Jakie Jest Wasze Zdanie. |
Autor |
Wiadomość |
Reusel
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Maj 13, 2009 6:48 pm
|
|
|
Wystarczy pojechac na takie wyspy jak Majorka , Ibiza i inne i tam takze mozna zobaczyc mlode bydlo niemieckie , holenderskie itd.
W sumie racja , za duzo od naszych lysoli sie nie roznia. |
|
|
|
|
EwazHolandii
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Lis 2006 Posty: 630
|
Wysłany: Śro Maj 13, 2009 8:14 pm
|
|
|
zgadzam się z poprzednią wypowiedzią.Byłam w zeszłym roku na Majorce i widziałam co się dzieje.Najgorzej zachowywała się młodzież niemiecka i holenderska |
|
|
|
|
aknairam
Gaduła nad gadułami :-) mari(an)ka

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Wrz 2008 Posty: 409 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Czw Maj 14, 2009 9:42 am
|
|
|
Nareszcie !!!! ktos probuje mi pomoc wybielić naszych rodaków ! Juz myslałam ze ja sie myle ! Ze jestesmy jednak najgorsi ,ale tak nie jest .Ludzie jak to ludzie Nazwisko sie powtorzy ale charakter nie !! Ile ludzi tyle charakterow wsrod kazdego narodu .
I tu powyzej jest niewielki tego przyklad ze nie tylko POLAK potrafi !! |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Maj 15, 2009 12:31 am
|
|
|
Reusel napisał/a: | No jasne ze na serio pisze!
Polakow w Europie jest 40 milionow i z jakiej racji mielibysmy czuc sie gorsi ?
Obcokrajowcy przyjezdzajacy do Polski tak samo powinni znac polski jak my obce jezyki.
Nie jestesmy gorsi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wlascicieli resteuracji w Polsce bym za jaja powiesil jezeli wymagaja od kelnerow znajomosci jezykow obcych ! |
Z twoim rozumowaniem, kazdy obywatel UE powien mowic w nastepujacych jezykach:
- belgijskim
- francuskim
- holenderskim/flamandzkim
- niemieckim
- włoskim
- angielskim
- duńskim
- greckim
- hiszpanskim
- portugalskim
- finlandzkim
- szwedzkim
- polskim
- czeskim
- słowackim
- bułgarskim
- rumuńskim
- słoweńskim
- węgierskim
dorzućmy jeszcze chiński w kilku najpopularniejszych dialektach... Jak ma byc "rownouprawnienie" to cala geba! |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
siemej
Gaduła
|
Wysłany: Pią Maj 15, 2009 1:47 am
|
|
|
Jest w tym troche racji m4rcinie. Szkoly glownie sa nastawione na nauke angielskiego (bo niby w kazdym miejscu na swiecie sie dogadasz), chociaz sa i takie gdzie ucza takze niemieckiego francuskiego i nawet jeszcze rosyjskiego. Odniose sie jednak teraz nie do Holendrow i innych obywateli UE ale do Niemcow i Francuzow i krajow tzw. bloku wschodniego. Niemiec przyjezdzajac do Polski nawet sie nie wysili, zeby rozmawiac cokolwiek po angielsku, Francuz juz troche bardziej. Rosjanie, Ukraincy, Bialorusini to juz w ogole mozna pomarzyc. Jadac do Niemiec malo gdzie sie dogadasz po angielsku. Moze i umieja, ale nie beda z Toba w tym jezyku rozmawiac. Z czystej niecheci. We Francji rowniez niechetnie to robia. W Holandii na stacji benzynowej dogadasz sie i po niemiecku i po angielsku. W Niemczech? Hmm...jak trafisz na dobry humor obslugujacego. Polak jesli umie ten jezyk w jakimkolwiek stopniu sprobuje sie porozumiec za granica. Wiec dlaczego obywatele krajow, ktore wymienilam jakos nie bardzo maja chec do tego? Wiadomo, ze znajomosc bynajmniej angielskiego przez kelnera, barmana itp. w Polsce jest bardzo duzym atutem dla restauracji czy pubu. Tylko jesli oni nie potrafia sie wysilic u nas to nasi nie beda sie wysilac w ich krajach. Ot...taka mentalnosc roznych narodow i tego to juz chyba nikt nie zmieni. Chyba, ze wszedzie jezykiem urzedowym bylby ten angielski. W koncu najpopularniejszy jezyk na swiecie. Ale o tym mozna tylko pomarzyc ) |
_________________ niewazne ile mamy....zawsze chcemy wiecej.... |
|
|
|
|
dannythedog
Gaduła
|
Wysłany: Pią Maj 15, 2009 1:43 pm
|
|
|
Najwięcej ludzi na świecie zna język chiński, więc może by tak się własnie na ten język przestawić. |
_________________ brak |
|
|
|
|
Reusel
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Maj 15, 2009 10:33 pm
|
|
|
Cytat: | Najwięcej ludzi na świecie zna język chiński, więc może by tak się własnie na ten język przestawić. |
RACJA!!!!
Przeciez teraz USA sie rozpadlo ekonomicznie i minely czasy kiedy sama nazwa USA byla symbolem dobrobytu i marzen.
Jakby nie patrzec Chinczycy w przyszlych latach beda NR 1 na swiecie !!
Czasy sie zmieniaja , pare lat temu skonczyla sie rola ZSSR , a pare miesiecy temu skonczyla sie rola USA.
Nadchodzi epoka ryzu
Trzeba nowy post zalozyc z pytaniem gdzie w NL mozna uczyc sie chinskiego |
Ostatnio zmieniony przez Reusel Pią Maj 15, 2009 10:36 pm, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Sob Maj 16, 2009 8:25 pm
|
|
|
Chinski ale w jakim dialekcie? |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
Reusel
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Maj 16, 2009 8:36 pm
|
|
|
Cytat: | Czasy sie zmieniaja , pare lat temu skonczyla sie rola ZSSR , a pare miesiecy temu skonczyla sie rola USA.
Nadchodzi epoka ryzu |
Tak jak pisalem wyzej , bo jest to moja wlasna opinia na podstawie obserwacji wydarzen dzialajacych sie na swiecie ,Chiny w najblizszym czasie powinny byc dominujaca potega gospodarczo-polityczna na swiecie!
Zreszta wlasnie przed chwila przeczytalem wywiad z prof.Brzezinskim z USA ,
jesli kogos takie rzeczy interesuja to link:
http://www.tvn24.pl/-1,16...,wiadomosc.html
Tak wiec jezyk angielski traci pomalu na znaczeniu. |
|
|
|
|
doktorlecker
Gaduła

Wiek: 44 Dołączył: 18 Sie 2008 Posty: 126 Skąd: s-Hertegonbosch
|
Wysłany: Nie Maj 17, 2009 6:24 pm
|
|
|
cuż, chciałem znać wasze zdanie na Ten Temat, a widze, że troszke rozwineliscie go w dośc duży temat. chodziło mi tylko o ty ze ci polacy, których opisałem w Pierszym poscie, zareprezentowali sie w taki sposób, że jakby to oni byli potzrebni zeby holandia istniała. , Twierdząc że kasjerka musi znac polski jezyk. Przypominam jeszcze raz, wypowiedź mojej kolezanki - < choć wiem że nie wszyscy Holendrzy są Ok>, polacy nie zostali znuszemi przez holendrów do pracy tytaj, tylko sami nie umieli sobie poradzic w kraju i przyjechali tutaj. Ja osobiście tak twierdze, że holendrów stac na to aby otworzyc rynek dla każdego innego kraju, i da sobie rade bez polaków. |
|
|
|
|
RobKAM
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 25 Wrz 2007 Posty: 666 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Nie Maj 17, 2009 6:43 pm
|
|
|
Moim zdaniem ci Polacy nie zachowali sie tak jakby Holandia bez nich miala nie istniec,jakas dziwna interpretacja swoja droga,ale zwyczajnie po chamsku.Nie wiem skad takie przeswiadczenie,ze jak tutaj przyjechalismy tzn,ze w Polsce sobie nie poradzilismy,moze oceniaja caly narod polski na twoim przykladzie,nie wiem.Albo moze niech zamienia sie z takim przecietnym Kowalskim na miesiac czasu i zobaczymy,czy oni sobie w Polsce poradza.
Dodano: Nie Maj 17, 2009 6:46 pm
Chec podniesienia standardu zycia nie swiadczy o niepowodzeniu w Polsce. |
_________________ nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radze... |
|
|
|
|
SNOEPER
Poczatkujacy wees uzelf
|
Wysłany: Nie Maj 17, 2009 6:54 pm
|
|
|
mim zdaniem jeczenie, narzekanie,marudzenie i obwinianie calego swiata , ze jestesmy narodem od wiekow uciskanym przez co nalezy nam sie specjalne traktowanie bo przeciez jestesmy tacy wspaniali to nasze cechy , ktore ciagna sie za nami cale zycie jak grzech pierworodny....nawet wyjazd za granice nie uwolni cie od nich ....smutne |
|
|
|
|
Reusel
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Maj 17, 2009 8:01 pm
|
|
|
A co Wy chcecie od Polakow ?
Przeciez Holendrzy to jeden z najgorszych narodow na swiecie !!
Obrzydzenie mnie bierze do nich, jak na kazdym kroku slysze ze przeklinaja przeciwko Bogu !!!!
To sie w pale nie miesci co oni wypowiadaja , w Polsce takich rzeczy nikt nie mowi !!!!
A to ze jacys Polacy przeklinali przed kasa to poprostu pikus !
Podejrzewam ze wiekszosc forumowiczow nawet nie wie co oznaczaja znane holenderskie przeklenstwa , baa nawet pewno nieswiadomie niektorzy to powtarzaja.
Kiedys sam to powtarzalem , jednak gdy sie dokladnie dowiedzialem co to oznacza to zaprzestalem tego powtarzac.
Holendrzy to jak piekne zielone jablka w markecie , wygladaja cudownie a nie maja zadnego smaku i sa w srodku zepsute!
Jest to najbardziej zepsute spoleczenstwo na swiecie , ich stosunek do:
-homosexualizmu,
-sexu ze zwierzetami,
-narkotykow
-zabijania ludzi
-aborcji
i niewiem jeszcze do jakich innych swinstw !!!!
jest okropny i przerazajacy !!
Wiec nie ma co sie tak zachwycac tym ze na kazdym kroku mowia sobie dzien dobry , i maja ladne ogrodki, i wszystko ladnie wyglada.
fee feee fuujjjj co za ochyda !!!!
szkoda pisac... |
|
|
|
|
tomaszxxx
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Maj 17, 2009 8:31 pm
|
|
|
kazdy narod ma swoje przywary , ale to co napisalas to juz przegiecie , przeszkadza ci tolerancja tutaj ? to po co jestes tu , jak nie wiesz nic na temat autonazji to nie pisz , jakos procentowo najmniej uzaleznionych od narkotykow jest w holandii , to ze pomagaja takim ludziom i homo nie wieszaja na drzewach to nie znaczy ze sa tacy zli ... spojrz na historie polski kiedys kraj tolerancji europy , a teraz mocherki i czarne kruki , mowisz tlumaczenie przeklenstw tak gwd , w tlumaczeniu nie jest ladne , ale kur.. mac tez nie jest piekne , widzisz tylko polskie kur.. znaja wszyscy w holandii tak samo ja pierd... ja jeb... nie ma holendra ktory by tego nie znal , tak samo poolse busje , sikanie obok ubikacji w rzadku na parkingach itd. nie ganie polakow nie bronie holendrow , ale nie mow ze brak im tolerancji , zeby im braklo to by cie tutaj nie bylo , zycie w innym kraju polega na zaakcdeptowaniu pewnych zwyczajow , tu nikt nie broni byc polakiem , ale tez nie bedzie sie dostosowywac do polakow
pozdrawiam |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
Wysłany: Nie Maj 17, 2009 8:49 pm
|
|
|
Przypadkiem weszlam wczoraj na forum holendersko-polskie, gdzie pisza glownie Holendrzy.Ich tematy to glownie polska : natura,historia,kuchnia,kultura,jezyk itp.Jak pieknie pisza o Polsce,o polskich swietach,wczasach.Wiem,ze niektorzy tutaj zagladaja,znalazlam link forum Niedziela (polskie sklepy itp.) Taki post jak napisany powyzej przez Reusel nie powinien miec tu miejsca! To co przeczytalam w tym poscie to dopiero obrzydliwe! |
|
|
|
|
|