Sam(a) w domu. |
Autor |
Wiadomość |
lusia0101
Gaduła nad gadułami :-) UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 17 Lut 2009 Posty: 500 Skąd: Drenthe
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 6:45 am Sam(a) w domu.
|
|
|
Wiec niedługo mąż wyjeżdza na dłużej. Co za tym idzie bedę w domu sama z dzieciakami. Mam duży dom wolnostający w miejscowości (zadupiewo ze hoho) w której ostatnio było kilka włamań (co oczywiście zafascynowało tubylców), psa nie posiadam, no mam kota ale ten obronny nie jest. Jak śpie w sypialni (z dzieciakami) to każdej nocy słysze jakieś hałasy i zaraz wdaje mi sie że ktoś sie włamuje.
Ma ktoś jakieś pomysły jak przeżyc bez lub mniej stresowo czekające mnie dni Jak sie nie bać? |
_________________ Pomagam w miare mozliwosci |
|
|
|
|
aymar
Gaduła nad gadułami :-)

|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 8:02 am
|
|
|
W ten sposób wpływasz na swoją psychikę i się bać będziesz bardziej,zmień swoje nastawienie na początek i pomyśl o dzieciach one czują i zauważą prędko że się boisz-i po co? |
_________________ Bóg często nas odwiedza,ale przeważnie nie ma nas w domu... |
|
|
|
|
mroweczka
Gaduła

Pomogła: 2 razy Wiek: 39 Dołączyła: 18 Cze 2007 Posty: 192 Skąd: Loenen aan de Vecht
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 3:31 pm
|
|
|
No i do tego alarm, moze wtedy poczujesz sie bezpieczniejsza. |
_________________ You can't stop me
You can't break me
You can't reach me
You can't see me
You can try all you can
But you'll never defeat me! |
|
|
|
|
MAARIT
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 9 razy Wiek: 56 Dołączyła: 13 Cze 2007 Posty: 479
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 3:36 pm
|
|
|
Sprzedaj dom i przeprowadz sie gdzie indziej ,tam gdzie nie bedziesz sama i nie na odludziu.Przynajmniej ja bym tak zrobila |
_________________ Leven is.
Geven en Nemen.
Meestal nemen we te veel! |
|
|
|
|
singelnl
Super gaduła
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 3:43 pm
|
|
|
Cytat: | Co za tym idzie bedę w domu sama z dzieciakami. |
No przeciez bedziesz z dziecmi.Co to za problem ?
Jak sie boisz napadu to kup sobie psa i trzymaj na podworku.
Ale takiego psa ktory szczeka a nie jakas pokrake ktora zre tylko puszki z marketu
Nos tez przy sobie tel. kom. zawsze szybko mozna zadzwonic na policje.
Mozesz tez byc caly czas zalogowana na forum i jak ktos bedzie cie atakowal lub jak bedziesz miala duchy w domu to odrazu pisz na forum !!!!
Pomozemy ! |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 6:33 pm
|
|
|
A ja napisze tak:
Nie możesz sobie przez caly czas "wkrecac' ze ktos sie włamuje bo oszalejesz...
Kup sobie albo psa obronnego albo broń gazową i w razie czego nie wahaj sie STRZELAĆ - moze i smieszne ale prawdziwe ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 6:41 pm
|
|
|
Beny.rac, Cytat: | broń gazową i w razie czego nie wahaj sie STRZELAĆ |
nie przejdzie, tu nawet nozem koledze pochwalic sie nie mozna
gdyby strzelila z broni gazowej do napastnika
to ona bedzie miala przerabane a nie napastnik czy wlamywacz .... |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Lut 20, 2010 6:42 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
lusia0101

|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 7:12 pm
|
|
|
kochani:
mroweczka napisał/a: | No i do tego alarm, moze wtedy poczujesz sie bezpieczniejsza. | no tez tak mysle, ale zainstalowanie dobrego alarmu to duzy koszt.
MAARIT napisał/a: | Sprzedaj dom i przeprowadz sie gdzie indziej ,tam gdzie nie bedziesz sama i nie na odludziu.Przynajmniej ja bym tak zrobila | hahaha łatwo sie mówi. Ja kocham swój dom.
singelnl napisał/a: | No przeciez bedziesz z dziecmi.Co to za problem ? |
no tak zaden! boje sie za 3! za 1,5 rocznego dzieciaka, 5 latka i mnie
Beny.rac napisał/a: | Kup sobie albo psa obronnego |
dziekuje za rade raczej nie skorzystam. za duzo podróżujemy zeby sobie pozwolic na psa.
Beny.rac napisał/a: | albo broń gazową i w razie czego nie wahaj sie STRZELAĆ | no to chyba raczej nie przejdzie.
bardzo dobry pomysł:
singelnl napisał/a: | Nos tez przy sobie tel. kom. zawsze szybko mozna zadzwonic na policje.
Mozesz tez byc caly czas zalogowana na forum i jak ktos bedzie cie atakowal lub jak bedziesz miala duchy w domu to odrazu pisz na forum | mam telefon w gotowości, a i zalogowana tez jestem.
co do zmiany nastawienia:
zrobiłam 2 kroki (nadal sie boje ale juz cos zrobilam zeby bac sie mniej) wiec: poszłam do sasiada z prawej (on ma okna salonu na moj salon) i powiedzialam ze staruszek wyjezdza i czy mógłby od czasu do czasu zerkac na moj dom. zapalilam swiatla na ogrodzie zeby bylo go lepiej widac. no i po południu zabezpieczylam brame wiazdowa tak ze nie skrzypi i nie bije bo sasiad mowi ze brama i domek dzieci w czasie wiatru strasznie biją . domek dla dzieci zabezpieczyłam tasma, niepotrzebne elemnty zlikwidowałam. zobaczymy co bedzie. |
|
|
|
|
SNOEPER
Poczatkujacy wees uzelf
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 7:41 pm
|
|
|
lusia0101...sorki , bez urazy ale twoje zachowanie nie jest racjonalne, mysle ,iz potrzebujesz pomocy specjaisty i nie mam tu na mysli kogos od zabezpieczen czy alarmow.....ale poprostu psychologa. |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 8:52 pm
|
|
|
Hmm, ja bym się przychylił do opinii kolegi Snoepera, za dużo amerykańskich filmów. Ewentualnie jak już jesteśmy przy amerykańskich filmach, to może zabezpieczenia w stylu tych z filmu "Kevin sam w domu"? A i jeszcze ewentualnie miny przeciwpiechotne, drut kolczasty na ogrodzeniu. |
Ostatnio zmieniony przez Mucha_75 Sob Lut 20, 2010 9:01 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 8:59 pm
|
|
|
lusia0101,
Cytat: | no tez tak mysle, ale zainstalowanie dobrego alarmu to duzy koszt. |
no nie wiem co wazniejsze w takim wypadku ,dobry alarm czy wlasne bezpieczenstwo o ktore tak truchlejesz ...
przeciez to sie kupy nie trzyma czy masz zamiar nas dalej wkrecac? |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 9:09 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | Beny.rac, Cytat: | broń gazową i w razie czego nie wahaj sie STRZELAĆ |
nie przejdzie, tu nawet nozem koledze pochwalic sie nie mozna
gdyby strzelila z broni gazowej do napastnika
to ona bedzie miala przerabane a nie napastnik czy wlamywacz .... |
To wejdz do mnie na mieszkanko w nocy bez zaproszenia ...
Nie bedzie mnie interesować czy zranie czy zabije jest coś takiego JAK OBRONA WŁASNA I OBRONA MIENIA oraz OBRONA KONIECZNA ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
Ostatnio zmieniony przez Beny.rac Sob Lut 20, 2010 9:10 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
lusia0101

|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 9:18 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | przeciez to sie kupy nie trzyma czy masz zamiar nas dalej wkrecac |
goska tobie to sie nic kupy nie trzyma.
SNOEPER napisał/a: | lusia0101...sorki , bez urazy ale twoje zachowanie nie jest racjonalne, mysle ,iz potrzebujesz pomocy specjaisty i nie mam tu na mysli kogos od zabezpieczen czy alarmow.....ale poprostu psychologa. |
dziekuje za twoja rade moze skorzystam, macie racje najlepiej pisac tylkow dziale zycie w holandii i praca o tym jak mnie pracodawca wy...ruchaal i co mi sie nalezy! Musze byc naprawde jakas waryjatka ze sie boje i poprosiłam tu o porade. ciekawa jestem czy wasze kobity takie odwazne sa.
Mucha_75 napisał/a: | drut kolczasty na ogrodzeniu. | chyba tylko ty mieszkasz w najlepszych dzielnicach. w czasach kiedy jeszcze mieszkalam w tilburgu na west (van limburg stirumlaan) w dzielnicy muslimow ja i 3 sasiadow mialo drut kolczasty na plocie. dzieki bogu juz tam nie mieszkam....
Beny.rac napisał/a: | To wejdz do mnie na mieszkanko w nocy bez zaproszenia ...
Nie bedzie mnie interesować czy zranie czy zabije jest coś takiego JAK OBRONA WŁASNA I OBRONA MIENIA oraz OBRONA KONIECZNA ... | no wlasnie ciekawe spostrzenie, nawet jesli nie uzyjesz tych wczesniej wspominanych narzedzi to co w dalszym ciagu twoja wina? ciekawe? wez tak nie pisz benny bo zaraz i z ciebie zrobia waryjata! |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 9:21 pm
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | To wejdz do mnie na mieszkanko w nocy bez zaproszenia ...
Nie bedzie mnie interesować czy zranie czy zabije jest coś takiego JAK OBRONA WŁASNA I OBRONA MIENIA oraz OBRONA KONIECZNA ... | no wlasnie ciekawe spostrzenie, nawet jesli nie uzyjesz tych wczesniej wspominanych narzedzi to co w dalszym ciagu twoja wina? ciekawe? wez tak nie pisz benny bo zaraz i z ciebie zrobia waryjata! [/quote]
A mogą ze mnie robić wariata - nie interesuje mnie to ...
"Bądź odważny, gdy rozum zawodzi, bądź odważny. W ostatecznym rachunku jedynie to się liczy." |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 9:41 pm
|
|
|
lusia0101 napisał/a: |
Mucha_75 napisał/a: | drut kolczasty na ogrodzeniu. | chyba tylko ty mieszkasz w najlepszych dzielnicach. w czasach kiedy jeszcze mieszkalam w tilburgu na west (van limburg stirumlaan) w dzielnicy muslimow ja i 3 sasiadow mialo drut kolczasty na plocie. dzieki bogu juz tam nie mieszkam....
|
Nie mieszkam w najlepszych dzielnicach, w zeszłym tygodniu w sobotę rano u mnie pod oknem padły trzy strzały, psiarnia węszyła cały dzień, dzisiaj znowu kręcili się po ulicy, ale nie popadam z tego powodu w paranoję. Wcześniej mieszkałem w Rotterdamie Zuid, na ulicy która ma bardzo złą opinię i włosów z głowy nie rwałem. Jak już ktoś napisał, kup sobie amstaffa, jak z moim szedłem ulicą to marokańcy i cała reszta wskakiwali na samochody, przyjemny widok |
|
|
|
|
|