uzywane meble z Holandii |
Autor |
Wiadomość |
kluxklux
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lis 09, 2007 8:21 pm
|
|
|
moni-qa dalej jestes zainteresowana? |
|
|
|
|
asik175
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lis 10, 2007 7:13 pm
|
|
|
Zaszła mała pomyłka. Sklep w Eindhoven nie nazywa się Hetbud tylko Het Goed. To takie małe sprostowanie dla zainteresowanych:) |
_________________ asik175 |
|
|
|
|
santa25
Poczatkujacy
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Sty 2008 Posty: 3 Skąd: veenendaal
|
Wysłany: Pon Sty 07, 2008 11:44 pm markplaats
|
|
|
prosze wejsc na stronke www.marktplaats.nl, tam znajduja sie oferty wpisac w wyszukiwarce "gratis af te halen'' i wtedy wyswietla sie najróżniejsze oferty gdzie ludzie oddają za darmo meble, antyki, ubrania, auta, naczynia itd wtedy napisac email ludz zadzwonic, ja w taki sposób umeblowałam na początku pobytu w holandii całe swoje mieszkanie, a nawet dostałąm karawan, który póżniej za 300 euro sprzedałam zapraszam!!! |
|
|
|
|
thargood
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Mar 20, 2009 11:18 pm
|
|
|
Odkopuje stary temat .
Czy to faktycznie zdaje egzamin te http://www.marktplaats.nl i wpisanie "gratis af te halen" bo pod tymi gratisami ktoś licytuje jakieś tam kwoty... Pytam bo za miesiąc będę musiał urządzić chate i przydałoby się gdyby to tak było że się dzwoni i po prostu odbiera za przysłowiowe 1euro.. |
|
|
|
|
MiniSmurfin
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 40 razy Dołączyła: 19 Kwi 2008 Posty: 733 Skąd: Alphen a/d Rijn
|
|
|
|
|
magda81
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 8:59 am
|
|
|
ogólnie jest to za darmo, ale ja też się spotakałam z licytacją takich rzeczy...z reguły są to rzeczy typu jakieś super meble, które się podobaja kilku osobom i po prostu przebijają się w cenie. Ale większość"naprawdę" jest darmowa. |
|
|
|
|
thargood
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 9:10 am
|
|
|
Ok..dzięki za info...Będę musiał z tego skorzystać za niecały miesiąc. A takie dodatkowe pytanie..... jak miejscowi patrzą na obcokrajowców... jak zadzwonię to będą w ogóle ze mna chcieli rozmawiać ?? |
|
|
|
|
magda81
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 7:27 pm
|
|
|
dla nich to z reguły nie ma znaczenia... bo oni chcą się tego pozbyć. Byle się jakoś dogadać co do terminu odbioru. Jeśli ktoś oddaje coś za darmo, to znaczy, w większości przypadków, że za dzień lub dwa spodziewa się nowych mebli, a nie ma czasu lub nie chce mu się bawić w licytacje i oddaje za darmo. Jak nikt się nie zgłasza to dzwonią do sklepów typu "kringloopwinkiel" - czy jakoś tak, z rzeczami używanymi i oni zabierają.Szukaj śmiało, czasem można za friko wyszperac niezłe cacka. |
|
|
|
|
thargood
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 8:51 pm
|
|
|
Spoko ..dzięki...na razie rozglądam się po holandii w necie. Muszę porzucić Norwegię z czego nie do końca jestem zadowolony... |
|
|
|
|
andevi
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 29 Wrz 2008 Posty: 326
|
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 10:03 pm
|
|
|
A ja mam pytanie do tych, ktorzy sprowadzaja stare meble do Polski. Jak to wyglada na granicy? Czy wywoz antykow z Holandii jest jakos cenzurowany? Trzeba miec jakies papierki? Podejrzewam, ze nie, ale pytam, bo moze ktos sie lepiej orientuje.
A dokladnie: mam stara szafe, cudenko z przelomu XVIII-XIX wieku, co prawda nieco podniszczona, ale ladna.Moja ciotka ostrzy sobie na nia zeby juz od roku, no a teraz przyszlo nam na to, ze musimy sie jej pozbyc.Ciotka by przyjechala z laweta i sobie zabrala do Polski. Czy musi jakichs formalnosci dopelnic? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 12:12 am
|
|
|
andevi, Laweta raczej bedzie zbedna wystarczy przyczepka.
Tego typu szafy sa tak przemyslnie skrecane na srubki, (nie ma w nich ani jednego gwozdzia) ze mozna je samemu rozebrac na elementy
i zrobic z tego zgrabny pakunek , ktory zmiesci sie do auta, no oczywiscie jesli jest to autko z dluzszym bagaznikiem (combi)
|
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
jaga109
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sie 24, 2009 1:01 pm używane meble z Holandii
|
|
|
Ja szukam dostawcow używanych mebli.Może jest ktoś kto wstawiłby chętnie do komisu w POlsce? |
_________________ jaga |
|
|
|
|
beti83
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Maj 05, 2015 6:28 pm
|
|
|
Witam, czytam Wasze posty i to jest racja odnośnie portalu "marktplaats" cenny bardzo atrakcyjne, ale ostatnio się zawiodłam. Szukam fotela w stylu barokowy od ponad 3 lat i znajoma namówiła mnie na poszukiwania w Holandii gdyż ceny w Polsce są bardzo wysokie. Fotele przepiękne, wybór bardzo duży i ceny spełniające moje oczekiwania ale problem z kontaktem ze sprzedającym. Znalazłam ten wymarzony, cena rewelacja, poprosiłam sprzedającego aby zrobił rezerwacje ponieważ przewoźnik będzie dopiero za 3 dni u niego po odbiór, a jak już przyszedł dzień odbiory to oferta była już nieaktualna. Pomijam iż w ogóle nie odpisują na pytania. Przykre ale niestety prawdziwe Może ktoś z Was doradzi gdzie mogę nabyć taki fotel w niskiej cenie? Pozdrawiam |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
|
|
|
|
GeraltRivia
MODERATOR
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2015 6:55 pm
|
|
|
beti83,
Marktplaats to nie Allegro. Sprzedajacy (ani kupujacy) nie ma obowiazku kupna/sprzedazy na podstawie Marktplaats. Czesc osob nie reaguje na ogloszenia, czesc osob nie trzyma rezerwacji bo osoby czesto nie przejezdzaja.
Jedyny sposob to dalej szukac na Marktplaats i albo zaplacic z gory zaufanemu kupcowi (albo chociazby zaliczke), albo wczesniej odbierac.
Tak samo wszystkie biedingen (oferty) sa bardziej na pokaz, bo nie obowiazuja. |
|
|
|
|
|