NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
RABOBANK zablokowane konto w random reader zly pin pomocy
Autor Wiadomość
patrickk09
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lip 30, 2012 4:31 pm   RABOBANK zablokowane konto w random reader zly pin pomocy

Witam bardzo proszę was o pomoc jestem teraz w polsce i czekam na zwroty podatku dzisiaj chcialem sprawdzic czy juz przyszly w internetbankieren w rabobanku i 3 razy źle wpisalem kod pin w tym kalkulatorku zwanym random reader teraz juz wiem jaki jest prawidlowy kod pin ale jak wsadzam karte ponownie do random readera to wyskakuje komunikat uw pin is geblokkeerd. Jestem w polsce do hol jade dopiero za 1.5 miesiaca i niewiem co mam zrobic bo czekam na kase a konto zablokowane. prosze was o pomoc co teraz zrobic moze chociaz prze bankomat da sie wyplacic kase czy kart zabierze. lub jak to odblokowac nie jadac specjalnie tylko po to do hol. musi byc jakies wyjscie jak bym byl w afryce to tez musze jechac tylko po to do holandii?? pomocy z gory dziekuje

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Pon Lip 30, 2012 5:56 pm   

nic nie zrobisz dopoki nie odblokujesz karty. masz na to 14 dni. musisz zadzwonic do oddzialu, ktory prowadzi twoje konto. po 14 dniach mozesz tylko zamowic nowa karte.
zrodlo: http://www.rabobank.nl/pa...pas_deblokkeren

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

patrickk09
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lip 30, 2012 10:05 pm   

jak myslicie jak zadzwonie do nich to zalatwie cos czy bedzie trzeba jechac do holandii nie za bardzo mi sie to usmiecha bo nie mam kasy na bezsesnowne podroze.

[ Dodano: Pon Lip 30, 2012 11:11 pm ]
pytam dlatego ze nie wiem gdzie zadzwonic gdzie mi bardziej pomoga czy tam gdzie wyrabialem karte czyli hillegom czy dzwonic na infolinie rabofon. a tak wogóle to miał ktoś kiedyś z was taki przypadek?? a jeżeli tak to jak to załatwił / help.

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Pon Lip 30, 2012 10:18 pm   

w poprzednim poscie masz to wyjasnione. nie masz dzwonic na infolinie, tylko do oddzialu, ktory prowadzi twoje konto. jezeli nie przenosiles konta, to jest to ten sam oddzial, w ktorym to konto zakladales.
tu znajdziesz "swoj" oddzial: http://www.rabobank.nl/pa...enu/naaruwbank/
skoro na stronie podaja taka procedure na wypadek przebywania za granica, to nie wydaje mi sie, zeby podczas rozmowy kazali ci jednak przyjechac do banku.

patrickk09
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lip 30, 2012 10:40 pm   

dzięki wielkie za pomoc. jutro do nich zadzwonie i napisze co i jak.

[ Dodano: Wto Lip 31, 2012 7:35 pm ]
Witam. dzwoniłem dzisiaj do odziału banku w którym zakładałem konto rozmawiałem w języku angielskim i facet powiedział mi że muszę przyjechać i pokazać dowód osobisty/ paszport. Wtedy mi odblokuje konto. Nic nie wspomniał o informacjach jakie sa na stronie http://www.rabobank.nl/pa...pas_deblokkeren Albo mnie kompletnie olał albo rzeczywiscie musze przyjechac do hol. - myslicie ze musze rzeczywiscie tam przyjechac czy koles byl niekompetentny i zadzwonic tam jeszcze raz tylko gadac po holendersku?? prosze o odpowiedz bo nie wiem co robic.

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Śro Sie 01, 2012 8:46 am   

sprobuj zadzwonic na infolinie i dowiedz sie co oni o tym mysla. ja stawiam na niekompetencje pracownika.

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Śro Sie 01, 2012 4:33 pm   

ja kiedys zablokowalam w ten sposob wlasnie, to placic karta moglam w sklepach tylko w internecie nie, musialam zglosic do banku i przyslali nowa.

patrickk09
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Sie 02, 2012 1:56 pm   

a moglas wypłacać pieniądze z bankomatu?? Jak możesz to napisz tak czy nie bo boję się włożyć karte żeby jej nie wciągło.
:026:

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Czw Sie 02, 2012 2:19 pm   

nie pamietam juz czy moglam wyplacac, to bylo ze 3lata temu albo dalej, na pewno moglam placic karta.
Ostatnio zmieniony przez ewcia.pol Czw Sie 02, 2012 2:20 pm, w całości zmieniany 1 raz  

TenTyp 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Sie 05, 2012 9:04 am   

Mialem podobna sytuacje. Bedac w Polsce zablokowalem prypadkowo karte debetowa Rabobanku. Zadzwonilem na infolinie, tam przekierowali mnie do oddzialu banku z ktorego to przekierowali mnie do "Interhelp"? Nie pamietam juz dokladnej nazwy.
Pani poprosila o kilka danych i zapytala ile potrzebuje pieniedzy. Powiedzialem, ze 2000 euro (2 dzien wczasow w Polsce) na co ona, ze zadzwoni za 15 miut.
Po 15 minutach zadzwonila ponownie podajac mi kod STCN? sluzacy do osbioru pieniedzy przez Western union. W mniej niz godzine czasu pieniazki byly w moich raczkach.

///
Skorzystalem z tej opcji bo podobno nie dalo sie zdalnie odblokowac karte... 2 tygodnie pozniej inny konsultant (dzwonilem w innej sprawie) nie widzial w tym problemu i ja odblokowal :)
Ostatnio zmieniony przez TenTyp Nie Sie 05, 2012 9:32 am, w całości zmieniany 1 raz  

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pią Sty 18, 2013 11:40 pm   

przeniesione

rados123456 napisał/a:

zablokowane konto rabobank

Witam,pracowałem do sierpnia zeszłego roku w Holandii i mam konto w rabobanku,wczoraj chciełem sprawdzić stan konta ale nie mogę się zalogować,pisze że dostęp do konta jest niedostępny i proszą o kontakt i tutaj moje pytanie,czy to kąto jest zablokowane i czy pójdzie je odblokować,pod koniec stycznia jadę do Holandi do pracy i potrzebne mi konto ,z góry dziękuje za odpowiedz.

stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Wysłany: Śro Lut 06, 2013 1:20 pm   

Mozna w rabobanku zmienic pin do karty?

Mathnl 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Śro Lut 06, 2013 6:58 pm   

Do "zwyklej" nie,do kredytowki tak.
De pincode van uw bankpas krijgt u toegewezen en kunt u niet veranderen. Maar de pincode van uw creditcard wel. Bij een geldautomaat van de Rabobank kunt u de pincode van uw creditcard veranderen in een viercijferige code naar keuze.
http://www.rabobank.nl/pa...uwe_pincode_aan

stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Wysłany: Czw Lut 07, 2013 4:28 am   

W PL mozna juz od wielu lat i to chyba w kazdym banku. Bankowosc wiatrakow kilka lat za nami.

Odpowiedz do tematu