Zamknięty przez: Gochna H Wto Lis 03, 2009 9:40 pm |
Dupowslizg |
Autor |
Wiadomość |
mecenass
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 7:58 pm
|
|
|
Sprawa pierwsza, podczas czytania zawracam uwagę na cały post nie tylko jedno wyrwane z kontekstu zadanie. Czyż nie nad tym Szanowna Pani tak ubolewała, w temacie który sama założyła!?
Po drugie, kto to jest "(mecenas -........)"? Nie wiem w tej chwili czy, mam się cieszyć z tego, że mój styl pisania jest podobny, czy raczej mam nad tym ubolewać.
Po trzecie i już naprawdę po raz ostatni, co krok w Pani wypowiedziach "odbijana jest piłka" w stronę Polaków, a to Polacy nie lepsi, a po co nam polskie to czy tamto, a to nie spłacamy kredytów ipt. itd.. To mnie dobija. Jak już pisałem "...pchanie wszystkich bez wyjątku do jednego wora na pewno niczego nie zmieni." Nie wszyscy Polacy tak jak i Holendrzy zasługują na to by brać z nich przykład, ale ileż można uparcie "bić" polskość wierząc w holenderską doskonałość!?
Ad. "....wyzej sr........ jak d...... masz", styl prowadzenia dyskusji na zadziwiająco wysokim poziomie. Ciekawe czy to te polskie pozostałości czy holenderska szkoła? |
Ostatnio zmieniony przez mecenass Wto Lis 03, 2009 8:00 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 8:21 pm
|
|
|
mecenass, zebys zwracal uwage na caly post nie bylo by twoich poprzednich wypowiedzi.
mecenass napisał/a: | co krok w Pani wypowiedziach "odbijana jest piłka" w stronę Polaków, a to Polacy nie lepsi, a po co nam polskie to czy tamto, a to nie spłacamy kredytów ipt. itd.. | A czy ja wyrazilam cos w tym stylu w tym temacie ?? i tak pozatym w ilu tematach cos takiego wyrazilam ???? w 2 ?? moze 3 ??? mecenass napisał/a: | Jak już pisałem "...pchanie wszystkich bez wyjątku do jednego wora na pewno niczego nie zmieni." | dla wiadomosci czytanie z uwaga nie jest pana mocna strona bo ile razy powtarzalam ze nie wszyscy tacy sa ??? ile razy powiedzialm wszycy polacy sa zli........itd ? prosze mi przytoczyc moje slowa . mecenass napisał/a: | .........prowadzenia dyskusji na zadziwiająco wysokim poziomie. Ciekawe czy to te polskie pozostałości czy holenderska szkoła? | niestety pozostalosci .A co dyskusji niestety na tym poziomie ktory pan podal. tak co do pana wypowiedzi to moze zacytuje znowu polskie pozostalosci :
Przygarnial kociol garncowi ...........
To ze pan uzywa pieknych ( czasem ) slowek nie oznacza ze jest pan mowca na poziomie .
A jesli oczekuje pan rozmow na poziomie uniwersyteckim lub mecenasowskim to niestety to nie to forum. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Wto Lis 03, 2009 8:25 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
lusia0101
Gaduła nad gadułami :-) UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 17 Lut 2009 Posty: 500 Skąd: Drenthe
|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 8:46 pm
|
|
|
jak zakladalam ten temat to mi do glowy by nie przyszlo ze i tu sie zaczniecie przepychac?!! Dziekuje serdecznie mecenasowi za wyjasnienie, chyba sie nawet pokusze aby ta prace przeczytac.
Czyli dupowslizg to to samo co ,,wlazic komus w tylek"? Mam nadzieje ze dobrze zrozumialam. Nikt mi tutaj tlumaczyc zaraz nie musi a polacy to a polacy tamto bo ja wiem jakie te nasze polaczki sa! Chodzilo mi tylko co znaczy dupowslizg w holenderskim wydaniu.
mysle ze mecenas sensownie odpowiedzial, tez wnosze o zamkniecie tematu, bo zaraz oszaleje! |
_________________ Pomagam w miare mozliwosci |
|
|
|
|
|
|