NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
kradzież telefonu
Autor Wiadomość
anias 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Mar 12, 2010 7:33 am   kradzież telefonu

Dzisiaj o 5.20 rano jechałam na rowerze na dworzec centralny, zatrzymało mnie dwóch młodych holendrów. Kazali mi oddać telefon, zabrali mi go i uciekli. Zgłosiłam to zaraz na policję. Jest to moje pierwsze takie zdarzenie w życiu. Szkoda, że tacy ludzie chodzą po tym świecie. Dzień mam spier...... Mam nadzieję,że nikogo z Was to nie spotka...

mavd 
Mega gaduła

Pomogła: 45 razy
Wysłany: Pią Mar 12, 2010 9:36 am   

zablokuj odrazu telefon jesli masz go na abonament

anias 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Mar 12, 2010 6:55 pm   

Telefon zablokowałam. Po południu wezwali mnie na policję drugi raz. Złapali podejrzanych. W ciągu najbliższych dni mam rozpoznanie. Możecie mi udzielić jakiś mądrych wskazówek? Może powinnam to zgłosić do ambasady. Z policją rozmawiam po angielsku, wszystkie zeznania spisują w języku holenderskim. Jestem skołowana...

jso 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Sob Mar 13, 2010 1:36 pm   

W jakim miescie to bylo? Czy byli to Holendrzy w sensie o blond wlosach czy bardziej poludniowej urody?

anias 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Sob Mar 13, 2010 2:57 pm   

Stało sie to w Leiden. Ponieważ była 5.20 rano, było ciemno, nie kojarzę wielu szczegółów, ale jestem pewna, że byli to "typowi biali Holendrzy". Policjant też zadał mi pytanie czy byli to biali holendrzy czy raczej południowej urody:) Na policji powiedzieli mi,że nie mają polskiego tłumacza. Ale chyba mam prawo do polskiego tłumacza, prawda?
Ostatnio zmieniony przez anias Sob Mar 13, 2010 2:58 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu