NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Sholowane auto w Rotterdamie -czy ktoś wie na który parking?
Autor Wiadomość
tiruriru 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Paź 07, 2012 5:05 pm   Sholowane auto w Rotterdamie -czy ktoś wie na który parking?

Witam,
ostatnio straż miejska zholowała moje auto za niopłacone mandaty za parkowanie.
No cóż... nie upominali się o nie i nazbierało się ich kilka. Auto zabrali a w środku wążne dla mnie dokumenty.

Niestety nie opłaca mi się tego auta wykupować bo łączna kara (wraz z opłatą za holowanie w obie strony) przekracza wartość auta. Samochód jest na PL rejestracji więc nie mają prawa go sprzedać - po 2 tygodniach muszą je poddać kasacji.

Moje pytanie brzmi - czy ktoś wie gdzie znajduje się taki parking w okolicach Rotterdamu, na który zciągane są auta zajęte przez straż miejską? Musze odzyskać swoje ważne rzeczy pozostawione w aucie.
Gemeente niestety nie chce mi podać takiej informacji :(

Z góry dzięki za pomoc!

zonkil 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Paź 10, 2012 9:47 pm   

Udaj sie na policje wtedy podadza ci miejsce gdzie sie znajduje. Niestety obawiam sie ze bedziesz musial uiscic oplate, gdyz to oni pewnie wezwali lawete ...

Zeby dostac sie na parking bedziesz musial przejsc tam z pracownikiem, oczywiscie z kwitkiem z komisariatu w ktorym zaplacisz. Innej opcji chyba nie ma...
Ostatnio zmieniony przez zonkil Śro Paź 10, 2012 9:51 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Śro Paź 10, 2012 9:55 pm   

zonkil, nie plec trzy po trzy ...tylko czytaj co napisano

Cytat:
Niestety nie opłaca mi się tego auta wykupować bo łączna kara (wraz z opłatą za holowanie w obie strony) przekracza wartość auta

( ͡° ͜ʖ ͡°).

zonkil 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Paź 10, 2012 10:22 pm   

Rozumiem i potrafie czytac ze zrozumieniem, jednak mialem juz niestety dwukrotnie okazje znalesc sie w takiej sytuacji i wiem jak przebiega procedura, przynajmniej w Tilburgu. Zaluzmy ze juz wiemy gdzie znajduje sie ten parking, udajemy sie tam i chcemy dostac sie do auta. Niestety nie ma nawet mozliwosci wejsc na plac, jesli nie ma sie przy sobie kwitka z komisariatu. Wiem bo probowalem chodz moze ktos ma wiekszy dar przekonywania niz ja.

YANNOSICK 
Super gaduła
Cogito ergo sum

Wysłany: Pią Paź 12, 2012 10:41 pm   

Aby odzyskać bagaż musisz najpierw uregulować zaległości. Choćby w bagażniku był Picasso a na kanapie rozkładały się zwłoki teściowej nie dostaniesz się do auta. Podobno działa sposób "na lekarstwo dla dziecka" ale nie wiem na pewno...

Odpowiedz do tematu