NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
słoiczki dla niemowląt
Autor Wiadomość
ewa_palka 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 2:24 pm   słoiczki dla niemowląt

hej, czy ktoś orientuje się może gdzie można dostać w Hadze słioczki dla niemowląt? Z Hipp lub Gerbera? Chodzi mi o te najwcześniejsze, po 4. miesiącu.
Away from the world you rejected.

lajficzka 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 2:53 pm   

W Holandii nie kupisz produktow Gerbera i Hippa,chyba ze na zamowienie w polskim sklepie.

martaa84 
Gaduła
pozdrawiam marta

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 2:57 pm   

ewa_palka ja widzialam na małym centrum w tym"polskim"sklepie

ewa_palka 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 3:19 pm   

martaa84, no właśnie o to mi chodziło :P wiem ze sa tam herbatki z hippa ale nie wiedziałam czy słoiczki tez dostane..jak mowisz ze widzialas to pewnie sa :)

szeda 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 9:32 pm   

Ewa popatrz u Turka w King Royal na rogu Dierenselaan tuz kolo poczty, gerbery sa zdaje sie tez u Kamilskiego na Zoutmanstraat
Hippa w Holandii nie ma, jest za to w Belgii i w Niemczech, ale my to mamy kawalek ;)

andevi 
Super gaduła

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Pon Paź 05, 2009 10:09 pm   

Ja kupowalam swego czasu te ichniejsze Olvarit, wcale nie gorsze:) Ale te po 12 miesiacu juz smierdza konserwantami...
Dostaniesz je w kazdym supermarkecie i drogerii typu Kruidvat czy Etos czy DA.

ewa_palka 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Paź 07, 2009 9:35 am   

Ja sie właśnie też na nie zdecydowałam :) bo jak mi sie udało znaleźć te polski, to wybór był dość ograniczony...z tym że z Olavaritu nie ma samych jabłuszek..no, ale w zamian kupiłam banany :) mam jeszcze marchewke, zieloną fasolke, i owoce lata :D zobaczymy, co z tego wyjdzie :)

ewunia130880 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Paź 07, 2009 10:09 am   dla dzieci

Witam ja za owych czasow kupowalam słoiczki w Ah i moja corcia sie nimi zajadala dobry wybor. Takze kupowalam w Kruidvacie. Pozdrawiam :061:

szeda 

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Śro Paź 07, 2009 10:23 am   

Ewa jak chcesz odstapie Ci plastikowa tarke do scierania jablek (polska) zaoszczedzisz na sloikach ;) a najlepiej kupic sobie blender - najtaniej chyba Tomado z Blokkera za gora 20E i samemu mozna papki robic i bez konserwantow beda, dosladzaczy i innych soli czy co tam sie jeszcze doadaje
ja patrzylam jedynie co takie sloiki zawieraja i sama komponowalam jedzenie dla mlodego, szybko, sprawnie i tanio :)

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Śro Paź 07, 2009 9:11 pm   

szeda:ty sobie poczytaj skład tych słoiczków,o jakich konserwantach ty mówisz? ja czytam każda etykietkę zanim podam synkowi i jeszcze się z konserwantami ani sola i cukrem nie spotkałam, dlugi termin wazności dzięki pasteryzacji!
Ostatnio zmieniony przez ewcia.pol Śro Paź 07, 2009 9:48 pm, w całości zmieniany 2 razy  

ewa_palka 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Paź 07, 2009 9:28 pm   

oj ewcia.pol nie przesadzaj! Przecież to tylko propozycja była! Którą swoją drogą muszę przemyśleć ;) co prawda zaczęłam już od słoiczka z marchewką, ale np. tu w Holandii nie ma samego jabłuszka..z ŻADNEJ firmy..więc pozostaje tarka:) szeda: one rzeczywiście konserwantów nie zawierają ;) ale za tarki skorzystam ;) pewnie będzie do zwrotu za ok. 5 miesiecy? :>

nuta 

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Śro Paź 07, 2009 9:30 pm   

plastikowa tarke jak najbardziej polecam, sama scieram swojej malej owoce, co do blendera mocno bym sie zastanowila gdyz metal zabija witaminy :)
ja sobie nawiozlam sporo sloiczkow z polski, ale patrzac na tutejszy wybor w drogeriach juz tego nie zrobie, ceny identyczne, anieraz nawet mozna wylapac promocje i duzo taniej kupic, a jakos taka sama. pozdrowki

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Śro Paź 07, 2009 9:53 pm   

nuta:dokładnie jak sa promocje to za mniej niż w PL można kupić, ja mojemu tylko owoce kupuje albo owoce z jogurtem ale dość mały wybór jest a obiadki lubi domowe.

Odpowiedz do tematu