NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zerwanie kontraktu- sportschool
Autor Wiadomość
tommy24 
Poczatkujacy
tommy24

Wysłany: Pon Lis 16, 2009 7:46 pm   Zerwanie kontraktu- sportschool

Witam mam taki problem-od ponad 3 chodzę na siłownie.Kontrakt podpisałem z nimi we wrześniu 2006 roku na rok czasu.Później co roku automatycznie mi przedłużali na kolejny rok bez pytania.Wszystko było w porządku dopóki miałem czas na siłownię.Niestety od pewnego czasu nie mam na to czasu wiec po wakacjach udałem sie do nich zgłosić że nie bede juz więcej uczęszczał i rezygnuje(było to w połowie sierpnia czyli około 1,5miesiąca przed końcem kontraktu).I tu moje zdziwienie bo słyszę że nie mogę zrezygnować bo wypowiedzenie musi nastąpić co najmniej 3 miesiące przed końcem umowy :119:
Umowę podpisałem 3 lata temu na rok :119: Poza tym są tylko dwie inne możliwości zerwania kontraktu-przeprowadzka powyżej 25 km od siłowni lub zaświadczenie od lekarza.Co mam zrobić w takim przypadku? Czy mogą tak postępować? Może ktoś coś poradzi bo to mnie kosztuje 75euro miesięcznie a nie mam zamiaru płacić tym dup... kolejny rok.

sylwia_lelystad 
Gaduła nad gadułami :-)
zajeta..xD

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 8:08 pm   

Na pewno cos podpisywales jak sie zapisywales. 3 miesiace wypowiedzenia i automatycznie przedluzany kontrakt to norma. Ja bym na twoim miejscu wypelnila i wyslala formularz ze sie wyprowadziles do polski :029: Nie wiem czy tak mozna falszowac - czy Cie nie zlapia albo nie beda chcieli druku z gemeente. Wiem ze w prawdziwych przypadkach akceptuja.

:039:

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 12:14 am   

niestety to normalne... moja kolezanka z pracy miala taki sam problem.. tyle, ze od niej chcieli za 6 miesiecy oplaty...

agata21229 
Gaduła

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 7:56 am   

sylwia_lelystad napisał/a:
Na pewno cos podpisywales jak sie zapisywales. 3 miesiace wypowiedzenia i automatycznie przedluzany kontrakt to norma. Ja bym na twoim miejscu wypelnila i wyslala formularz ze sie wyprowadziles do polski Nie wiem czy tak mozna falszowac - czy Cie nie zlapia albo nie beda chcieli druku z gemeente. Wiem ze w prawdziwych przypadkach akceptuja.

Niestety,ale druk z gemeente, moj chlopak w zeszlym tygodniu skladal rezygnacje.
Druga sprawa jest taka,ze cala sytuacja tak naprawde zalezy od menadzera.

tommy24 
Poczatkujacy
tommy24

Wysłany: Wto Lis 17, 2009 7:29 pm   

Menadżer to dup.... :021: Najpierw 10 razy nie odbierał telefonu albo go nie było a później powiedział że on muszę dostarczyć zaświadczenie od lekarza albo ze sie przeprowadziłem.
Zawsze mógłbym sie wymeldować w gemente a za miesiąc lub dwa znów się zameldować,ale rozmawiałem z szefem na ten temat i mówi ze mogą sprawdzić czy nadal jestem zatrudniony u niego w firmie a wtedy będą konsekwencje.Szlak mnie trafia jak sobie myślę że będę musiał jeszcze tyle płacić tym dup... Nie wiem co robić. :011:

agata21229 
Gaduła

Wysłany: Wto Lis 17, 2009 10:15 pm   

Nie beda tego sprawdzac uwierz mi, im wystarczy tylko papier z gemeente,takze jezeli nic nie stoi Ci na przeszkodzie to mozesz tak zrobic, np powiedziec ze wyprowadzasz sie do UK, a po 2 tygodniach zarejestrowac sie znowu.

tommy24 
Poczatkujacy
tommy24

Wysłany: Śro Lis 18, 2009 6:52 pm   

Powiem po prostu że muszę zjechać do Pl na czas nieokreślony a za jakiś czas podjadę sie znowu zameldować. No chyba nie ma innego rozwiązania,tylko czy dostane w Gemente jakiś kwit że się wymeldowałem?

lusia0101 
Gaduła nad gadułami :-)
UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Śro Lis 18, 2009 7:06 pm   

tez mialam podobny numer nam sie udalo zerwac kontrakt zaraz po rozmowie z menagerem co prawda jeszcze jeden miesiac placilismy i pozegnalismy sie serdecznie

agata21229 
Gaduła

Wysłany: Śro Lis 18, 2009 7:25 pm   

tommy24 napisał/a:
Powiem po prostu że muszę zjechać do Pl na czas nieokreślony a za jakiś czas podjadę sie znowu zameldować. No chyba nie ma innego rozwiązania,tylko czy dostane w Gemente jakiś kwit że się wymeldowałem?

Dokument dostaniesz, tylko nie potrafie określić czy do reki czy poczta.

Odpowiedz do tematu