NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
busik do Pl
Autor Wiadomość
m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pon Sty 25, 2010 7:00 pm   

ewcia.pol napisał/a:
EdysiaK napisał/a:
a to oni moga mu udowodnic, ze nie mial postoju 45 min?

oni nie ale tachometr, jeśli bus ma więcej niż 8pasażerów

Jesli nawet nie ma to musi prowadzic ksiazke, przynajmniej tak na CB twierdza

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Pon Sty 25, 2010 7:01 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Mariola101 
Super gaduła
Strasznie uparta...

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 12:20 am   

Ja jechałam raz busikiem .Pan siedzący obok mnie -oddychał mi alkoholem .I nie miałam gdzie nóg postawić . Od tamtego razu - jeżdże tylko autokarem . Busikom już podziękowałam .

— Adam Mickiewicz
Ostatnio zmieniony przez Mariola101 Wto Sty 26, 2010 12:21 am, w całości zmieniany 1 raz  

doktorlecker 
Gaduła

Wysłany: Wto Sty 26, 2010 6:19 pm   

A ja od 3 lat jeżdze Busami, i tylko wybranymi Przewożnikami.. Narazie Nie Narzekam.:):) Kwestia Znalezienia Dobrego

majuga 
Super gaduła

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 10:49 pm   

dzieki bardzo za odpowiedzi. a moze ktos moglby mi podac ktos namiary na sprawdzonego busikowego przewoznika? takiego z dwoma kierowcami, ktory jedzie z nl do lublina i panowie kierowcy trzymaja fason ? :039:

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Pon Lut 08, 2010 11:25 pm   

Mariola101 napisał/a:
Ja jechałam raz busikiem .Pan siedzący obok mnie -oddychał mi alkoholem .I nie miałam gdzie nóg postawić . Od tamtego razu - jeżdże tylko autokarem . Busikom już podziękowałam .

Widocznie mialaś pecha... a takiego PANA kierowca powinien nie zabierać nawet ...

Ja mam sprawdzoną firme przewozową z NL na Śląsk i nie narzekam ... :026:

jorgus34 
Poczatkujacy
Witam!!!

Pomogła: 1 raz
  Wysłany: Pon Lut 08, 2010 11:34 pm   Bus do PL

majuga napisał/a:
dzieki bardzo za odpowiedzi. a moze ktos moglby mi podac ktos namiary na sprawdzonego busikowego przewoznika? takiego z dwoma kierowcami, ktory jedzie z nl do lublina i panowie kierowcy trzymaja fason ? :039:

Witam! na ogół w te strony przeważnie jeżdzi dwóch przewozników bo to jest ok.1500km...no ale też zależy od firmy przewozowej...Dla mnie osobiście zależy też na przewoznikach żeby jechało dwóch bo zawsze jadę z małym dzieckiem więc komfort jest najważniejszy i w miarę szybko, powiedzmy dziecko w foteliku za długo nie posiedzi... majuga wysłałam Ci namiary na jednego z nich na PW nie będę robiła reklamy chociaż napewno by chcieli... :038: Wyjeżdzając ok 18godz. wieczorem i jestem na następny dzień ok.15godz. :026: w domu a jadę dalej niż do Lublina także wydaje mi się że jest oki...i na trasie jest tak że czasami się zmienia pasażerów na trasie żeby było po prostej i szybciej na miejsce...A jesli chodzi o bagaże to też jest oki bo jadąc z dzieckiem miałam 3 torby i wózek...Szerokiej drogi!
Pozdrawiam! :039: [/b]

KachaK 
KachaK

Wysłany: Sob Lut 20, 2010 5:09 pm   

Z wielkim zainteresowaniem czytam wszystkie posty tutaj. Ja sama nigdy busikiem nie jechalam tylko albo autobusem albo samochodem.
autobusem- roznie sie zdarzalo: chamskie zachowanie kierowcow, pijani wspolpasazerowie...
mialam nadzieje ze busiki to troche lepsze rozwiazanie- ale z tego co czytam na tym forum- to moje zludne wrazenie.

Mam pytanie: czy ktos moze podzielic sie doswiadczeniami i moze tez podac nazwe przewoznika z Wroclawia (lub okolic) do Amsterdamu.
Szukam jakiejs w miare uprzejmej firmy zeby przewiezli starsza osobe (i do tego o kulach).
Z gory serdecznie dziekuje!
Pozdrawiam
Kacha

holland2007 
Poczatkujacy
holland2007

Wysłany: Pią Mar 05, 2010 9:57 am   

Wolę jednak autobus chociaż drażnią mnie te oczekiwania na granicy na inne autobusy. Mówię i firmie Sindbad.
Co do busów to nie korzystałem ale... mam znajomego, który jeżdzi sam jako kierowca, wysyłają go do Holandii czy Belgii i siedzi tu aż zbierze wszystkich ludzi. Teraz jest np. w Rotterdamie a za 2 godziny musi być w Groningen. Często bywa nie wyspany, sypia w busie. Czasem przenocuje u mnie i kiedy już myśli, że sobie pośpi dostaje telefon, że za 2 godziny ma się wstawić po klienta na drugim końcu Holandii albo w Belgii. Tak to wygląda.

katylexy 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Mar 05, 2010 2:37 pm   

post edytowany nie na temat
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Mar 27, 2010 12:32 pm, w całości zmieniany 1 raz  

KachaK 
KachaK

Wysłany: Sob Mar 06, 2010 10:29 am   

post nie na temat edytowany
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Mar 27, 2010 12:32 pm, w całości zmieniany 1 raz  

katylexy 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Mar 06, 2010 11:41 am   

czesc postu edytowana nie na temat

Ostatecznie każdy ma wolny wybór i wybierze dla siebie najbardziej komfortową opcję podróżowania czy to będzie bus, autobus, pociąg czy samolot.
Pozdrawiam wszystkich podróżników :)
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Mar 27, 2010 12:34 pm, w całości zmieniany 1 raz  

jorgus34 
Poczatkujacy
Witam!!!

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 12:04 am   

majuga napisał/a:

Witam! te wszystkie wypowiedzi mnie zadziwiają...to bardzo ciekawe że wypowiadają się Ci co wiedzą na temat dojazdu do Lublina...he he...człowieku mam sprawdzonego kierowce który jedzie do Lublina..bo jezdzi moja córa i nie ma żadnego problemu...biorą z miejsca i zawożą na miejsce...nie robie reklamy ale dla mnie to ważne i w te strony tym bardziej...pozdro...

bafana 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Kwi 13, 2010 9:44 pm   

jeżdżę busami i jakoś nie narzekam. Każda firma przewozowa obsługuje konkretne województwa i trzeba się pytać o to.

Odpowiedz do tematu