Internet z VODAFONE-proszę o info |
Autor |
Wiadomość |
steru1985
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lis 05, 2008 10:41 am
|
|
|
Małe pytanie. Na stronie KPN, w rubryce transfer widnieje napis : fair use. Znaczy to bez limitów? Wolę się upewnić |
|
|
|
|
Anika0
Poczatkujacy Anika0
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 7:36 pm
|
|
|
hej, jak mieszkalam na wiosce i nie lapalo mi zadnych hotspotow uzywalam wlansie ten internet z komorki. W 1wszy miesiac lecialam na jednym pakiecie, w 2gim miesiacu dokupywalam co tydzien bo przychodzily smsy ze cos tam limit mi sie skonczyl. A w 3cim miesiacu padl mi dwa razy po 2 dniach i juz nie dokupywalam bo sie nie oplacalo. Za kazdym raziem ten sam sms z informacja ze wyczerpalam limit. Nie wiem czy to sie nazywa te namierzanie czy o co chodzi. A wam na ile wystacza przy normalnym urzytkowywaniau (gg, nk, poczta, bank, czasem skype)?
Ogolnie dobra sprawa jak ktos nie chce zostac na stale w Holandii i bawic sie w umowy |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 9:33 pm
|
|
|
Mowisz o tym necie Blox co sie sms'a wysyla tam gdzie regulamin zabrania korzystania z komorki jako modemu dla kompa/udostepniania netu dla kompa? |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
Anika0
Poczatkujacy Anika0
|
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 8:54 pm
|
|
|
tak
a sa inne mozliwosci korzystania z netu w holandii nie podpusujac umowy i nie podpinajac sie komus pod neta? |
|
|
|
|
kpereszczak
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 11:11 am
|
|
|
Ja sie skusilem na neta z vodafone tym patentem za 10 jurkow misiecznie bez limitow...
ogolnie powiem WIELKA KUPA ten net bo to tylko na komorki(tez sie przydaje) ale o podlaczeniu tego do lapa i uzywania tel jako modemu to zapomnijcie chyba ze macie takie nerwy i lubicie otwierac kazda strone okolo 2 minuty. jedynie co bez zastrzezen dziala to gg
pozdr
Kamil |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 12:06 pm
|
|
|
kpereszczak, czasem zdarza mi sie uzywac tel. jako modemu i nigdy jeszcze nie mialem problemow z predkoscia. jak masz zasieg 3G to chodzi super. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 2:00 pm
|
|
|
Witam,
Czy ktoś ma najtańsza opcje neta z vodafone na lapka(chyba 20 euro na miecha -400MB a potem transfer niby spada) i mógłby napisać jak to chodzi i czy warto brac to pod uwage ???
Oczywiście nie czarujmy sie net będzie miał sluzyc do przegladania stron , pisania na gg czasem skype bo na sciaganie filmow itp to wiadomo nie ma szans ...;)
Pozdrawiam Serdecznie |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
amsterdam
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 6:26 pm problem z prędkością transferu w vodafone (abonament)
|
|
|
witam
Problem mam z prędkością łącza w Vodafone mobile (3G karta sim), działa po prostu bardzo powoli, prędkość rzędu 13-20 kb/s. Wspomnę, iż wybrałem opcje bez limitu ściągniętych danych i przez pierwszych kilka dni net śmigał aż miło.
Może ktoś z Was spotkał się już z tym problem. Proszę więc o radę, zaoszczędzi mi to kontakt z vodafone.
System to win 7 starter a program obsługijący połączenie to Vodafone Mobile Connect. System jest w pełni zaktualizowany.
dzięki |
|
|
|
|
maario
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 03, 2010 9:47 pm
|
|
|
Powiem tak.Ja miałem internet z Vodafonu i byłem bardzo zadowolony,na prędkość nie mogłem narzekać.
W Vodafonie są dwie opcje abonamentu:
1-Faste kosten-czyli stała opłata miesięczna
2-maximale snelhaid-maksymalna prędkość.Ta opcja wiąże się z dodatkowymi kosztami miesięcznymi po przekroczeniu limitu transferu miesięcznego.
BARDZO WAŻNE-podczas łączenia się z internetem uważajcie żeby nie połączyć się z internetem przez inną sieć,wiąże się to potem z dużymi rachunkami |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Śro Mar 03, 2010 10:08 pm
|
|
|
Mario a napisz mi jaka opcje neta mialeś :
Bo ja sie zastanawiam nad tym za 20 euro do lapka( 400 mb a potem transfer spada ale można koszystać ale transfer słaby - potrzebuje neta do przeglądania stron , gg itp ) |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
maario
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Mar 07, 2010 8:29 pm
|
|
|
Ja miałem abonament za 35 euro,wtedy miałem limit 1GB miesięcznie.
Jeżeli potrzebujesz neta tylko na oglądanie stronek i gg to ten za 20e też Ci wystarczy.Nawet jak przekroczysz te 400MB to i tak dalej masz neta ale wolniejszego,na Twoje potrzeby będzie ok. |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 7:19 pm
|
|
|
Ja mam abonament za 20 euro bez limitu.Nie jest to rewelacja ale działa bez zarzutu.Na początku każdego okresu rozliczeniowego jest szybszy,potem trochę wolniejszy ale do podstawowych spraw (internet,skype) wystarcza. |
|
|
|
|
maario
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 10, 2010 6:02 pm
|
|
|
Podaj więcej szczegułów na temat Twojego internetu,jaka sieć.Na pewno Twoje informacje sie przydadzą innym.
Nie ukrywam że sam ciekawy jestem co to za oferta,20E bez limitu.
Mówimy oczywiście o internecie przez sieć komurkową. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Mar 10, 2010 6:28 pm
|
|
|
Mario Kolega sie pewnie pomylił albo go nie poinformowano o limicie ...
Bo nie ma takiej opcji aby bezprzewodowy internet za 20 euro byl bez limitów chyba ze transfer do 10kb/s ...
W nastepny weekend ide zakupić bezprzewodowego neta z Vodafone ( bo w ten weekend wracam już do NL ) i ciekawe czy będą jakieś problemy z podpisaniem umowy na rok ... |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Śro Mar 10, 2010 9:20 pm
|
|
|
Jeśli to do mnie to sie nie pomyliłem.Mam bezprzewodowy internet za 19,99 na miesiąc bez limitu.Nie na komórkę ale na komputer (laptop).Mam ten abonament 1,5 roku.Vodafone Mobile Connect 3 G.Po wykorzystaniu trochę zwalnia.Ale opłata stała miesięcznie. |
|
|
|
|
|