NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
wniosek o rodzinne na dziecko urodzone w holandii
Autor Wiadomość
marte78 
Gaduła

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon Sty 18, 2010 12:51 pm   wniosek o rodzinne na dziecko urodzone w holandii

pilnie potrzebuje link skad moge sciagnac sobie formularz wniosku o zasilek rodzinny.dodam,ze juz pobieram zasilek na starsze dziecko.pilne

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Pon Sty 18, 2010 1:11 pm   

http://www.svb.nl/int/nl/...ragen/index.jsp

majac DigiD: Aanvragen met DigiD
jesli chcesz aby ci formularz przyslano: tel. 071 512 9820

Kuba 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Sty 19, 2010 9:47 pm   

Z tego co wiem meldując potomka w gemeente oni to załatwiają automatycznie urząd skarbowy i SVB. Sama musisz tylko zgłosić to ubezpieczalni żeby karte przysłali. Jestem na bieżąco syn ma 2 mieciące ;)

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 10:36 pm   

Kuba napisał/a:
Z tego co wiem meldując potomka w gemeente oni to załatwiają automatycznie urząd skarbowy i SVB.

nie tak do konca i nie wszystkim, zwykle SVB zglaszaja fakt narodzenia dziecka i oni dokumenty wysylaja, ale z belasting to roznie bywa nie zawsze SVB przesyla info do urzedu i po 8 tyg nalezy samemu sie upomniec, ja tak niestety mialam i wielu znajomych rowniez.

EwazHolandii 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 2:18 pm   

nie tak do konca i nie wszystkim, zwykle SVB zglaszaja fakt narodzenia dziecka i oni dokumenty wysylaja, ale z belasting to roznie bywa nie zawsze SVB przesyla info do urzedu i po 8 tyg nalezy samemu sie upomniec, ja tak niestety mialam i wielu znajomych rowniez.[/quote]

ja mam rowniez taka sytuacje.SVB niby informowal Belastingdienst o narodzinach dziecka,a oni nie dostali zadnych informacji i do dzisiaj jeszcze nie dostalam kindergebondenbudget.Mam dostac papiery na kindergebondenbudget ale na 2010 rok a za 2009 rok powiedziano mi,ze z czasem mi wyrownaja.Ciekawe kiedy ?

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 3:39 pm   

Ewa: mi tez kazali z Belasting czekac ale ja sie uparłam i męczyłam,az wkoncu przyslali mi formularz, możesz tez przez internet wysłać.

EwazHolandii 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 4:43 pm   

ewcia.pol napisał/a:
Ewa: mi tez kazali z Belasting czekac ale ja sie uparłam i męczyłam,az wkoncu przyslali mi formularz, możesz tez przez internet wysłać.

mi tez maja przyslac formularz,zobaczymy,ale nie popuszcze,dlaczego moj synek ma nie dostac tych pieniedzy ?

Odpowiedz do tematu