kradzież telefonu |
Autor |
Wiadomość |
anias
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Mar 12, 2010 7:33 am kradzież telefonu
|
|
|
Dzisiaj o 5.20 rano jechałam na rowerze na dworzec centralny, zatrzymało mnie dwóch młodych holendrów. Kazali mi oddać telefon, zabrali mi go i uciekli. Zgłosiłam to zaraz na policję. Jest to moje pierwsze takie zdarzenie w życiu. Szkoda, że tacy ludzie chodzą po tym świecie. Dzień mam spier...... Mam nadzieję,że nikogo z Was to nie spotka... |
|
|
|
|
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Pią Mar 12, 2010 9:36 am
|
|
|
zablokuj odrazu telefon jesli masz go na abonament |
|
|
|
|
anias
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Mar 12, 2010 6:55 pm
|
|
|
Telefon zablokowałam. Po południu wezwali mnie na policję drugi raz. Złapali podejrzanych. W ciągu najbliższych dni mam rozpoznanie. Możecie mi udzielić jakiś mądrych wskazówek? Może powinnam to zgłosić do ambasady. Z policją rozmawiam po angielsku, wszystkie zeznania spisują w języku holenderskim. Jestem skołowana... |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 1:36 pm
|
|
|
W jakim miescie to bylo? Czy byli to Holendrzy w sensie o blond wlosach czy bardziej poludniowej urody? |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
anias
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 2:57 pm
|
|
|
Stało sie to w Leiden. Ponieważ była 5.20 rano, było ciemno, nie kojarzę wielu szczegółów, ale jestem pewna, że byli to "typowi biali Holendrzy". Policjant też zadał mi pytanie czy byli to biali holendrzy czy raczej południowej urody:) Na policji powiedzieli mi,że nie mają polskiego tłumacza. Ale chyba mam prawo do polskiego tłumacza, prawda? |
Ostatnio zmieniony przez anias Sob Mar 13, 2010 2:58 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|