| Sam(a) w domu. | 

| Autor | Wiadomość | 

| lusia0101   Gaduła nad gadułami :-)
 UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy

| 

|  Wysłany: Sob Lut 20, 2010 6:45 am   Sam(a) w domu. |   
 |  
               | 
 |  
               | Wiec niedługo mąż wyjeżdza na dłużej. Co za tym idzie bedę w domu sama z dzieciakami.  Mam duży dom wolnostający w miejscowości (zadupiewo ze hoho) w której ostatnio było kilka włamań (co oczywiście zafascynowało tubylców), psa nie posiadam, no mam kota ale ten obronny nie jest. Jak śpie w sypialni (z dzieciakami) to każdej nocy słysze jakieś hałasy i zaraz wdaje mi sie że ktoś sie włamuje. 
 Ma ktoś jakieś pomysły jak przeżyc bez lub mniej stresowo czekające mnie dni
  Jak sie nie bać? |  
				| _________________ Pomagam w miare mozliwosci
   |  | 

|   |  | 

|   | 

| aymar   Gaduła nad gadułami :-)

| 

|  Wysłany: Sob Lut 20, 2010 8:02 am |   
 |  
               | 
 |  
               | W ten sposób wpływasz na swoją psychikę i się bać będziesz bardziej,zmień swoje nastawienie na początek i pomyśl o dzieciach one czują i zauważą prędko że się boisz-i po co?   |  
				| _________________ Bóg często nas odwiedza,ale przeważnie nie ma nas w domu...
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| mroweczka   Gaduła

Pomogła: 2 razy

| 

|  Wysłany: Sob Lut 20, 2010 3:31 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | No i do tego alarm, moze wtedy poczujesz sie bezpieczniejsza. |  
				| _________________ You can't stop me
 You can't break me
 You can't reach me
 You can't see me
 You can try all you can
 But you'll never defeat me!
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| MAARIT   Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 9 razy

| 

|  Wysłany: Sob Lut 20, 2010 3:36 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | Sprzedaj dom i przeprowadz sie gdzie indziej ,tam gdzie nie bedziesz sama i nie na odludziu.Przynajmniej ja bym tak zrobila |  
				| _________________ Leven is.
 Geven en Nemen.
 Meestal nemen we te veel!
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| singelnl   Super gaduła

| 

|  Wysłany: Sob Lut 20, 2010 3:43 pm |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Cytat: |  	  | Co za tym idzie bedę w domu sama z dzieciakami. | 

No przeciez bedziesz z dziecmi.Co to za problem ?
 Jak sie boisz napadu to kup sobie psa i trzymaj na podworku.
 Ale takiego psa ktory szczeka a nie jakas pokrake ktora zre tylko puszki z marketu
   Nos tez przy sobie tel. kom. zawsze szybko mozna zadzwonic na policje.
 Mozesz tez byc caly czas zalogowana na forum i jak ktos bedzie cie atakowal lub jak bedziesz miala duchy w domu to odrazu pisz na forum !!!!

Pomozemy !
   |  | 

|   |  | 

|   | 

| Beny.rac   MODERATOR

| 

|  Wysłany: Sob Lut 20, 2010 6:33 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | A ja napisze tak: 
 Nie możesz sobie przez caly czas "wkrecac' ze ktos sie włamuje bo oszalejesz...

Kup sobie albo psa obronnego albo broń gazową i w razie czego nie wahaj sie STRZELAĆ - moze i smieszne ale prawdziwe ...
   |  
				| _________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ …
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| Gochna H   MODERATOR

Pomogła: 207 razy

| 

|  Wysłany: Sob Lut 20, 2010 6:41 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | Beny.rac,  	  | Cytat: |  	  | broń gazową i w razie czego nie wahaj sie STRZELAĆ | 
 nie przejdzie, tu nawet nozem koledze pochwalic sie nie mozna
 gdyby strzelila z broni gazowej do napastnika
 to ona bedzie miala przerabane a nie napastnik czy wlamywacz ....
   |  
				| _________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj

( ͡° ͜ʖ ͡°).
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Lut 20, 2010 6:42 pm, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|   | 

UWAGA! Dyslektyk!

| 

|  Wysłany: Sob Lut 20, 2010 7:12 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | kochani: 

no tez tak mysle, ale zainstalowanie dobrego alarmu to duzy koszt. 	  | mroweczka napisał/a: |  	  | No i do tego alarm, moze wtedy poczujesz sie bezpieczniejsza. | 

hahaha łatwo sie mówi. Ja kocham swój dom. 	  | MAARIT napisał/a: |  	  | Sprzedaj dom i przeprowadz sie gdzie indziej ,tam gdzie nie bedziesz sama i nie na odludziu.Przynajmniej ja bym tak zrobila | 

| singelnl napisał/a: |  	  | No przeciez bedziesz z dziecmi.Co to za problem ? | 
 no tak zaden! boje sie za 3! za 1,5 rocznego dzieciaka, 5 latka i mnie

| Beny.rac napisał/a: |  	  | Kup sobie albo psa obronnego | 
 dziekuje za rade raczej nie skorzystam. za duzo podróżujemy zeby sobie pozwolic na psa.

no to chyba raczej nie przejdzie. 	  | Beny.rac napisał/a: |  	  | albo broń gazową i w razie czego nie wahaj sie STRZELAĆ | 

bardzo dobry pomysł:

mam telefon w gotowości, a i zalogowana tez jestem. 	  | singelnl napisał/a: |  	  | Nos tez przy sobie tel. kom. zawsze szybko mozna zadzwonic na policje. Mozesz tez byc caly czas zalogowana na forum i jak ktos bedzie cie atakowal lub jak bedziesz miala duchy w domu to odrazu pisz na forum
 | 

co do zmiany nastawienia:

zrobiłam 2 kroki (nadal sie boje ale juz cos zrobilam zeby bac sie mniej) wiec: poszłam do sasiada z prawej (on ma okna salonu na moj salon) i powiedzialam ze staruszek wyjezdza i czy mógłby od czasu do czasu zerkac na moj dom. zapalilam swiatla na ogrodzie zeby bylo go lepiej widac. no i po południu zabezpieczylam brame wiazdowa tak ze nie skrzypi i nie bije bo sasiad mowi ze brama i domek dzieci w czasie wiatru strasznie biją . domek dla dzieci zabezpieczyłam tasma, niepotrzebne elemnty zlikwidowałam. zobaczymy co bedzie.
 |  
   |  | 

|   |  | 

|   | 

| SNOEPER   Poczatkujacy
 wees uzelf

| 

|  Wysłany: Sob Lut 20, 2010 7:41 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | lusia0101...sorki , bez urazy ale twoje zachowanie nie jest racjonalne, mysle ,iz potrzebujesz pomocy specjaisty i nie mam tu na mysli kogos od zabezpieczen czy alarmow.....ale poprostu psychologa. |  | 

|   |  | 

|   | 

| Mucha_75   Gaduła nad gadułami :-)
 Mucha

| 

|  Wysłany: Sob Lut 20, 2010 8:52 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | Hmm, ja bym się przychylił do opinii kolegi Snoepera, za dużo amerykańskich filmów. Ewentualnie jak już jesteśmy przy amerykańskich filmach, to może zabezpieczenia w stylu tych z filmu "Kevin sam w domu"? A i jeszcze ewentualnie miny przeciwpiechotne, drut kolczasty na ogrodzeniu. |  
				| Ostatnio zmieniony przez Mucha_75 Sob Lut 20, 2010 9:01 pm, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|   | 

| Gochna H   MODERATOR

Pomogła: 207 razy

| 

|  Wysłany: Sob Lut 20, 2010 8:59 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | lusia0101, 

| Cytat: |  	  | no tez tak mysle, ale zainstalowanie dobrego alarmu to duzy koszt. | 
 no nie wiem co wazniejsze w takim wypadku ,dobry alarm czy wlasne bezpieczenstwo o ktore  tak truchlejesz ...
 przeciez to sie kupy nie trzyma czy masz zamiar nas dalej wkrecac?
   |  
				| _________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj

( ͡° ͜ʖ ͡°).
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| Beny.rac   MODERATOR

| 

|  Wysłany: Sob Lut 20, 2010 9:09 pm |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Gochna H napisał/a: |  	  | Beny.rac,  	  | Cytat: |  	  | broń gazową i w razie czego nie wahaj sie STRZELAĆ | 
 nie przejdzie, tu nawet nozem koledze pochwalic sie nie mozna
 gdyby strzelila z broni gazowej do napastnika
 to ona bedzie miala przerabane a nie napastnik czy wlamywacz ....
   | 

To wejdz do mnie na mieszkanko w nocy bez zaproszenia ...
   Nie bedzie mnie interesować czy zranie czy zabije jest coś takiego JAK OBRONA WŁASNA I OBRONA MIENIA oraz OBRONA KONIECZNA ...
   |  
				| _________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ …
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez Beny.rac Sob Lut 20, 2010 9:10 pm, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|   | 

UWAGA! Dyslektyk!

| 

|  Wysłany: Sob Lut 20, 2010 9:18 pm |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Gochna H napisał/a: |  	  | przeciez to sie kupy nie trzyma czy masz zamiar nas dalej wkrecac | 
 goska tobie to sie nic kupy nie trzyma.

| SNOEPER napisał/a: |  	  | lusia0101...sorki , bez urazy ale twoje zachowanie nie jest racjonalne, mysle ,iz potrzebujesz pomocy specjaisty i nie mam tu na mysli kogos od zabezpieczen czy alarmow.....ale poprostu psychologa. | 
 dziekuje za twoja rade moze skorzystam, macie racje najlepiej pisac tylkow dziale zycie w holandii i praca o tym jak mnie pracodawca wy...ruchaal i co mi sie nalezy! Musze byc naprawde jakas waryjatka ze sie boje i poprosiłam tu o porade. ciekawa jestem czy wasze kobity takie odwazne sa.

chyba tylko ty mieszkasz w najlepszych dzielnicach. w czasach kiedy jeszcze mieszkalam w tilburgu na west (van limburg stirumlaan) w dzielnicy muslimow ja i 3 sasiadow mialo drut kolczasty na plocie. dzieki bogu juz tam nie mieszkam.... 	  | Mucha_75 napisał/a: |  	  | drut kolczasty na ogrodzeniu. | 

no wlasnie ciekawe spostrzenie, nawet jesli nie uzyjesz tych wczesniej wspominanych narzedzi to co w dalszym ciagu twoja wina? ciekawe? wez tak nie pisz benny bo zaraz i z ciebie zrobia waryjata! 	  | Beny.rac napisał/a: |  	  | To wejdz do mnie na mieszkanko w nocy bez zaproszenia ... Nie bedzie mnie interesować czy zranie czy zabije jest coś takiego JAK OBRONA WŁASNA I OBRONA MIENIA oraz OBRONA KONIECZNA ...
 | 
   |  
   |  | 

|   |  | 

|   | 

| Beny.rac   MODERATOR

| 

|  Wysłany: Sob Lut 20, 2010 9:21 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | no wlasnie ciekawe spostrzenie, nawet jesli nie uzyjesz tych wczesniej wspominanych narzedzi to co w dalszym ciagu twoja wina? ciekawe? wez tak nie pisz benny bo zaraz i z ciebie zrobia waryjata! 	  | Beny.rac napisał/a: |  	  | To wejdz do mnie na mieszkanko w nocy bez zaproszenia ... Nie bedzie mnie interesować czy zranie czy zabije jest coś takiego JAK OBRONA WŁASNA I OBRONA MIENIA oraz OBRONA KONIECZNA ...
 | 
  [/quote] 
 A mogą ze mnie robić wariata - nie interesuje mnie to ...

"Bądź odważny, gdy rozum zawodzi, bądź odważny. W ostatecznym rachunku jedynie to się liczy."
   |  
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| Mucha_75   Gaduła nad gadułami :-)
 Mucha

| 

|  Wysłany: Sob Lut 20, 2010 9:41 pm |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | lusia0101 napisał/a: |  	  | 

chyba tylko ty mieszkasz w najlepszych dzielnicach. w czasach kiedy jeszcze mieszkalam w tilburgu na west (van limburg stirumlaan) w dzielnicy muslimow ja i 3 sasiadow mialo drut kolczasty na plocie. dzieki bogu juz tam nie mieszkam.... 	  | Mucha_75 napisał/a: |  	  | drut kolczasty na ogrodzeniu. | 

| 

Nie mieszkam w najlepszych dzielnicach, w zeszłym tygodniu w sobotę rano u mnie pod oknem padły trzy strzały, psiarnia węszyła cały dzień, dzisiaj znowu kręcili się po ulicy, ale nie popadam z tego powodu w paranoję. Wcześniej mieszkałem w Rotterdamie Zuid, na ulicy która ma bardzo złą opinię i włosów z głowy nie rwałem. Jak już ktoś napisał, kup sobie amstaffa, jak z moim szedłem ulicą to marokańcy i cała reszta wskakiwali na samochody, przyjemny widok
   |  | 

|   |  | 

|   | 

|  |