słoiczki dla niemowląt |
Autor |
Wiadomość |
ewa_palka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 2:24 pm słoiczki dla niemowląt
|
|
|
hej, czy ktoś orientuje się może gdzie można dostać w Hadze słioczki dla niemowląt? Z Hipp lub Gerbera? Chodzi mi o te najwcześniejsze, po 4. miesiącu. |
_________________ I keep you in safety,
Forever protect you,
I hide you
Away from the world you rejected. |
|
|
|
|
lajficzka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 2:53 pm
|
|
|
W Holandii nie kupisz produktow Gerbera i Hippa,chyba ze na zamowienie w polskim sklepie. |
|
|
|
|
martaa84
Gaduła pozdrawiam marta
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 01 Gru 2008 Posty: 122 Skąd: den haag/slask
|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 2:57 pm
|
|
|
ewa_palka ja widzialam na małym centrum w tym"polskim"sklepie |
|
|
|
|
ewa_palka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 3:19 pm
|
|
|
martaa84, no właśnie o to mi chodziło wiem ze sa tam herbatki z hippa ale nie wiedziałam czy słoiczki tez dostane..jak mowisz ze widzialas to pewnie sa |
Forever protect you,
I hide you
|
|
|
|
szeda
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 09 Mar 2007 Posty: 514 Skąd: Haga
|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 9:32 pm
|
|
|
Ewa popatrz u Turka w King Royal na rogu Dierenselaan tuz kolo poczty, gerbery sa zdaje sie tez u Kamilskiego na Zoutmanstraat
Hippa w Holandii nie ma, jest za to w Belgii i w Niemczech, ale my to mamy kawalek |
|
|
|
|
andevi
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 29 Wrz 2008 Posty: 326
|
Wysłany: Pon Paź 05, 2009 10:09 pm
|
|
|
Ja kupowalam swego czasu te ichniejsze Olvarit, wcale nie gorsze:) Ale te po 12 miesiacu juz smierdza konserwantami...
Dostaniesz je w kazdym supermarkecie i drogerii typu Kruidvat czy Etos czy DA. |
|
|
|
|
ewa_palka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Paź 07, 2009 9:35 am
|
|
|
Ja sie właśnie też na nie zdecydowałam bo jak mi sie udało znaleźć te polski, to wybór był dość ograniczony...z tym że z Olavaritu nie ma samych jabłuszek..no, ale w zamian kupiłam banany mam jeszcze marchewke, zieloną fasolke, i owoce lata zobaczymy, co z tego wyjdzie |
Forever protect you,
I hide you
|
|
|
|
ewunia130880
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Paź 07, 2009 10:09 am dla dzieci
|
|
|
Witam ja za owych czasow kupowalam słoiczki w Ah i moja corcia sie nimi zajadala dobry wybor. Takze kupowalam w Kruidvacie. Pozdrawiam :061: |
|
|
|
|
szeda
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 09 Mar 2007 Posty: 514 Skąd: Haga
|
Wysłany: Śro Paź 07, 2009 10:23 am
|
|
|
Ewa jak chcesz odstapie Ci plastikowa tarke do scierania jablek (polska) zaoszczedzisz na sloikach a najlepiej kupic sobie blender - najtaniej chyba Tomado z Blokkera za gora 20E i samemu mozna papki robic i bez konserwantow beda, dosladzaczy i innych soli czy co tam sie jeszcze doadaje
ja patrzylam jedynie co takie sloiki zawieraja i sama komponowalam jedzenie dla mlodego, szybko, sprawnie i tanio |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Śro Paź 07, 2009 9:11 pm
|
|
|
szeda:ty sobie poczytaj skład tych słoiczków,o jakich konserwantach ty mówisz? ja czytam każda etykietkę zanim podam synkowi i jeszcze się z konserwantami ani sola i cukrem nie spotkałam, dlugi termin wazności dzięki pasteryzacji! |
Ostatnio zmieniony przez ewcia.pol Śro Paź 07, 2009 9:48 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
ewa_palka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Paź 07, 2009 9:28 pm
|
|
|
oj ewcia.pol nie przesadzaj! Przecież to tylko propozycja była! Którą swoją drogą muszę przemyśleć co prawda zaczęłam już od słoiczka z marchewką, ale np. tu w Holandii nie ma samego jabłuszka..z ŻADNEJ firmy..więc pozostaje tarka:) szeda: one rzeczywiście konserwantów nie zawierają ale za tarki skorzystam pewnie będzie do zwrotu za ok. 5 miesiecy? :> |
Forever protect you,
I hide you
|
|
|
|
nuta
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 469
|
Wysłany: Śro Paź 07, 2009 9:30 pm
|
|
|
plastikowa tarke jak najbardziej polecam, sama scieram swojej malej owoce, co do blendera mocno bym sie zastanowila gdyz metal zabija witaminy
ja sobie nawiozlam sporo sloiczkow z polski, ale patrzac na tutejszy wybor w drogeriach juz tego nie zrobie, ceny identyczne, anieraz nawet mozna wylapac promocje i duzo taniej kupic, a jakos taka sama. pozdrowki |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Śro Paź 07, 2009 9:53 pm
|
|
|
nuta:dokładnie jak sa promocje to za mniej niż w PL można kupić, ja mojemu tylko owoce kupuje albo owoce z jogurtem ale dość mały wybór jest a obiadki lubi domowe. |
|
|
|
|
|