| Poznajemy Zwolle i okolice !!!!!!!! | 

| Autor | Wiadomość | 

| greenwolsztyn Poczatkujacy

| 

|  Wysłany: Pią Lip 20, 2007 9:07 am   Poznajemy Zwolle i okolice !!!!!!!! |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam serdecznie  ponownie ! Chciałbym pojeździć troszkę rowerkiem   po  okolicach Zwolle lub jakieś dłuższe wyprawy samochodem jednak nie bezcelowo  dlatego zwracam sie  do WAS czytelników o pomoc ! Oczekuję ze uzyskam informację z cyklu  np   bylem tam jest tam  to i to trasa ładna spokojna <rower> polecam jazde do przez .......<samoch>   mam nadzieję że nie jestem zbyt wymagający pozdrawiam
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| malgosia Super gaduła

| 

|  Wysłany: Pią Lip 20, 2007 8:24 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | polecam Ci sliczne miasteczko obok Zwolle, nazywa sie Hattum, stare mury miejskie i maly sklep z czekolada jak z filmu "Czekolada" Robi sie tam czakolade w wielkich trzech kotlach, piekny zapach... Poza tym Giethoorn, Wencja polnocy, nazwa mowi sama za siebie.
 Oraz Staphorst w niedziele o 14.30, ekstremalni protestanci w strojach ludowych i z bibliami w srebrnej oprawie w drodze do kosciola, oraz ich tradycyjne domy w zielno niebieskiej tonacji,
 pozdrawiem, Malgosia
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| greenwolsztyn Poczatkujacy

| 

|  Wysłany: Sob Lip 21, 2007 1:29 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | slicznie dziekuje !!!!! |  | 

|   |  | 

|   | 

| Pyra   Gaduła
 pyra

| 

|  Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 9:31 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | A ja polecam Zwolle na rowerku... najbardziej zielone miasto w Europie... a poza tym Kampen... napisze wiecej jak sie skonsultuje z moim holendre, bo ja jakos sie nie lapie jeszcze w tych wszystkich nazwach. Pozdrawiam! ps. Malgosiu a nie chodzi Ci o Hattem?
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| szeda   Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 12 razy

| 

|  Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 10:20 pm |   
 |  
               | 
 |  
               | ja polecam Elburg, bylam w odwiedzinach u kolegi w okolicy i zabral nas wlasnie tam, piekne miasteczko, takie 'ciasne', warto trafic tam na zachod slonca nad kanalem miasteczko slynie z zabytkowych ogrodow homeopatycznych gdzie hoduje sie rosliny na leki homeopatyczne; sa tu tez dostepne do zwiedzania fortyfikacje miejskie
 a w okolicach Nunspet jest LAS! i wydmy i bardzo urokliwe miejsca - fajne sciezki spacerowe i rowerowe
   |  | 

|   |  | 

|   | 

| virusdj   Poczatkujacy
 d(-_-)b

| 

|  Wysłany: Pią Lis 21, 2008 1:54 am |   
 |  
               | 
 |  
               | Hej  Ja ostatnio pracowalem w Zwolle w firmie Abbadon (produkujacej kaszki dla dzieci) ogolnie miasto jest dosyc ciekawe i naprawde duzo w nim zieleni. Polecam szczegolnie przejazd nocą.... ktos wyzej pisal o kampen: Kampen malutkie miasteczko, malutkie waskie uliczki. Na rower polecam. Ja mieszkalem 2 km od  kampem w Hotelu t'hasje w strone drodendijk (albo dordendijk) tez fajna okolica przy kanale trawy co niemiara... polecam polecam. takie odbicie od szarej rzeczywistosci
 |  
				| _________________ Życie jest piękne, to ludzię są pop******eni.
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| eisabel   Poczatkujacy

| 

|  Wysłany: Pią Sty 30, 2009 5:03 pm   Giethoorn ciekawie czy nudno? "wenecja północy" co |   
 |  
               | 
 |  
               | Jesli ktos mieszka tam lub w poblizu napiszcie co mozna tam zobaczyc i czy warto wybrac sie w niedzielne popoludnie?  Mieszkam 40 km dalej i niewiem czy warto sie wybrac....pozdrawiam |  | 

|   |  | 

|   | 

| AnLee   Nieśmiały użytkownik
 Immer moed

Pomogła: 6 razy

| 

|  Wysłany: Pią Sty 30, 2009 5:09 pm   Re: Giethoorn ciekawie czy nudno? "wenecja północy" |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | eisabel napisał/a: |  	  | Jesli ktos mieszka tam lub w poblizu napiszcie co mozna tam zobaczyc i czy warto wybrac sie w niedzielne popoludnie?  Mieszkam 40 km dalej i niewiem czy warto sie wybrac....pozdrawiam | 

tam jest cudnie, gorac polecam szczegolnie latem jak mozna lodke wynajac i poplywac po kanalach i jeziorku:) jak chcesz to moge pare zdjatek podeslac
   |  
				| _________________ Pro captu lectoris, habent sua fata libelli
 |  | 

|   |  | 

|   | 

|  |