NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wakacyjne - Sposób odliczania
Autor Wiadomość
febien 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Sie 12, 2012 7:37 pm   Wakacyjne - Sposób odliczania

Witam Serdecznie Wszystkich ; )

Jest to mój pierwszy post na tym forum i mam nadzieję na uzyskanie odpowiedzi na trapiące mnie pytanie ; )

W Holandii pracuje już prawie rok , jednakże od kilku dni staram się zorientować jak wygląda do końca sprawa z wyliczaniem wakacyjnego

Otóż wiem iż stawka wynosi w przybliżeniu 8% , wartość wakacyjnego mam podawaną na co tygodniowych solarisach dodam tylko jeszcze iż pracuje przez holenderska agencje pracy

Jednakże przy ostatnich wyższych niz normalne wypłatach - 400 ~500 e tyg. wartość tego dodatku wynosiła 8 do 12 euro gdzie mając wiele niższe wypłaty był on conajmniej dwa razy większy .... ; /

Na moje pytanie odnośnie tego stanu rzeczy w biurze uzyskałem odpowiedź że wakacyjne jest odliczane tylko z normalnych godzin a pomijane są nad godziny.

I tak przykładowo
13,50h 100,00 % 22,25h 150,00 % 10,00h 130,00 %

Czy zatem jest to normalna praktyka że godziny płatne z wyższa stawką nie są wliczane do wakacyjnego ? W umowie mam zapis o 38 godzinach tygodniowo , a te były liczone z większą stawką gdyż były " overwerkuken " z racji tego że pracowałem na nocki .

Pozdrawiam i liczę na "oświecenie " ; )

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Nie Sie 12, 2012 7:57 pm   

http://www.vakantiegeldberekenen.nl/

Odpowiedz do tematu