Firma PE People z siedziba ’s-Hertogenbosch ? |
Autor |
Wiadomość |
jaromazurr
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lip 09, 2009 4:02 pm
|
|
|
mala uwaga
dzieki takim ludziom jak janosik jestesmy wszyscy na bierzaco informowani o roznych sytuacjach ,wiec wielkie uklony :
sa ludzie do ktorych chcialbym sie zaliczac ,ktozy chca pomoc i robia to moze nie zawsze profesjonalnie ale chetnie .
ostatnio dostalem ponad 50 e-maili i chyba odpisalem na wszystkie ,niewiem czy udalo mi sie komukolwiek pomoc bo nikt ....niebyl laskaw odpisac wystarczy krotko dzieki / przydalo sie lub nie /to juz wiem czy cos podobnego....
Uwierzcie ze zwykly e-mail powrotny bardzo motywuje do dalszej pomocy.
Odpisujcie !!!! |
|
|
|
|
optymistka_25
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lip 09, 2009 4:17 pm
|
|
|
Mam znajomych, ktorzy chcieliby pracowac dla firmy klaassen intermediair ale niestety pracodawca zmusil ich do przejscia do innej agencji pracy np Otto lub w/w biura pani Pauli.
Nie wszyscy pracodawcy wiedza rowniez, ze nie sa zmuszeni przechodzic do E&A.
W wiekszosci przypadkow to pracownicy maja sporo do powiedzenia odnosnie wyboru biura wiec nie poddawajcie sie i walczcie, bo tak jak napisal Janosik , ludzie przechodza do E&A na tych samych warunkach jakich pracowali w P&E people a nie sa to rewelacyjne warunki.
Z tego co slyszalam oplaty miesieczne tzn mieszkanie+ubezpieczenie+ dojazd do pracy!!
to ok 500€ miesiecznie. Uwazam ze to skandalicznie drogo. |
|
|
|
|
jaromazurr
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lip 09, 2009 4:38 pm
|
|
|
No to wiadomo naczym bija dobra kase 500 eurakow za chate razy 6 osob daje niezly zarobek, ja kupilem dom i wszystkie koszty zwiazane z domem to 1200 euro miesiecznie, jak mozna pobierac 3000 gdzie oni mieszkaja w palacu.
w opisanym artykule przez janosika pisze na czym wzbogacalo sie biuro PE People ale na szczescie poplynelo.
Szkoda ze te wielkie biura to czesto banda zlodzieji prubujacych wycisnac z czlowieka co sie da na maxa, tam nie jestes czlowiekiem tylko numerkiem.
Wczesniej pracowalem przez pare mniejszych biur i nigdy nie bylo problemow.
Przynajmniej mozna bylo od czasu do czasu z dyrektorem pogadac o pracy, a u tych potentatow to oprucz terrorysty koordynatora to nikogo wiecej nie znasz .
Ktos powinien zrobic z tym porzadek, 1400 osob w pracy i nikt nic nie robi tylko wszyscy placa jak mafi. |
|
|
|
|
aymar
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Pią Lip 10, 2009 7:28 am
|
|
|
Widzę po naszym przykładzie , że po upadku Assisty straciło pracę wilele osób, pracodawcy nie podpisali nowych umów,ludzie nie mają gdzie mieszkać i nowego własciciela to nie obchodzi,nikt sie nie pytał żony czy chce przejsc do HollandGrup(nowy własciciel)aby otrzymać zaległe wynagrodzenie tylko godzinowe ,sami pozmieniali umowy i jakies marne pieniadze wypłacili, po resztę i tak musimy iść do UWV, moja rada zastanówcie się nad wyborem nowego pracodawcy, przyszły rok w NL ma być bardzo cięzkim rokiem ze względu na kryzys rynku pracy, moze zamiast łapać się byle czego lepiej pójsc na zasiłek i mieć czas na szukanie pracy na kontrakt?!
Tu bedac na zasiłku Urząd CWI oraz UWV skutecznie szukaja pracy, tu nie pozwala się żerować na panstwowych pieniądzach, trzeba się nie bać i rozsądne decyzje podjąć. |
_________________ Bóg często nas odwiedza,ale przeważnie nie ma nas w domu... |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 35 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
|
|
|
|
nieobecna
Poczatkujacy nieobecna
|
Wysłany: Pią Lip 10, 2009 9:53 am
|
|
|
aymar napisał/a: | Tu bedac na zasiłku Urząd CWI oraz UWV skutecznie szukaja pracy, tu nie pozwala się żerować na panstwowych pieniądzach, trzeba się nie bać i rozsądne decyzje podjąć |
Nie zgodze sie z Toba siedze na zasilku 3 miesiace i nikt mi nic nie szuka musze jedynie wyslac raz na 4 tygodnie e-maila do mojego werkcoach gdzie szukalam i jak i jakie sa rezultaty , pytalalam sie o jekies projekty i podnoszenie kwalifikacji to powidzieli jak bede min. 6 miesiecy bez pracy to sie zakwalifikuje do wiekszej pomocy a za miesiac konczy mi sie zasilek , jedynie co mi zalatwili z UWV to zrobli test na denk nivea i za darmo diplomawaardering ale musialam sie duzo naprosic |
|
|
|
|
andrzejr84
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Lip 12, 2009 3:08 pm
|
|
|
aymar napisał/a: | dokładną wiedzę na temat tego czy jest nowy własciciel i jego dane,pismo z sądu lub kuratora z jego danymi(UWV sam sie z nim porozumiewa), zaswiadczenie o wysokosci zadłuzenia. |
No tak, ale skąd takie zaświadczenie uzyskać? Wątpię by miłe panie w Luba people (dawne PE) wystawiły takowe. Wie już może ktoś coś więcej co z naszymi zaległymi pieniędzmi? Dzilecie się informacjami! Ja już się niecierpliwie! 19 czerwca miałem ostatni przelew, Luba obiecała wypłaty zaliczek w minioną środę ale na koncie nic nie ma! Dużo obiecują ale my ciągle czekamy czyny!!!
dodam tylko że czekamy również na dokładne warunki naszej współpracy z nowym właścicielem PE! Mam nadzieję, że już niebawem dostaniemy nowe umowy i regulaminy! Teraz już na słowo nikomu się nie wierzy, więc do dzieła administracjo LUBY!!! |
_________________ Przypływ mądrości mierzy się upływem żółci |
Ostatnio zmieniony przez andrzejr84 Nie Lip 12, 2009 3:14 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
JeanneBlack
Poczatkujacy JeanneBlack
|
Wysłany: Pon Lip 13, 2009 9:53 pm
|
|
|
Witam. Juz wiadomo jak mozna odzyskac wszystkie zalegle pieniadze zarobione przez dane biuro....
Pracowalem 2 lata dla biura posredniczego P&E. Z dniem 2 lipca br. firma ta oglosila upadlosc. Sad w Den Bosch udzielil P&E zgode na tymczasowe zawieszenie platnosci. Co za tym idzie, z dnia na dzien zostalem, jak i wielu innych pracownikow, bez pieniedzy. A nie jest tego malo. ok. 2000 euro. Niestety dokladnie nie jest nikt wstanie policzyc ile. Pracuje teraz dla innej firmy i przebywam w Holandii i dlatego chcialbym jak najszybciej odzyskac te pieniadze.... Wiem, ze wszyscy pracownicy automatycznie zostali zameldowani w UWV. Co za tym idzie UWV przejmuje wszystkie zobowiazania P&E wynikajace ze stosunku pracy. To tez oznacza, ze UWV wyplaci zalegle wyplaty wlacznie z pieniedzmi wakacyjnymi. Rozumiem to wszystko, ale nie wiem, czy ja jako sam moge cos dalej z tym zrobic. Zglosic sie gdzies, przyspieszyc to jakos. Czy poprostu czekac, az sama sie sytuacja wyjasni.. Moze, jak tu Janosik proponowal, prawnik by pomogl to przyspieszyc i dokladnie zalatwic? Pozdrawiam. |
|
|
|
|
andrzejr84
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Lip 13, 2009 10:40 pm
|
|
|
Musimy czekać! Taka jest rada UWV. Instytucja ta będzie wysyłała nam formularze do wypełnienia, następnie już wypełnione należy odesłać i... czekać. Z informacji jakie uzyskałem dziś z UWV wynika też, że wypłata zaległych pieniędzy odbędzie się w kilku turach. Kiedy się rozpocznie, jak długo potrwa i kto bedzie pierwszy a kto ostatni- tego nie wiem:P i raczej nie potrzebne będą żadne wycieczki do UVW, zaświadczenia, pisemka itp należy się tylko uzbroić w cierpliwość. Jeśli ktoś zna inną drogę do odzyskania pieniędzy to niech się nią podzieli tutaj. Pozdrawiam |
_________________ Przypływ mądrości mierzy się upływem żółci |
Ostatnio zmieniony przez andrzejr84 Pon Lip 13, 2009 10:44 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
JeanneBlack
Poczatkujacy JeanneBlack
|
Wysłany: Wto Lip 14, 2009 6:30 pm
|
|
|
Dzieki serdecznie za podpowiedz, ale powiedz mi jak mogo mi wyslac dany formularz ktory musze wypelnic i odeslac, jesli nie znaja mojego nowego adresu, poniewaz przez ostatnie 2 lata mieszkalem tam gdzie P&E mi zakwaterowanie zapewnil.. A teraz juz mieszkam na prywatnym mieszkaniu... Zatem? :/ Pozdrawiam. |
|
|
|
|
LENA25
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lip 14, 2009 7:41 pm
|
|
|
te formularze podobno ida na adres zameldowania w Polsce... tak sie dzis dowiedziałam... i i wiem na 1000% ze UVV juz wyplaca pieniadze w pierwszej kolejnosci przyjda pieniadze za 6 solaris a potem reszta tjb. na dwie raty. moje dwie znajome z domku dostyły juz pieniazki za 6 solaris.. wiec zycze powodzenia wszystkim i sobie oczywiscie..:) |
|
|
|
|
basiaX988
Poczatkujacy BasiaX988
|
Wysłany: Śro Lip 15, 2009 5:55 am
|
|
|
skoro niektórzy dostali kase to po jakiego grzyba są jakieś dziwne formulaże czy nie są one przypadkiem po to aby otrzymać zasiłek dla bezrobotnych??? Sama nie wiem ale u nas gadają ze w ciągu 4 tyg to wypłaca |
_________________ Basia |
|
|
|
|
LENA25
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lip 15, 2009 6:26 pm
|
|
|
nie sluchaj to jest tak... UVV narazie wypłaca tylko 6 solaris i ma przyjsc potem ten formularz o uzupełnienie reszty brakujacych tyg. i wakacyjnego i potem jak to wypełnimy i odeslemy to dostaniemy reszte pieniedzy..tak jak by na dwie raty to jest rozłozone...pozdrawiam.. |
|
|
|
|
fazi23
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lip 17, 2009 1:27 pm
|
|
|
dostał już ktoś jakieś zaległe pieniądze od pe????? |
|
|
|
|
JeanneBlack
Poczatkujacy JeanneBlack
|
Wysłany: Sob Lip 18, 2009 5:43 pm
|
|
|
U mnie jeszcze cisza.. Ani ja, ani wielu moich znajomych nic jeszcze nie dostalo.. Zatem tez czekam na wiadomosc od kogos, kto juz cos dostal. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|