Banknot o nominale 100 euro!! |
Autor |
Wiadomość |
zielony2517
Poczatkujacy zielony
|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 12:32 pm Banknot o nominale 100 euro!!
|
|
|
Witam, czy przyjmą mi w sklepie takim jak np. Albert Heijn banknot 100 euro. Wiem, że na stacjach przyjmują, ale w sklepie? Pozdrawiam |
|
|
|
|
mruk84
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 1:03 pm
|
|
|
powinni przyjąć... zależy kiedy wydrukowałeś |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 2:25 pm
|
|
|
jest szansa, ze przyjma. Ale w wielu sklepach sa naklejki przy kasach, ze 100, 200 i 500 nie przyjmuja. Jak nie bedzie 100 na naklejce to przyjma:) |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
eisabel
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 3:57 pm różnie sie spotkałam :)
|
|
|
w Lidlu przyjmują bez problemu bo kilka razy juz płacilam 100
w Albercie ostatnio nie chcieli (nie widzialam tez zadnego napisu) wiec zaplacilam karta ale sądze ze gdybym nie miala karty to musieli by przyjąc banknot 100 - (przypomina mi sie ze kiedys juz w Albercie placilam tym banknotem) pozdrawiam |
|
|
|
|
iwa
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Maj 08, 2010 11:57 am
|
|
|
W albercie przyjmują ale przy stoisku z papierosami tam gdzie informacja, nie powinni robić problemu. Pozdrawiam udanych zakupów !!! |
_________________ Kocha i szalej - nie pytaj co dalej! |
|
|
|
|
zielony2517
Poczatkujacy zielony
|
Wysłany: Sob Maj 08, 2010 12:22 pm
|
|
|
Witam. Więc sprawa wygląda następująco:
Przetestowałem dzisiaj 3 sklepy, w albercie nie przy kasie ale przy papierosach kobieta wziela bez problemów, w lidlu też bez wiekszych uprzedzen, tylko w C 100 babka przetestowala banknot jakims dziwnym urzadzeniem ale wziela z usmiechem. Dzieki wszystkim za odpowiedzi i pozdrawiam. |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Sob Maj 08, 2010 12:54 pm
|
|
|
w C-1000 spotkałam się z tym, że nawet banknot 5 euro sprawdzają za pomocą tego urządzenia |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 35 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 9:14 am
|
|
|
W Deen (w NH) tez sprawdzaja kazdy banknot. |
|
|
|
|
tomala
Super gaduła
Pomógł: 7 razy Dołączył: 25 Gru 2007 Posty: 272 Skąd: lepiej nie wiedzieć
|
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 5:34 pm
|
|
|
Sprawdzać to sprawdzają wszędzie ale nie wszędzie chcą przyjmować.
Kiedyś zrobiłem awanturę w "Leen Bakker" bo nie chcieli mi przyjąć banknotu 200 euro. Przyszedł kierownik i się gęsto tłumaczył, że to są ich ustalenia wewnętrzne, które jednak nie są do końca zgodne z prawem. Potem jednak, gdy zagroziłem że wycofuję się z kupna mebli przyznał, że skoro są takie banknoty w emisji no to trzeba je honorować i przyjęli.
O tamtej pory już nie daje sobie w kaszę dmuchać i robię zadymę za każdym razem jak nie chcą przyjąć banknotu z wyższym nominałem, bo niby dlaczego ? Pieniądz jest pieniądz, a to ze czasami śmierdzi to nic...
Aha, zapomniałem dodać, że się kłócę z nimi w języku niemieckim bo niby dlaczego ma być znów na polaków |
_________________ Analiza uryny może wykryć chorobę jednostki, analiza urny - chorobę całego społeczeństwa. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 6:12 pm
|
|
|
Kolega probowal zaplacic na stacji 100 i odbil sie - poprostu gosc nie mial jak wydac reszty... Otworzyl obie kasy i nie nazbieral |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 9:05 am
|
|
|
Nie wiem jak to wyglada z banknotami euro, bo nieszczesliwie nie mam akurat zadnego przy sobie, ale na banknotach zlotowkowych jest (lub bylo przed denominacja) napisane "Bilety NBP sa prawnym srodkiem platniczym w Polsce", co powodowalo, ze wszyscy MAJA obowiazek te pieniadze uznawac i akceptowac. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
henry
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 6:42 am
|
|
|
ja skolei placilem 200-tka na stacji benzynowej, (szczerze to nie wiedzialem ze sa takie opcje) koles pokazal mi informacje i na to ze w bankach w sexshopach mozna placic takimi banknotami a ja mu na to ze nie mam innego banknotu i musial przyjac
ciekawe co by powiedzieli jakbym chcial zaplacic 500-tka |
|
|
|
|
Mathnl
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 6:52 am
|
|
|
henry napisał/a: | ciekawe co by powiedzieli jakbym chcial zaplacic 500-tka | Kiedys,gdy otrzymywalem wyplate w gotowce zdarzylo mi sie ze na najblizszej stacji benzynowej sprzedawca przyjal ode mnie 500-tke.Ale on mnie znal.To zalezy od dobrej woli sprzedawcy.Generalnie 200-tki i 500-tki nie sa przyjmowane.Raz kierowca autobusu nie przyjal ode mnie 50-tki.Dobrze,ze znalazlem drobne. |
Ostatnio zmieniony przez Mathnl Pon Maj 24, 2010 6:53 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|