Portale społecznościowe kontra fora? |
Autor |
Wiadomość |
TMJK
Poczatkujacy TMJK
|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 12:27 pm Portale społecznościowe kontra fora?
|
|
|
Ja tak w ramach pogaduchów chciełem zapytać czy myślicie, że portale społecznościowe mogą być konkurencją dla forów internetowych? Myślę tu na przykład o popularnym facebooku
Co myślicie? |
|
|
|
|
Skippengs
Poczatkujacy

|
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 3:13 am
|
|
|
napewno. Grono.net bylo(niestety przez duzo zmian popsuli i odstraszyli, i fakt ze ludzie spoza okolic warszawy nie lubili tego portalu dlateog ze byl on wiekszosci wypelniony Warzawiakami)
I jeszcze mam nadzieje ze sie obudzi ze popelnili blad i 'naprawia' je.
Pamietam ze bylo tam np. duze grono wietnamczykow, oraz Polakow pochodzenia z Armenii.
przy okazii, chce zapytac czy istnieje cos takiego jak Klub Polski, czy Stowarzyszenie Polakow - tj. miejsce(budynek) w ktorym sa spotkania . ? ? |
_________________ mefedron caly dzien caly rok codzien dwa razy na dzien. Kocham MEFEDRON. |
|
|
|
|
Catarzyna
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 21 Sty 2009 Posty: 117 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 7:26 pm
|
|
|
Moim zdaniem fora pozostaną popularne, bo często są źródłem cennych informacji jak np. niedziela nl
Ktoś kto ma niewiele wolnego czasu wybierze fora |
_________________ Catarzyna |
|
|
|
|
singelnl
Super gaduła
|
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 9:11 pm
|
|
|
Fora internetowe a portale spolecznosciowe to jest calkiem co innego.
Forum internetowe skupia ludzi majacych te same zainteresowania , sytuacje zyciowa itd
Mozna tam sie podzielic swoim zdaniem na temat swojego hobby , czy pobytu w Holandii
Portal spolecznosciowy sluzy glownie do wstawiania kolejnych glupich zdjec , no i oczywiscie na dodawaniu kolejnych znajomych z ktorymi nie utrzymujemy kontaktu. |
|
|
|
|
TMJK
Poczatkujacy TMJK
|
Wysłany: Pią Mar 05, 2010 2:31 pm
|
|
|
singelnl napisał/a: | Portal spolecznosciowy sluzy glownie do wstawiania kolejnych glupich zdjec , no i oczywiscie na dodawaniu kolejnych znajomych z ktorymi nie utrzymujemy kontaktu. |
ciekawa opinia
Zgadzam się, że fora internetowa są przyjaźniejsze i bardziej rodzinne, a z portalami społecznościowymi to różnie bywa... Natomiast ja ostatnio jestem pod wrażeniem facebooka - dzięki swoim grupom i stronom fanowskim naprawdę żyje i można się sporo dowiedzieć ze spraw bieżących. Będąc zarejestrowanym i zostając fanem konkretnej strony widzimy na swojej tablicy wszystkie newsy pojawiające się na tej stronie. A niektóre są prowadzone naprawdę ciekawie.
Dla przykładu (bo to kogoś może zainteresować) serwis odzyskujący podatki między innymi z Holandii ma stronę http://www.facebook.com/p...pl/261781126547 i można tam znaleźć informacje nie tylko reklamowe, ale i merytoryczne. To według mnie nowość przy tego typu stronach promocyjnych z założenia. Jak myślicie? |
|
|
|
|
holland2007
Poczatkujacy holland2007
|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 8:15 am
|
|
|
Skippengs napisał/a: |
przy okazii, chce zapytac czy istnieje cos takiego jak Klub Polski, czy Stowarzyszenie Polakow - tj. miejsce(budynek) w ktorym sa spotkania . ? ? |
Taki Dom Polski w Amsterdamie myślę jest ciekawym miejscem. To zależy jaki rodzaj spotkań, rozrywki Cię interesuje. |
|
|
|
|
|