Zerwanie kontraktu- sportschool |
Autor |
Wiadomość |
tommy24
Poczatkujacy tommy24
|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 7:46 pm Zerwanie kontraktu- sportschool
|
|
|
Witam mam taki problem-od ponad 3 chodzę na siłownie.Kontrakt podpisałem z nimi we wrześniu 2006 roku na rok czasu.Później co roku automatycznie mi przedłużali na kolejny rok bez pytania.Wszystko było w porządku dopóki miałem czas na siłownię.Niestety od pewnego czasu nie mam na to czasu wiec po wakacjach udałem sie do nich zgłosić że nie bede juz więcej uczęszczał i rezygnuje(było to w połowie sierpnia czyli około 1,5miesiąca przed końcem kontraktu).I tu moje zdziwienie bo słyszę że nie mogę zrezygnować bo wypowiedzenie musi nastąpić co najmniej 3 miesiące przed końcem umowy
Umowę podpisałem 3 lata temu na rok Poza tym są tylko dwie inne możliwości zerwania kontraktu-przeprowadzka powyżej 25 km od siłowni lub zaświadczenie od lekarza.Co mam zrobić w takim przypadku? Czy mogą tak postępować? Może ktoś coś poradzi bo to mnie kosztuje 75euro miesięcznie a nie mam zamiaru płacić tym dup... kolejny rok. |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD
Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 8:08 pm
|
|
|
Na pewno cos podpisywales jak sie zapisywales. 3 miesiace wypowiedzenia i automatycznie przedluzany kontrakt to norma. Ja bym na twoim miejscu wypelnila i wyslala formularz ze sie wyprowadziles do polski Nie wiem czy tak mozna falszowac - czy Cie nie zlapia albo nie beda chcieli druku z gemeente. Wiem ze w prawdziwych przypadkach akceptuja.
|
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 12:14 am
|
|
|
niestety to normalne... moja kolezanka z pracy miala taki sam problem.. tyle, ze od niej chcieli za 6 miesiecy oplaty... |
|
|
|
|
agata21229
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 02 Gru 2008 Posty: 125
|
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 7:56 am
|
|
|
sylwia_lelystad napisał/a: | Na pewno cos podpisywales jak sie zapisywales. 3 miesiace wypowiedzenia i automatycznie przedluzany kontrakt to norma. Ja bym na twoim miejscu wypelnila i wyslala formularz ze sie wyprowadziles do polski Nie wiem czy tak mozna falszowac - czy Cie nie zlapia albo nie beda chcieli druku z gemeente. Wiem ze w prawdziwych przypadkach akceptuja. |
Niestety,ale druk z gemeente, moj chlopak w zeszlym tygodniu skladal rezygnacje.
Druga sprawa jest taka,ze cala sytuacja tak naprawde zalezy od menadzera. |
|
|
|
|
tommy24
Poczatkujacy tommy24
|
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 7:29 pm
|
|
|
Menadżer to dup.... Najpierw 10 razy nie odbierał telefonu albo go nie było a później powiedział że on muszę dostarczyć zaświadczenie od lekarza albo ze sie przeprowadziłem.
Zawsze mógłbym sie wymeldować w gemente a za miesiąc lub dwa znów się zameldować,ale rozmawiałem z szefem na ten temat i mówi ze mogą sprawdzić czy nadal jestem zatrudniony u niego w firmie a wtedy będą konsekwencje.Szlak mnie trafia jak sobie myślę że będę musiał jeszcze tyle płacić tym dup... Nie wiem co robić. |
|
|
|
|
agata21229
Gaduła
|
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 10:15 pm
|
|
|
Nie beda tego sprawdzac uwierz mi, im wystarczy tylko papier z gemeente,takze jezeli nic nie stoi Ci na przeszkodzie to mozesz tak zrobic, np powiedziec ze wyprowadzasz sie do UK, a po 2 tygodniach zarejestrowac sie znowu. |
|
|
|
|
tommy24
Poczatkujacy tommy24
|
Wysłany: Śro Lis 18, 2009 6:52 pm
|
|
|
Powiem po prostu że muszę zjechać do Pl na czas nieokreślony a za jakiś czas podjadę sie znowu zameldować. No chyba nie ma innego rozwiązania,tylko czy dostane w Gemente jakiś kwit że się wymeldowałem? |
|
|
|
|
lusia0101
Gaduła nad gadułami :-) UWAGA! Dyslektyk!
Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 17 Lut 2009 Posty: 500 Skąd: Drenthe
|
Wysłany: Śro Lis 18, 2009 7:06 pm
|
|
|
tez mialam podobny numer nam sie udalo zerwac kontrakt zaraz po rozmowie z menagerem co prawda jeszcze jeden miesiac placilismy i pozegnalismy sie serdecznie |
_________________ Pomagam w miare mozliwosci |
|
|
|
|
agata21229
Gaduła
|
Wysłany: Śro Lis 18, 2009 7:25 pm
|
|
|
tommy24 napisał/a: | Powiem po prostu że muszę zjechać do Pl na czas nieokreślony a za jakiś czas podjadę sie znowu zameldować. No chyba nie ma innego rozwiązania,tylko czy dostane w Gemente jakiś kwit że się wymeldowałem? |
Dokument dostaniesz, tylko nie potrafie określić czy do reki czy poczta. |
|
|
|
|
|