wniosek o rodzinne na dziecko urodzone w holandii |
Autor |
Wiadomość |
marte78
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 29 Gru 2008 Posty: 191
|
Wysłany: Pon Sty 18, 2010 12:51 pm wniosek o rodzinne na dziecko urodzone w holandii
|
|
|
pilnie potrzebuje link skad moge sciagnac sobie formularz wniosku o zasilek rodzinny.dodam,ze juz pobieram zasilek na starsze dziecko.pilne |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
|
|
|
|
Kuba
Nieśmiały użytkownik
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Lut 2007 Posty: 76 Skąd: Zoetermeer/Gdynia
|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 9:47 pm
|
|
|
Z tego co wiem meldując potomka w gemeente oni to załatwiają automatycznie urząd skarbowy i SVB. Sama musisz tylko zgłosić to ubezpieczalni żeby karte przysłali. Jestem na bieżąco syn ma 2 mieciące |
_________________ Tak jestem honofobem
GA 1929 |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 10:36 pm
|
|
|
Kuba napisał/a: | Z tego co wiem meldując potomka w gemeente oni to załatwiają automatycznie urząd skarbowy i SVB. |
nie tak do konca i nie wszystkim, zwykle SVB zglaszaja fakt narodzenia dziecka i oni dokumenty wysylaja, ale z belasting to roznie bywa nie zawsze SVB przesyla info do urzedu i po 8 tyg nalezy samemu sie upomniec, ja tak niestety mialam i wielu znajomych rowniez. |
|
|
|
|
EwazHolandii
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Lis 2006 Posty: 630
|
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 2:18 pm
|
|
|
nie tak do konca i nie wszystkim, zwykle SVB zglaszaja fakt narodzenia dziecka i oni dokumenty wysylaja, ale z belasting to roznie bywa nie zawsze SVB przesyla info do urzedu i po 8 tyg nalezy samemu sie upomniec, ja tak niestety mialam i wielu znajomych rowniez.[/quote]
ja mam rowniez taka sytuacje.SVB niby informowal Belastingdienst o narodzinach dziecka,a oni nie dostali zadnych informacji i do dzisiaj jeszcze nie dostalam kindergebondenbudget.Mam dostac papiery na kindergebondenbudget ale na 2010 rok a za 2009 rok powiedziano mi,ze z czasem mi wyrownaja.Ciekawe kiedy ? |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 3:39 pm
|
|
|
Ewa: mi tez kazali z Belasting czekac ale ja sie uparłam i męczyłam,az wkoncu przyslali mi formularz, możesz tez przez internet wysłać. |
|
|
|
|
EwazHolandii
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Lis 2006 Posty: 630
|
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 4:43 pm
|
|
|
ewcia.pol napisał/a: | Ewa: mi tez kazali z Belasting czekac ale ja sie uparłam i męczyłam,az wkoncu przyslali mi formularz, możesz tez przez internet wysłać. |
mi tez maja przyslac formularz,zobaczymy,ale nie popuszcze,dlaczego moj synek ma nie dostac tych pieniedzy ? |
|
|
|
|
|