NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Internet z VODAFONE-proszę o info
Autor Wiadomość
steru1985 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lis 05, 2008 10:41 am   

Małe pytanie. Na stronie KPN, w rubryce transfer widnieje napis : fair use. Znaczy to bez limitów? Wolę się upewnić :)

Anika0 
Poczatkujacy
Anika0

Wysłany: Pon Lut 08, 2010 7:36 pm   

hej, jak mieszkalam na wiosce i nie lapalo mi zadnych hotspotow uzywalam wlansie ten internet z komorki. W 1wszy miesiac lecialam na jednym pakiecie, w 2gim miesiacu dokupywalam co tydzien bo przychodzily smsy ze cos tam limit mi sie skonczyl. A w 3cim miesiacu padl mi dwa razy po 2 dniach i juz nie dokupywalam bo sie nie oplacalo. Za kazdym raziem ten sam sms z informacja ze wyczerpalam limit. Nie wiem czy to sie nazywa te namierzanie czy o co chodzi. A wam na ile wystacza przy normalnym urzytkowywaniau (gg, nk, poczta, bank, czasem skype)?

Ogolnie dobra sprawa jak ktos nie chce zostac na stale w Holandii i bawic sie w umowy

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pon Lut 08, 2010 9:33 pm   

Mowisz o tym necie Blox co sie sms'a wysyla tam gdzie regulamin zabrania korzystania z komorki jako modemu dla kompa/udostepniania netu dla kompa?

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

Anika0 
Poczatkujacy
Anika0

Wysłany: Czw Lut 11, 2010 8:54 pm   

tak :)
a sa inne mozliwosci korzystania z netu w holandii nie podpusujac umowy i nie podpinajac sie komus pod neta?

kpereszczak 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lut 13, 2010 11:11 am   

Ja sie skusilem na neta z vodafone tym patentem za 10 jurkow misiecznie bez limitow...
ogolnie powiem WIELKA KUPA ten net bo to tylko na komorki(tez sie przydaje) ale o podlaczeniu tego do lapa i uzywania tel jako modemu to zapomnijcie chyba ze macie takie nerwy i lubicie otwierac kazda strone okolo 2 minuty. jedynie co bez zastrzezen dziala to gg :)
pozdr
Kamil

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Sob Lut 13, 2010 12:06 pm   

kpereszczak, czasem zdarza mi sie uzywac tel. jako modemu i nigdy jeszcze nie mialem problemow z predkoscia. jak masz zasieg 3G to chodzi super.

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Sob Lut 13, 2010 2:00 pm   

Witam,

Czy ktoś ma najtańsza opcje neta z vodafone na lapka(chyba 20 euro na miecha -400MB a potem transfer niby spada) i mógłby napisać jak to chodzi i czy warto brac to pod uwage ???

Oczywiście nie czarujmy sie net będzie miał sluzyc do przegladania stron , pisania na gg czasem skype bo na sciaganie filmow itp to wiadomo nie ma szans ...;)

Pozdrawiam Serdecznie

amsterdam 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lut 25, 2010 6:26 pm   problem z prędkością transferu w vodafone (abonament)

witam

Problem mam z prędkością łącza w Vodafone mobile (3G karta sim), działa po prostu bardzo powoli, prędkość rzędu 13-20 kb/s. Wspomnę, iż wybrałem opcje bez limitu ściągniętych danych i przez pierwszych kilka dni net śmigał aż miło.

Może ktoś z Was spotkał się już z tym problem. Proszę więc o radę, zaoszczędzi mi to kontakt z vodafone.

System to win 7 starter a program obsługijący połączenie to Vodafone Mobile Connect. System jest w pełni zaktualizowany.

dzięki

maario 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Mar 03, 2010 9:47 pm   

Powiem tak.Ja miałem internet z Vodafonu i byłem bardzo zadowolony,na prędkość nie mogłem narzekać.
W Vodafonie są dwie opcje abonamentu:
1-Faste kosten-czyli stała opłata miesięczna
2-maximale snelhaid-maksymalna prędkość.Ta opcja wiąże się z dodatkowymi kosztami miesięcznymi po przekroczeniu limitu transferu miesięcznego.

BARDZO WAŻNE-podczas łączenia się z internetem uważajcie żeby nie połączyć się z internetem przez inną sieć,wiąże się to potem z dużymi rachunkami

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Śro Mar 03, 2010 10:08 pm   

Mario a napisz mi jaka opcje neta mialeś :

Bo ja sie zastanawiam nad tym za 20 euro do lapka( 400 mb a potem transfer spada ale można koszystać ale transfer słaby - potrzebuje neta do przeglądania stron , gg itp )

maario 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Mar 07, 2010 8:29 pm   

Ja miałem abonament za 35 euro,wtedy miałem limit 1GB miesięcznie.
Jeżeli potrzebujesz neta tylko na oglądanie stronek i gg to ten za 20e też Ci wystarczy.Nawet jak przekroczysz te 400MB to i tak dalej masz neta ale wolniejszego,na Twoje potrzeby będzie ok.

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Pon Mar 08, 2010 7:19 pm   

Ja mam abonament za 20 euro bez limitu.Nie jest to rewelacja ale działa bez zarzutu.Na początku każdego okresu rozliczeniowego jest szybszy,potem trochę wolniejszy ale do podstawowych spraw (internet,skype) wystarcza.

maario 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Mar 10, 2010 6:02 pm   

Podaj więcej szczegułów na temat Twojego internetu,jaka sieć.Na pewno Twoje informacje sie przydadzą innym.
Nie ukrywam że sam ciekawy jestem co to za oferta,20E bez limitu.
Mówimy oczywiście o internecie przez sieć komurkową.

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Śro Mar 10, 2010 6:28 pm   

Mario Kolega sie pewnie pomylił albo go nie poinformowano o limicie ...

Bo nie ma takiej opcji aby bezprzewodowy internet za 20 euro byl bez limitów chyba ze transfer do 10kb/s ...

W nastepny weekend ide zakupić bezprzewodowego neta z Vodafone ( bo w ten weekend wracam już do NL ) i ciekawe czy będą jakieś problemy z podpisaniem umowy na rok ... :083:

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Śro Mar 10, 2010 9:20 pm   

Jeśli to do mnie to sie nie pomyliłem.Mam bezprzewodowy internet za 19,99 na miesiąc bez limitu.Nie na komórkę ale na komputer (laptop).Mam ten abonament 1,5 roku.Vodafone Mobile Connect 3 G.Po wykorzystaniu trochę zwalnia.Ale opłata stała miesięcznie.

Odpowiedz do tematu