NL. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
ashine
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lip 04, 2012 4:31 pm
|
|
|
dzieki, tego sie obawialam... a wiesz gdzie sie to zalatwia i ile to kosztuje? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

|
Wysłany: Śro Lip 04, 2012 4:49 pm
|
|
|
w RDW . Tu na forum masz temat o rejestracji aut w NL . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
ashine
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lip 04, 2012 4:56 pm
|
|
|
no tak tylko teraz to auto jest importowane spowrotem do tego samego kraju ?
zadzwonie do RDW i zapytam dzieki za pomoc. |
|
|
|
|
rapalina
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lip 04, 2012 5:01 pm
|
|
|
Dziwie sie troche, ze tak chcesz postapic.. Nie lepiej sprzedac obecne auto i poszukac czegos co Cie interesuje w Holandii? Dodam, ze w ten sposob bardzo duzo tracisz... A to ze wzgledu juz na wziete auto w rozliczeniu, a po drugie, tamto auto zostalo kupione w NL.. koszta transportu do Polski, oplaty wszystkie i komis tez musi swoje zarobic... A jezeli jest tansze niz te same auta w Holandii, tzn ze cos jest nie tak.. Bylo bite, liczniki byly krecone itp... Wiec dobrze sie zastanow.. No ale to Twoja sprawa..Pzdr. |
|
|
|
|
ashine
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lip 04, 2012 5:20 pm
|
|
|
ale ja tego auta nie chce spowrotem do Polski sprowadzac chce go miec na NL tablicach, a to ze w rozliczeniu poniewaz doplacam do holenderskiego bo jest lepsze a moja wartosc auta wchodzi w cene. sprzedac nie moge bo to dluga historia. |
|
|
|
|
perejra
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 14 Lip 2008 Posty: 57 Skąd: haga
|
Wysłany: Wto Lip 10, 2012 7:26 pm
|
|
|
skoro importujesz auto do nl, to trzeba bedzie zaplacic bmp. zgadza sie? czy za juz kiedys rejestrowane w nl auto nie trzeba placic bmp? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

|
Wysłany: Wto Lip 10, 2012 9:02 pm
|
|
|
perejra, jesli ktos sie staral o zwrot BPM przy exporcie to ty przy imporcie bedziesz musiala zaplacic pozostaly BPM . |
|
|
|
|
|