NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
uzywane meble z Holandii
Autor Wiadomość
kluxklux
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lis 09, 2007 8:21 pm   

moni-qa dalej jestes zainteresowana?

asik175
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lis 10, 2007 7:13 pm   

Zaszła mała pomyłka. Sklep w Eindhoven nie nazywa się Hetbud tylko Het Goed. To takie małe sprostowanie dla zainteresowanych:)

santa25
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sty 07, 2008 11:44 pm   markplaats

prosze wejsc na stronke www.marktplaats.nl, tam znajduja sie oferty wpisac w wyszukiwarce "gratis af te halen'' i wtedy wyswietla sie najróżniejsze oferty gdzie ludzie oddają za darmo meble, antyki, ubrania, auta, naczynia itd wtedy napisac email ludz zadzwonic, ja w taki sposób umeblowałam na początku pobytu w holandii całe swoje mieszkanie, a nawet dostałąm karawan, który póżniej za 300 euro sprzedałam zapraszam!!!

thargood 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Mar 20, 2009 11:18 pm   

Odkopuje stary temat .
Czy to faktycznie zdaje egzamin te http://www.marktplaats.nl i wpisanie "gratis af te halen" bo pod tymi gratisami ktoś licytuje jakieś tam kwoty... Pytam bo za miesiąc będę musiał urządzić chate i przydałoby się gdyby to tak było że się dzwoni i po prostu odbiera za przysłowiowe 1euro..

MiniSmurfin 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 40 razy
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 1:12 am   

http://www.gratisoptehalen.nl/ za "dziekuje" i gotowe :)

magda81 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Mar 21, 2009 8:59 am   

ogólnie jest to za darmo, ale ja też się spotakałam z licytacją takich rzeczy...z reguły są to rzeczy typu jakieś super meble, które się podobaja kilku osobom i po prostu przebijają się w cenie. Ale większość"naprawdę" jest darmowa.

thargood 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Sob Mar 21, 2009 9:10 am   

Ok..dzięki za info...Będę musiał z tego skorzystać za niecały miesiąc. A takie dodatkowe pytanie..... jak miejscowi patrzą na obcokrajowców... jak zadzwonię to będą w ogóle ze mna chcieli rozmawiać ??

magda81 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Mar 21, 2009 7:27 pm   

dla nich to z reguły nie ma znaczenia... bo oni chcą się tego pozbyć. Byle się jakoś dogadać co do terminu odbioru. Jeśli ktoś oddaje coś za darmo, to znaczy, w większości przypadków, że za dzień lub dwa spodziewa się nowych mebli, a nie ma czasu lub nie chce mu się bawić w licytacje i oddaje za darmo. Jak nikt się nie zgłasza to dzwonią do sklepów typu "kringloopwinkiel" - czy jakoś tak, z rzeczami używanymi i oni zabierają.Szukaj śmiało, czasem można za friko wyszperac niezłe cacka.

thargood 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Sob Mar 21, 2009 8:51 pm   

Spoko ..dzięki...na razie rozglądam się po holandii w necie. Muszę porzucić Norwegię z czego nie do końca jestem zadowolony...

andevi 
Super gaduła

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 10:03 pm   

A ja mam pytanie do tych, ktorzy sprowadzaja stare meble do Polski. Jak to wyglada na granicy? Czy wywoz antykow z Holandii jest jakos cenzurowany? Trzeba miec jakies papierki? Podejrzewam, ze nie, ale pytam, bo moze ktos sie lepiej orientuje.
A dokladnie: mam stara szafe, cudenko z przelomu XVIII-XIX wieku, co prawda nieco podniszczona, ale ladna.Moja ciotka ostrzy sobie na nia zeby juz od roku, no a teraz przyszlo nam na to, ze musimy sie jej pozbyc.Ciotka by przyjechala z laweta i sobie zabrala do Polski. Czy musi jakichs formalnosci dopelnic?

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 12:12 am   

andevi, Laweta raczej bedzie zbedna wystarczy przyczepka.
Tego typu szafy sa tak przemyslnie skrecane na srubki, (nie ma w nich ani jednego gwozdzia) ze mozna je samemu rozebrac na elementy
i zrobic z tego zgrabny pakunek , ktory zmiesci sie do auta, no oczywiscie jesli jest to autko z dluzszym bagaznikiem (combi)

:039:

( ͡° ͜ʖ ͡°).

jaga109
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sie 24, 2009 1:01 pm   używane meble z Holandii

Ja szukam dostawcow używanych mebli.Może jest ktoś kto wstawiłby chętnie do komisu w POlsce?

beti83 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Maj 05, 2015 6:28 pm   

Witam, czytam Wasze posty i to jest racja odnośnie portalu "marktplaats" cenny bardzo atrakcyjne, ale ostatnio się zawiodłam. Szukam fotela w stylu barokowy od ponad 3 lat i znajoma namówiła mnie na poszukiwania w Holandii gdyż ceny w Polsce są bardzo wysokie. Fotele przepiękne, wybór bardzo duży i ceny spełniające moje oczekiwania ale problem z kontaktem ze sprzedającym. Znalazłam ten wymarzony, cena rewelacja, poprosiłam sprzedającego aby zrobił rezerwacje ponieważ przewoźnik będzie dopiero za 3 dni u niego po odbiór, a jak już przyszedł dzień odbiory to oferta była już nieaktualna. Pomijam iż w ogóle nie odpisują na pytania. Przykre ale niestety prawdziwe :-) Może ktoś z Was doradzi gdzie mogę nabyć taki fotel w niskiej cenie? Pozdrawiam

Panicelinka 
MODERATOR
panicelinka

Pomogła: 36 razy
Wysłany: Wto Maj 05, 2015 8:13 pm   

beti83 napisał/a:
Może ktoś z Was doradzi gdzie mogę nabyć taki fotel w niskiej cenie?

z google

http://www.tweedehands.nl...-227527892.html

https://www.google.nl/sea...tml%3B425%3B283

GeraltRivia 
MODERATOR

Wysłany: Czw Maj 07, 2015 6:55 pm   

beti83,

Marktplaats to nie Allegro. Sprzedajacy (ani kupujacy) nie ma obowiazku kupna/sprzedazy na podstawie Marktplaats. Czesc osob nie reaguje na ogloszenia, czesc osob nie trzyma rezerwacji bo osoby czesto nie przejezdzaja.

Jedyny sposob to dalej szukac na Marktplaats i albo zaplacic z gory zaufanemu kupcowi (albo chociazby zaliczke), albo wczesniej odbierac.

Tak samo wszystkie biedingen (oferty) sa bardziej na pokaz, bo nie obowiazuja.

Odpowiedz do tematu