busik do Pl |
Autor |
Wiadomość |
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 7:00 pm
|
|
|
ewcia.pol napisał/a: | EdysiaK napisał/a: | a to oni moga mu udowodnic, ze nie mial postoju 45 min? |
oni nie ale tachometr, jeśli bus ma więcej niż 8pasażerów |
Jesli nawet nie ma to musi prowadzic ksiazke, przynajmniej tak na CB twierdza |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Pon Sty 25, 2010 7:01 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mariola101
Super gaduła Strasznie uparta...

Pomogła: 7 razy Wiek: 39 Dołączyła: 08 Lip 2009 Posty: 343 Skąd: Nl
|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 12:20 am
|
|
|
Ja jechałam raz busikiem .Pan siedzący obok mnie -oddychał mi alkoholem .I nie miałam gdzie nóg postawić . Od tamtego razu - jeżdże tylko autokarem . Busikom już podziękowałam . |
_________________ Im kto wyższy, tym łatwiej i niżej spaść może.
— Adam Mickiewicz |
Ostatnio zmieniony przez Mariola101 Wto Sty 26, 2010 12:21 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
doktorlecker
Gaduła

Wiek: 44 Dołączył: 18 Sie 2008 Posty: 126 Skąd: s-Hertegonbosch
|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 6:19 pm
|
|
|
A ja od 3 lat jeżdze Busami, i tylko wybranymi Przewożnikami.. Narazie Nie Narzekam.:):) Kwestia Znalezienia Dobrego |
_________________ Jak dobrze zrozumieć wreszcie, że życie nabiera dopiero wtedy sensu i znaczenia, gdy toczy się zgodnie z własnymi potrzebami, rytmem własnego oddechu, a przede wszystkim własnym wyobrażeniem |
|
|
|
|
majuga
Super gaduła
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 31 Sie 2007 Posty: 362
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 10:49 pm
|
|
|
dzieki bardzo za odpowiedzi. a moze ktos moglby mi podac ktos namiary na sprawdzonego busikowego przewoznika? takiego z dwoma kierowcami, ktory jedzie z nl do lublina i panowie kierowcy trzymaja fason ? |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 11:25 pm
|
|
|
Mariola101 napisał/a: | Ja jechałam raz busikiem .Pan siedzący obok mnie -oddychał mi alkoholem .I nie miałam gdzie nóg postawić . Od tamtego razu - jeżdże tylko autokarem . Busikom już podziękowałam . |
Widocznie mialaś pecha... a takiego PANA kierowca powinien nie zabierać nawet ...
Ja mam sprawdzoną firme przewozową z NL na Śląsk i nie narzekam ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
jorgus34
Poczatkujacy Witam!!!
Pomogła: 1 raz Wiek: 49 Dołączyła: 23 Lis 2009 Posty: 20 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 11:34 pm Bus do PL
|
|
|
majuga napisał/a: | dzieki bardzo za odpowiedzi. a moze ktos moglby mi podac ktos namiary na sprawdzonego busikowego przewoznika? takiego z dwoma kierowcami, ktory jedzie z nl do lublina i panowie kierowcy trzymaja fason ? |
Witam! na ogół w te strony przeważnie jeżdzi dwóch przewozników bo to jest ok.1500km...no ale też zależy od firmy przewozowej...Dla mnie osobiście zależy też na przewoznikach żeby jechało dwóch bo zawsze jadę z małym dzieckiem więc komfort jest najważniejszy i w miarę szybko, powiedzmy dziecko w foteliku za długo nie posiedzi... majuga wysłałam Ci namiary na jednego z nich na PW nie będę robiła reklamy chociaż napewno by chcieli... Wyjeżdzając ok 18godz. wieczorem i jestem na następny dzień ok.15godz. w domu a jadę dalej niż do Lublina także wydaje mi się że jest oki...i na trasie jest tak że czasami się zmienia pasażerów na trasie żeby było po prostej i szybciej na miejsce...A jesli chodzi o bagaże to też jest oki bo jadąc z dzieckiem miałam 3 torby i wózek...Szerokiej drogi!
Pozdrawiam! [/b] |
|
|
|
|
KachaK
KachaK
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 5:09 pm
|
|
|
Z wielkim zainteresowaniem czytam wszystkie posty tutaj. Ja sama nigdy busikiem nie jechalam tylko albo autobusem albo samochodem.
autobusem- roznie sie zdarzalo: chamskie zachowanie kierowcow, pijani wspolpasazerowie...
mialam nadzieje ze busiki to troche lepsze rozwiazanie- ale z tego co czytam na tym forum- to moje zludne wrazenie.
Mam pytanie: czy ktos moze podzielic sie doswiadczeniami i moze tez podac nazwe przewoznika z Wroclawia (lub okolic) do Amsterdamu.
Szukam jakiejs w miare uprzejmej firmy zeby przewiezli starsza osobe (i do tego o kulach).
Z gory serdecznie dziekuje!
Pozdrawiam
Kacha |
|
|
|
|
holland2007
Poczatkujacy holland2007
|
Wysłany: Pią Mar 05, 2010 9:57 am
|
|
|
Wolę jednak autobus chociaż drażnią mnie te oczekiwania na granicy na inne autobusy. Mówię i firmie Sindbad.
Co do busów to nie korzystałem ale... mam znajomego, który jeżdzi sam jako kierowca, wysyłają go do Holandii czy Belgii i siedzi tu aż zbierze wszystkich ludzi. Teraz jest np. w Rotterdamie a za 2 godziny musi być w Groningen. Często bywa nie wyspany, sypia w busie. Czasem przenocuje u mnie i kiedy już myśli, że sobie pośpi dostaje telefon, że za 2 godziny ma się wstawić po klienta na drugim końcu Holandii albo w Belgii. Tak to wygląda. |
|
|
|
|
katylexy
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Mar 05, 2010 2:37 pm
|
|
|
post edytowany nie na temat |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Mar 27, 2010 12:32 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
KachaK
KachaK
|
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 10:29 am
|
|
|
post nie na temat edytowany |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Mar 27, 2010 12:32 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
katylexy
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 11:41 am
|
|
|
czesc postu edytowana nie na temat
Ostatecznie każdy ma wolny wybór i wybierze dla siebie najbardziej komfortową opcję podróżowania czy to będzie bus, autobus, pociąg czy samolot.
Pozdrawiam wszystkich podróżników |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Mar 27, 2010 12:34 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
jorgus34
Poczatkujacy Witam!!!
Pomogła: 1 raz Wiek: 49 Dołączyła: 23 Lis 2009 Posty: 20 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 12:04 am
|
|
|
majuga napisał/a: | dzieki bardzo za odpowiedzi. a moze ktos moglby mi podac ktos namiary na sprawdzonego busikowego przewoznika? takiego z dwoma kierowcami, ktory jedzie z nl do lublina i panowie kierowcy trzymaja fason ? |
Witam! te wszystkie wypowiedzi mnie zadziwiają...to bardzo ciekawe że wypowiadają się Ci co wiedzą na temat dojazdu do Lublina...he he...człowieku mam sprawdzonego kierowce który jedzie do Lublina..bo jezdzi moja córa i nie ma żadnego problemu...biorą z miejsca i zawożą na miejsce...nie robie reklamy ale dla mnie to ważne i w te strony tym bardziej...pozdro... |
|
|
|
|
bafana
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Kwi 13, 2010 9:44 pm
|
|
|
jeżdżę busami i jakoś nie narzekam. Każda firma przewozowa obsługuje konkretne województwa i trzeba się pytać o to. |
|
|
|
|
|