auto |
Autor |
Wiadomość |
marpie7
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Sie 05, 2009 1:53 pm
|
|
|
problem jest w tym że masz fiata |
_________________ szukajcie a znajdziecie......:) |
|
|
|
|
techno_rock
Nieśmiały użytkownik
Pomógł: 5 razy Wiek: 45 Dołączył: 26 Cze 2008 Posty: 86 Skąd: rotterdam
|
Wysłany: Śro Sie 05, 2009 9:03 pm
|
|
|
problem nie tkwi w tym ze kolega ma fiata tylko w tym ze wiekszosc ludzi uwaza fiata za smiec a w sumnie gdyby nie to alto to do dzis polacy by jezdzili syrenkami
wszyscy sie zachwycaja volkswagenami audi i calym tym badziajestwem najchetniej jeszcze TDI co w sumnie oznacza wedlug mnie Tylko Dla Idiotow
nie wazne czym sie jezdzi wazne by spelnialo swoja funkcje a nie bylo powodem szpanu dresiaza ktory zapiernicza po 16 godzin po to by kupic sobie szpanerska fure |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Sie 05, 2009 9:06 pm
|
|
|
techno_rock napisał/a: | wszyscy sie zachwycaja volkswagenami audi i calym tym badziajestwem najchetniej jeszcze TDI co w sumnie oznacza wedlug mnie Tylko Dla Idiotow |
No co ty "passat w kombi w dizlu" to jest auto a nie szmelc na "f"
ps. sam mam auto na "f" i kolejne tez bedzie na "f" |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
mlubinski
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Sie 05, 2009 9:51 pm
|
|
|
heh, sorry ale się nie mogę zgodzić ze stwierdzeniem że TDI to dla idiotów. Niby dlaczego? Sam mam Audi B4 TDi i uważam że jest to zajebisty samochód. Części tanie jak barszcz, dostępność interfejsów, pancerne zawieszenie, blachy ocynk, wytrzymałe silniki. Czego chcieć więcej? |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Sie 05, 2009 9:56 pm
|
|
|
Koszty serwisu Audi (mowa o w miare nowych modelach A3/A4/A6) powalaja na kolana. Kultura pracy TDi - 100 lat za jednostkami PSA/Citroen. |
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Śro Sie 05, 2009 9:58 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
techno_rock
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Sie 05, 2009 9:58 pm
|
|
|
tdi bo wszyscy sie zachwycaja tym a to sie skonczylo z ubieglym wiekiem |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Sie 05, 2009 9:59 pm
|
|
|
Podpisuje sie obiema rekami.
TDi bylo fajne - 10 lat temu. Od tego czasu PSA wypuscilo kapitalne HDi, Renault calkiem udane dCi... |
|
|
|
|
mlubinski
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Sie 05, 2009 10:21 pm
|
|
|
aa no chyba że piszecie o nowych tdikach, wtedy zgoda i zwracam honor
tu ciekawy artykuł o producentach aut
http://www.auto-swiat.pl/...aw,24969,1.html
na razie zostaję przy swoim audi, bo sporo w niego zainwestowałem
a potem pewnie jakaś benzyna |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Sie 05, 2009 10:29 pm
|
|
|
mlubinski napisał/a: | na razie zostaję przy swoim audi, bo sporo w niego zainwestowałem |
przeciez audi sie nie psuje to po co w nie iwestowac |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Sie 05, 2009 10:34 pm
|
|
|
mlubinski napisał/a: | http://www.auto-swiat.pl/artykuly,Producenci-aut-graja-nie-fair-Bron-sie-Radzimy-jak-uniknac-drogich-napraw,24969,1.html |
Problem nie problem jest taki - czesc czesci jest tansza w ASO niz w sklepach/hurtowniach.
Np. dwumas + sprzeglo kosztowalo w ASO 3300pln, poza ASO - 4600 (co nie zmienia faktu, ze obie ceny sa lekko chore) |
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Śro Sie 05, 2009 10:36 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mlubinski
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Sie 05, 2009 10:57 pm
|
|
|
m4rcin napisał/a: |
przeciez audi sie nie psuje to po co w nie iwestowac |
Jak poprzednik nie wiedział jak się tdi jeździ a dodatkowo miał kiepskich doradców/mechaników to wtedy trzeba doinwestować (wymiana turbo, wtrysków, i innych takich). Poza tym przed wyjazdem do NL wymieniłem załe zawieszenie (tuleje, przeguby, klocki, końcówki stabilizatorów i inne eksploatacyjne pierdy), dlatego napisałem, że doinwestowałem |
|
|
|
|
vinni Pu
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Sie 07, 2009 1:37 am
|
|
|
m4rcin napisał/a: | Podpisuje sie obiema rekami.
TDi bylo fajne - 10 lat temu. Od tego czasu PSA wypuscilo kapitalne HDi, Renault calkiem udane dCi... |
tdi było fajne jest i będzie, i chociaż to rozwiązania z tamtej epoki to są sprawdzone i dobre (szczególnie vw, audi) a psa citroena i cdi są według mnie do bani a szczególnie w lagunach 2, bo żabojadom zrobiło się żal niemieckiej technologi i na gwałt chcieli coś nowego stworzyć, a tu bebe, przeładowane francuską elektroniką i niedopracowaniem lagunki 2 nie potrafiły nawet 150tyś km bez awarii silnika zrobić... a tera takie lagi na marktplats stoją od 2.5 tyś euro bo nikt tego nie chce...
a fiat jeździł, jeździ i będzie jeździł, tylko jest nie docenianą marką... |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Sie 07, 2009 8:33 am
|
|
|
Bardzo sie cieszcze, ze masz taka opinie - dzieki temu moge sobie kupic 2. latka PSA/Renault w stanie 5. letniego Audi.
Zgodze sie tylko z jednym - z Laguna II ph I to faktycznie porazka (ale to i tak zalezy jak si trafi - moich dwoch kolegow ma - jeden ma przejechane jakeis 270kkm, drugi 190 i poporostu jezdza, troche juz wytluczone ale wroclawskie drogi daja popalic), ale za to phII bije wszystkie auta... bezawaryjnoscia. Zreszta Renault dawalo bardzo dobre rabaty wlascielom Lagun phI przy zakupie phII.
Calkiem niedawno w niemieckiej prasie pojawil sie ranking gdzie pytali czy auto ktore masz kupilbys ponownie - Laguna byla na szczycie stawki, passat daleko w tyle...
Przy okazji - czy 2.0TDi potrafi juz dojechac do 150kkm bez wymiany glowicy? Bo ma z tym duze przebiegi.... |
|
|
|
|
techno_rock
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Sie 08, 2009 7:27 pm
|
|
|
a wiec rozwiazanie volkswagen grup jesli hodzi o tdi jest totalnie inne niz w hdi w grupie psa co do tego ja mam osobiscie pegota 607 2.2 hdi co ma juz najezdzone ponad 310 tys km
i bez wiekszych problemow ani elektrycznych ani mechanicznych bo rzeczy takie jak koncowki klocki i opony naleza do normalnego zuzycia wiec obstaje przy francuzach z grupy psa np samochody marki volvo czy ford w tej chwili kozystaja rowniez z technologi psa a mianowicie mozna spotkac w fordzie czy tez volvo silniki diesla 1.4 hdi ,1.6 hdi czy tez 2.0 hdi silniki energiczne oszczedne i dopracowane jesli nawet sa w volvo a jesli chodzi o dobry samochod to polecam sam osobiscie markie volvo bo oni nie tylko dbaja o bezpieczenstwo ale o komfort i jak najmniejsza awaryjnosc wiem bo jestem mechanikiem i jak narazie naj mniej awaryjne samochody przy jakich pracowalem to volvo zwlaszcza silniki d5
[ Dodano: Sob Sie 08, 2009 7:31 pm ]
m4rcin napisał/a: | [b]
Przy okazji - czy 2.0TDi potrafi juz dojechac do 150kkm bez wymiany glowicy? Bo ma z tym duze przebiegi.... |
tak ale za to z padnietym np sprzeglem lub pompowtryskami poprostu szmelc ktorym sie wszyscy zachwycaja popatrzcie w dziale ogloszenia jakie samochody sa na sprzedaz i powiedzcie mi dlaczego
ja myse ze cos jest w nich uszkodzone a czesci kosztuja fortune |
|
|
|
|
|